[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (3)

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
又share 一件今日到着嘅Jacket

係Taylor Stitch Beeswaxed jacket

Jacket 係Made in California, 布係Scotland 嘅Halley Stevensons 製造,Halley Stevensons 係waxed fabric 嘅廠。 全件jacket 都係用天然蜂臘處理,高度防水。但褸身好硬,break-in 都要d 時間。

Overalls 係咪襯格仔最正
我又分享今日收到嘅
Taylor Stitch 110 Year Denim
整體唔錯,係覺得鈕門車線似弱咗D同車工有侍改善

另有一條cone mills standard slim cut, $6xx有14.25oz, cutting 幾正,抵!

睇睇先 運費點計?
不過而家就有啲寒 10度

件1950dead stock overalls
Global shipping 通常都係用 EMS
有 d shop 計重量,要睇返 EMS 收費表
有 d shop 就 flat rate,大概 2000 Yen
自己上去搵下
Denimio 滿 15,000 yen 就免運,不過無你呢個 model 買

是否free ship?
利申:第一次用
個post code 同tel 係咁話我入錯

去到payment都睇唔到幾錢😪
樂天 $1477+運費$130+改褲腳$120
Take5 vip $1432
樂天賣家有兩種,一種會之後send email 話你知運費。
你reply confirm 之後先會寄俾你,你唔confirm就cancel order。另一種就無得cancel 。
不過一條牛仔褲由日本寄去香港應該都係百幾蚊啫。
但加埋運費同改褲腳 差唔多take5原價 陰公
巴打們買牛仔褲買腰圍岩岩好 定預鬆小小?
牛仔褲會越著越鬆
所以其實take5 vip 價係好合理,但總係有巴打唔鍾意係take5買覺得佢貴。
五十蚊年費真係On99
今日無想像咁凍
不過n1已著
D網買咪幾好,早兩日8折買左條武士免運
買件褸都回返哂
都好凍呀!
咪係
???? $50 係太多or 太少呀?
Mark高個價 折完貴過人地原價
香港除左佢有邊間係咁
而家係網購既時代 我有時寧願比多少少安坐家中等收貨 同埋我有少少開箱癮 好期待啲貨到嗰個moment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞