[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (3)

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
得番黑白色
好難搵到喇而家 之前去東京大阪都搵唔返
唯有上網睇下收唔收到
今日著左件Barbour,戴左barbour waxed 帽,加個自已waxed 嘅Filson .... 無懼風雨,無用傘,真係好好feel... Barbour 一定要落雨著先有feel ..

想問下lavenham或者barbour嘅quilted jacket啱幾度著?
今日著左件Barbour,戴左barbour waxed 帽,加個自已waxed 嘅Filson .... 無懼風雨,無用傘,真係好好feel... Barbour 一定要落雨著先有feel ..

今日第一次落雨著,真係覺得好feel,正手插係褸袋暖笠笠
Btw filson 師兄係咪都係用barbour 隻wax, 搞到我都想試,之前個袋試過唔小心"high" 到車門條軌,一條黑色痕
係呀,用barbour 隻wax ... 其實我都有Filson 隻wax, 但barbour 好用d . 做法同wax 件褸一樣,溶左d wax, 用海綿搽匀全個袋,再用風筒吹。

Thx, 樓主, 都係你post1 先決定買Barbour
自我感覺良好

可惜香港熱,一年無幾多日可以著,要把握機會著多d ...
賣450? 平WO
可能岩著都唔奇
岩岩上網買左件private white vc 的twin track , 期待過幾日收到
岩岩上網買左件private white vc 的twin track , 期待過幾日收到

呢兩日sale好抵
我上年都買左件,明明度晒size買大碼,點知大到死
我都想搵人頂左佢買件細D

官網買左呢件M size但太大
有無手足有興趣$450要左佢
依件,s都覺得大
真鬼佬size

比個size chart欺騙左
睇下有無機放到再買件Size S
其實carhartt算唔算抵屌?
個人好喜歡呢種jacket
賣450? 平WO
可能岩著都唔奇

有興趣我可以同我傾下 telegram id: ct0021
羽絨咁保暖?
又唔係,但over 15 度著真係有d 熱。
想買件,172,72kg應該著咩碼?
如果係英版bedale,單穿32, overcoat 34

XS-R ideal銅鏈軍版
4舊水連擔有冇人要
應該會鬆少少,Common Projects或一部分Sneaker出廠係咁綁
後尾幾個孔亂嚟 不過好似係無咁緊 兩邊感覺到無咁窄

其實全年嚟計barbour入手最佳時機係幾時?black friday ?
當selfridges 做discount 時。
請問會去到幾多折左右?
jeans 鎖鏈腳去邊到改好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞