[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (3)

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
巴打想請教,177高72kg, 如果日版係乜size會啱? 38 or 40 ? 因未試過
其實呢度d巴打對原唔原版/有幾跟原版有幾堅持?定還是quality緊要d ?
講緊軍褸嗰類
我對產地最堅持。
quality 緊要d 起碼唔係亂改就得
正正係見有d貼近original嘅其實好重好bulky,又或者要夠凍先用得著,會諗係唔係只要唔改得太離譜嘅都可以接受,d衫又唔洗一年著嗰幾次就收返入櫃 ,當然quality要有喇。
其實我覺得係兩種野

著衫 or 玩衫

著衫嘅當然係靚,舒服重要。
玩衫嘅details, 原汁原味重要。

好睇你係邊種人。
中要置地有得試
T5自家品牌有老翻
你都啱嘅,如果hk凍嘅日子多d可能就無呢個煩惱鳥。
方頭皮鞋有咩推介,著緊對red wing1905成十年。想換過對新野
日牛入門 邊條好

見近期好似幾hit quilted jacket ... 入手左呢件Snow Peak
豬仔
日牛入門 邊條好
豬仔
Btw我自己第一條係桃太郎,而家著緊oni denim
桃,豬,warehouse, pherrow’s, sugar cane 都可以。
日牛入門 邊條好
豬仔
桃,豬,warehouse, pherrow’s, sugar cane 都可以。

有無心水model 推介下 直腳 少窄
0705SP

SD 106
放緊條全新豬仔103,可以睇下有無興趣
咩腰?
32 我自已著開31,不過專登買大少少舒服d
snow peak衫近年幾得 我都買左條藍染刺子布褲
可惜日本製唔多
俾巴打毒完 想入手條taylor stitch in clone Mills standard slim jean 要唔要買大一碼
收爐
無呀
Real mccoy未試過
Toy’s mccoy 試完覺得太腫太厚
同埋只係得有print 同綠色
所以冇買Toy’s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞