沈陣營第七十二期 - 股市虛耗性上升繼續發酵

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
日本巴入左黎沈門之後個學術氣氛好濃厚,之前主要都係潤鳩師父同睇J圖托市咁
992托高散水格,我冇玩開熊仔餅,唔係實開淡倉同師父死過,睇個勢4.8都唔到,上次支持位嚟

樓王同師父格手切磋?
如果事成,會係世紀之戰 可惜可惜

來吧
992托高散水格,我冇玩開熊仔餅,唔係實開淡倉同師父死過,睇個勢4.8都唔到,上次支持位嚟

樓王同師父格手切磋?
如果事成,會係世紀之戰 可惜可惜

我對992嘅熟悉僅次於師父,冇買賣過不過時有留意,用嚟評估師父燈力

今日升完全係母公司聯想控股藉口拉嘅,師父打緊莊唔定,佢成日講大戶托高散水,呢隻似啦,收市睇吓點

發咗啦你,有隻唔知乜嘢飆咗上去,恭喜
btc牛三
日本巴入左黎沈門之後個學術氣氛好濃厚,之前主要都係潤鳩師父同睇J圖托市咁

唔好意思,我剛入沈門無意打破沈門風氣 

我自己初入股市,望住d股d圖好多問號問號 有時上網分析完睇完都一頭霧水 未有明確方向 所以睇完唔明就會想問
多得d師兄有料無私分享個人經驗 我就無咩比到大家

唯有上多d黎上香比師父啦\|/

唔緊要,長知識都好嫁,樓王之前都講過,沈門內人人個style唔同,但係都會睇住師傅訓示做人,只要有師傅心就ok

我自己初入股市,望住d股d圖好多問號問號 有時上網分析完睇完都一頭霧水 未有明確方向 所以睇完唔明就會想問

每個沈門弟子既必經階段
1.)學睇圖學畫線
2.)解讀師傅句子
3.)放棄睇圖畫線

但係如果你唔識睇圖畫線又唔得
睇圖係好重要既技巧
你一定要識睇圖,先可以用師傅俾既方向賺到盡
如果你唔識睇圖,你就搵唔到低位買貨,搵唔到高位散貨
有師傅俾既方向,你高位買貨低位散貨只會得個桔
823冇幾多沽空,992除咗12多過佢,都算利害㗎啦,好多人同師父講手

聖誕快樂
午後崇拜

我們的師父,
願你的熊受顯揚,
願你的淡來臨,
願你的沽意 同船就齊心,
如同在沈判。

聖誕快樂

妳都入嚟 師父開倉派禮物呀

每個沈門弟子既必經階段
1.)學睇圖學畫線
2.)解讀師傅句子
3.)放棄睇圖畫線

睇圖係好重要既技巧

因為真係有時唔提個線既名 都唔知有呢條線
真係每日長知識再慢慢學 煩請師兄們再指教啦

講就係咁講……
不過其實如果問我,我都唔記得曬
因為我依家淨係玩qq同hsi
qq我淨係睇資金流出流入,再加炒消息
hsi仲簡單,我唔撚理我係唔係dh定dl入同散
我就跟熄不過千位入超遠牛,再跟阻力圖散貨

每個沈門弟子既必經階段
1.)學睇圖學畫線
2.)解讀師傅句子
3.)放棄睇圖畫線

睇圖係好重要既技巧

講就係咁講……

學到嘢
師父愛股之中,短炒搏857好過992,唔係師父愛股嘅話,我真係會上船,睇週線橫咗好耐,搏上6.5不為過,油價企穩,暫時冇藉口轟落去,不過盤大要慢慢等

熄不過千係上次沈判雙週已經打破左

要提日本先生, 最近每月都有沈判, 希望你小心D可以避過

每個沈門弟子既必經階段
1.)學睇圖學畫線
2.)解讀師傅句子
3.)放棄睇圖畫線

睇圖係好重要既技巧

講就係咁講……

學到嘢

沈門弟子既必經階段
1) 見熊是熊, 見牛是牛
2) 見熊不是熊, 見牛不是牛
3) 見(cfu)熊還是牛, 見(cfu)牛還是熊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞