沈陣營第七十二期 - 股市虛耗性上升繼續發酵

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
bitcoin free fall 老貓係咪上左船

老貓唔上船噏吓都仆街

可惜我懶冇認真研究點樣入場沽空佢,當CC台啲on9仔話揸住10年後有錢過David Webb,就知道呢科嘢遲早爆煲,今次未必就爆,但終有一鑊爆完消失無縱

一日到黑講黑市交易幾大幾大,冇數據嘅,似江湖傳聞,正常交易我見過嘅除咗VPS供應商收bitcoin,一啲美國嘅咖啡店,連Stream都唔收,全部係啲唔值錢嘅嘢

搞清楚現代嘅「貨幣」係國力延伸,屬於政治層面嘅,一個貨幣區,美元又好,歐元也好,屬於政治經濟聯盟合作伙伴,包含咗軍事力量,邊有咁簡單
解密就係貨幣,生產咗啲乜嘢?

當商品炒吓無妨,迷信未來貨幣輸到甩轆,唔使拗,估計幾年後冇人再講

連登仔出Post 話第日十個btn 可以買半山
師父話齋:君子不立危牆之下

萬3了, 雖然唔係話爆, 但前排兩登現象真係有陣唔係長頂都短頂味

我以前有玩btc, 由2500USD 開始玩
佢一向回都回超過 10%-20%都唔出奇 今次跌左成30% 我諗仲唔少人會襯低吸貨
我自己就係一驚爆煲8000-9000USD 放哂 二黎係其實手續貨好貴 有興趣既巴打去下d易用既網localbitcoin睇 就知買入買出差好遠 我當時個美金價上左3-4倍賺既真係得2倍到

轉黎股市就係學下野 長遠睇畢業後想好好用D錢投資下

其實當時我係長遠睇想每月入D當儲錢, 最後都係放棄左
無加過碼

你都幾大膽, 當儲錢
好撚嬲
好撚嬲

我一見到你留言我連APP都唔洗開就知平保又升
好撚嬲

仲有1137說好的慢慢吸納吸到起碼30-50萬貨
吸吸下佢升既屌,跌啦好嘛
好撚嬲

講起加密幣,我哋創王基butt師兄應該發過豬頭,年頭入晒其他加密幣,等bitcoin仆街輪到其他發威,估佢依家喺遊艇到攬住幾條女,都唔返嚟沈門喇
睇番我咁多年決定入既股
全部都升左好多
但除左1137外我好似一係蝕到仆街(2318
一係冇乜賺就走左

之前係坐貨能力不足
到我死坐唔走既2318又插到嘔電
然後又喺我斬左之後升番哂
1548 個裂口大到咁。。
師父師兄們有咩睇法

我睇佢16年年報,係科研+網購果邊賺最多錢,盈利上升3成但每股盈利都係由1.47上到1.57

宜家升得咁高算唔算係大市睇好年結或者明年走勢?

呢隻冇睇過,如果覺得有潛力不妨觀察吓先,估計高位同低位,定好操作策略先入場,幾多止蝕咁

股市永遠唔缺機會,缺嘅係本錢

所以要以保本為先
點先可以發掘到 1548 呢d 倍升股 ?

同問,依家只敢揸內銀當定期

同問,依家只敢揸內銀當定期

跟師父啦 駛乜自己發掘
睇番我咁多年決定入既股
全部都升左好多
但除左1137外我好似一係蝕到仆街(2318
一係冇乜賺就走左

之前係坐貨能力不足
到我死坐唔走既2318又插到嘔電
然後又喺我斬左之後升番哂

唔好成日睇住股價就得啦,正股揀啱位入唔使睇嘅,由其預長揸悶贏,收市望吓咪算,甚至唔睇,半年review組合有冇改變基本因素OK

我勸你 唔好
任何科技 美國先係龍頭

非常認同!qq都係執人二攤
利:手動月供緊goog
天__ 個T-GROUP真係笑死我
未入既清應該入去食花生

睇下D人點樣估錯邊, 但又話自己贏到錢

睇淡唔等於做淡

992托高散水格,我冇玩開熊仔餅,唔係實開淡倉同師父死過,睇個勢4.8都唔到,上次支持位嚟
天__ 個T-GROUP真係笑死我
未入既清應該入去食花生

睇下D人點樣估錯邊, 但又話自己贏到錢

睇淡唔等於做淡

佢地話天機要自己參透,唔撚識睇圖你死你賤
1548 個裂口大到咁。。
師父師兄們有咩睇法

我睇佢16年年報,係科研+網購果邊賺最多錢,盈利上升3成但每股盈利都係由1.47上到1.57

宜家升得咁高算唔算係大市睇好年結或者明年走勢?

呢隻冇睇過,如果覺得有潛力不妨觀察吓先,估計高位同低位,定好操作策略先入場,幾多止蝕咁

股市永遠唔缺機會,缺嘅係本錢

所以要以保本為先

我覺得係似吹大咗
呢個股價又係透支緊未來
港股宜家啲股好似係向緊呢個方向行
唔怪得港股兩年一小災 五年一大災
我真係唔會再相信港股

係到除左mon師父動態 都學到好多野

你要知沈門入面有一個弟子發咗誓
再買港股就輸到仆街死全家
那怕係港鐵 煤氣 領展
港股聽下樓王分析好啲
唔好聽我鳩噏

我都係鳩噏㗎喎

跟開師父我都係鳩噏成癮嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞