MYSTERY RANCH 同好

1001 回覆
19 Like 0 Dislike

有3day同ASAP

已有CB色3 Day
準備入手MC色ASAP

日日孭住mc 1day返工,黑色3day留返旅行露營用🤘🏻

想請教下巴打,用3day去露營會帶d咩?
小弟我去親都好似重裝咁,可能又孭4人營,又孭Shelter...同埋可能d裝備太耐,無而家果d咁輕便
未玩過輕裝

3人營,爐俱,睡袋,gas
其他有fd負責

營同睡袋係外掛定塞入面?

重既放入袋,輕既先外掛

有3day同ASAP

已有CB色3 Day
準備入手MC色ASAP

小弟我去親都好似重裝咁,可能又孭4人營,又孭Shelter...同埋可能d裝備太耐,無而家果d咁輕便
未玩過輕裝

其他有fd負責

重既放入袋,輕既先外掛

堆gear 重唔重? 過10kg 的話,
用番backpack好d. 姐係stein/glaicer/terraplane 呢堆...因為個frame 好唔同下.
3d/asap 呢堆係用緊futura... 背唔硬腰亦無腰帶.
始終同mountain 同 nice frame 幾大分別下

有3day同ASAP

已有CB色3 Day
準備入手MC色ASAP

未玩過輕裝

其他有fd負責

重既放入袋,輕既先外掛

食物係咪會另外手抽一個保溫袋去?
有個goruck同5.11 rush 12
睇完個post好想買個asap
但係成1.4KG會唔會好重?

1.4kg孭上身唔會多覺有幾重,
但asap得16L左右,你要睇返係咪真係夠用

edc其實16l都幾夠啦
同埋asap入面有啲molle帶好吸引
本身有好幾個大大細細嘅molle pouch
btw asap係永高行賣幾錢?
我見mr個官網話整緊paypal
遲啲有paypal checkout咪唔會怕唔食香港credit card?
遲啲有paypal checkout咪唔會怕唔食香港credit card?

ASAP
黑色綠色同泥色2500
MC色要3000

但係佢唔寄hk呢

但係佢唔寄hk呢

問過啲代購,個價同幫襯永高差唔多
買咗個黑色culee 25L,有位放行山杖

用後感係?
我都想入一個
用開Arcteryx Mantis 26L

用後感係?
我都想入一個
用開Arcteryx Mantis 26L

唔錯,但肩帶對我黎講有啲開,我要扣心口扣
啱啱買左3 Day
終於買到

舊版定新版?咩色呢?

舊版 沙色
想買隻SCREE
18樓會唔會有?
講起D章,知唔知邊度買到 綠色底洋紫荊花章
想買隻SCREE
18樓會唔會有?

18樓有,但顏色就唔定
最好去之前打電話比佢問問有冇你想要嘅色
想買隻SCREE
18樓會唔會有?

18樓有,但顏色就唔定
最好去之前打電話比佢問問有冇你想要嘅色

唔該巴打
想買crest
最近想買個背囊, 見到呢個POST之後有D心郁
urban assault係18樓賣幾錢?
菲制QC得唔得?
見到其他1DAP, ASAP好似好貴
菲制QC得唔得?

菲制其實完全無問題
有冇巴打知BIG BOP邊到有貨 去過18樓問但冇曬

我反而想買goruck gr1 21L

我反而想買goruck gr1 21L

goruck啲用料真係無得輸
菲制QC得唔得?

我3隻mr都係美製,老實講qc都唔係好好

不過美製可以自hi下
重有冇可能買到舊款fg色3day
菲制QC得唔得?

4月某一日上午mon到個post 下午search間永高行 夜晚即決左urban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞