The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[1]

748 回覆
11 Like 2 Dislike
The Walking Dead Season 8 討論區
https://lihkg.com/thread/420999/page/19?ref=ios

請問兩個post有咩分別
有人快過你開咗post 移玉步啦

關事咩, 睇番post個定位係咩

無話關咩事 我見人流係個邊叫你去個邊多啲人討論姐
你咪唔好去囉 無人逼你去

不如你移玉步啦

我鍾意去邊關你撚事咩
我見佢遲開過其他人 所以十幾個鐘都無人理佢
我講完佢要唔要去個邊一齊討論
樓主就話呢度定位唔同 個邊先講返可以劇透
講到好似我逼人走咁 睇返啲時間點先講野啦柒頭
咁嘅智商驚你連劇情都睇唔明啊

收皮啦 樓主#1已經講明左本POST定位

不嬲原post都係唔傾漫畫 , 有巴打想傾亦都另外開post
大家分左家幾個season

你咁既智商快D移玉步過主啦屌你老母
紅字就仲on9, 一個post秒秒都要有人回呀?

無人理係因為見另一個post好多人討論 唔係單純話呢個post無人覆
係另外個邊一開始無講 係樓主重申完 個邊先話可以劇透
講到咁清楚你都唔明? 柒咗快啲縮返入你老母個閪度
唔洗多謝

重你老母申咩, 自己唔睇#1就收o爹啦 文盲唔洗不停同人講
又要不滿又要入番嚟搵交嘈
The Walking Dead Season 8 討論區
https://lihkg.com/thread/420999/page/19?ref=ios

請問兩個post有咩分別

本POST定位︰
只接受討論已經播映劇集及相關原著內容
請勿在此發放網絡上的劇透及原著未做到之劇情
粉紅細字亦不接受
代天狼星屌哂你老母

早晨 自行鳩估劇情發展唔洗粉字啦

是但啦, 反正有小小第2集既劇情係入面廢時比人話劇透

btw 叫得黑妹同carl等人留係 alexandria防守
姐係 alexandria會出事

深信 michonne係不死既
諗諗下, 會唔會season 1 果個人話去投靠親戚, 其實個relative就係 negan??
呢個post係只傾電視劇情 ?

過去左嘅漫畫情節可以討論及比較
未發生嘅漫畫情節唔傾得

之前既 post 比漫畫劇透左

仲要係軍佬同韓仔死
上一個season完唔係俾垃圾場伏返轉頭,negan係佢地屋企門口嘅咩?
中間好似無左好多過程咁嘅?
上一個season完唔係俾垃圾場伏返轉頭,negan係佢地屋企門口嘅咩?

walking dead
season 之間
往往係 skip 一段

season 之間
往往係 skip 一段

關咩事, 好明顯係佢睇小一段

上一季最後一集, 有D網上資源係分左兩段

有一段係, 垃圾場女boss踢rick落地就完左
好明顯佢睇到呢到就以為完左, 無睇埋下一段

season 之間
往往係 skip 一段

垃圾女上季好似走左佬 個boss仲未死

season 之間
往往係 skip 一段

哦屌
原來係呢到
上季我都奶左嘢

一隻係 4x分鐘 阿Rick中槍比垃圾婆踢落街
一隻係 6x分鐘 完整版本

我就覺得完得咁on9
揾多幾條先知有 6x 分鐘版

season 之間
往往係 skip 一段

哦屌
原來係呢到
上季我都奶左嘢

我就覺得完得咁on9

s7 最尾果集膠到無輪
成集可取係得最後呢十幾分鐘
阿rick凶返negan
negan真係怯左

其他真係唔知做緊乜

season 之間
往往係 skip 一段

哦屌
原來係呢到
上季我都奶左嘢

我就覺得完得咁on9

s7 最尾果集膠到無輪
negan真係怯左

其他真係唔知做緊乜

主要係 D槍戰 仲衰過tvb

兩班人無掩飾, 近距離開槍, 但只有敵人中槍, 自己友唔會中槍

有一幕, 國王和 carol 向前開槍, 後面有一班敵人, 但D敵人唔識射人
跟住 國王和carol 向前開完槍, 再轉身向後開槍, 射死一堆敵人

仲有救世軍 + 垃圾場班人 已經包圍 成個社區
但山頂鎮, 神之國 既人可以憑空出現

season 之間
往往係 skip 一段

哦屌
原來係呢到
上季我都奶左嘢

我就覺得完得咁on9

s7 最尾果集膠到無輪
negan真係怯左

其他真係唔知做緊乜

主要係 D槍戰 仲衰過tvb

兩班人無掩飾, 近距離開槍, 但只有敵人中槍, 自己友唔會中槍

有一幕, 國王和 carol 向前開槍, 後面有一班敵人, 但D敵人唔識射人
跟住 國王和carol 向前開完槍, 再轉身向後開槍, 射死一堆敵人

仲有救世軍 + 垃圾場班人 已經包圍 成個社區
但山頂鎮, 神之國 既人可以憑空出現

其實係香港拍動作吖槍戰出名姐
世界黎講香港真係A級

睇過其他美劇啲槍戰都係差唔多 level
老蘭 batman 一鳩樣
而家最精彩果集
一定係 season6 結尾
第一次見到 negan

果種絕望同臣服
仲要最後一個POV 鏡頭
唔比你知死邊個

不如你移玉步啦

我鍾意去邊關你撚事咩

不嬲原post都係唔傾漫畫 , 有巴打想傾亦都另外開post

無人理係因為見另一個post好多人討論 唔係單純話呢個post無人覆
唔洗多謝

兩位不如喺度停止辯論
想專心傾劇情

我已經好撚耐無出聲 係有人再撩起

不如你移玉步啦

我鍾意去邊關你撚事咩

唔洗多謝

重你老母申咩, 自己唔睇#1就收o爹啦 文盲唔洗不停同人講
又要不滿又要入番嚟搵交嘈

講緊隔離post一開始無講比劇透 你到底係文盲定弱智?
隔離post樓主#1只係好草率問點解仲未有人討論
無講比/唔比劇透 係呢邊重申一次 個邊先話可以劇透
講幾次都睇唔明 你理解能力咁撚樣 同你講野真係好辛苦
我不滿啲咩?不滿你我就唔可以入黎?on9?
你邊位?有能力咪直情bam鳩我囉垃圾
我一早已經無出聲 係你隔咗咁耐仲quote黎嘈
男人老狗你煩唔撚煩? 你屌完人就唔比人屌返你
咪撚on9啦 你唔撚再出聲我咪唔撚嘈囉
你繼續做on9文盲繼續考古屌鳩人 我咪繼續同你嘈囉
重申我一早收撚咗口 係有人再屌我先出聲 要屌唔該屌鳩佢
( Show Blocked User - 逗貓棒 )

冇一個回覆係討論緊套劇
想睇negan比rick禁錮之後講野仲會唔會咁風騷
成日拎住支棍曲埋對腳咁講野
( Show Blocked User - 逗貓棒 )

冇一個回覆係討論緊套劇

終於知自己柒撚咗 就block鳩人攞尾彩
根本一早已經無再嘈 明明自己係撩交嘈個個
仲可以調返轉話返我 係咪五毛狗黎 咁鍾意老屈人
再搬龍門話我唔討論套劇 我上個post開始已經係度啦
睇死你咪又係點返開睇我講咩
不過都好嘅 終於明自己柒係邊
同其他討論緊嘅人講聲對唔住 騷擾到大家
只要無人再撩起件事 我唔會再講啲咩
想睇negan比rick禁錮之後講野仲會唔會咁風騷
成日拎住支棍曲埋對腳咁講野

又漫透,雖然一早俾人漫透左

我覺得係啲人撈亂咗兩個post
我都有啲亂 要睇一睇樓主名先認到
尼根真係超撚正
佢每講一句對白
我都係完全估唔到佢下秒發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞