The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[1]

748 回覆
11 Like 2 Dislike
Bring back Carl on AMC's The Walking Dead/AMC it's time for Scott Gimple to go!
https://www.change.org/p/scott-gimple-bring-back-carl-on-amc-s-the-walking-dead
sign哂上面兩個,一個bring carl back
一個係炒鳩個垃圾編劇
如果shane仲係度就好

Punisher vs negan

一陣變左單挑

Punisher vs comedian
THIS IS WHY NEGAN DON'T WANNA CRUSH HILLTOP
其實我都唔明,個編劇話要殺carl
原因係因為要比個理由比rick等佢唔好殺negan,所以就安排carl講一大輪「愛與和平」既言論去說服rick唔殺negan同埋整死佢等rick反思

但呢個原因根本毫無說服力,首先carl根本都唔係大愛左膠黎,之前殺saviors個陣都冇撚眨過眼殺得幾撚爽手,宜家為左比個籍口唔殺negan,格硬屈撚到佢變左大愛左膠,同埋殺左carl只會令rick冇左理智,更加被仇恨支配
不如話神父返黎說服左rick 仲合理過上面個垃圾原因啦吓嘛?

而且我唔太明白點解要為左配合漫畫一個配角既發展,而放棄左成個漫畫主軸將來既發展
諗唔到原因唔殺negan,咁咪殺左佢啦,好大影響咩?
個影響唔會大得過殺左未來主角掛?

個編劇真係垃圾到嘔
原因係因為要比個理由比rick等佢唔好殺negan,所以就安排carl講一大輪「愛與和平」既言論去說服rick唔殺negan同埋整死佢等rick反思

但呢個原因根本毫無說服力,首先carl根本都唔係大愛左膠黎,之前殺saviors個陣都冇撚眨過眼殺得幾撚爽手,宜家為左比個籍口唔殺negan,格硬屈撚到佢變左大愛左膠,同埋殺左carl只會令rick冇左理智,更加被仇恨支配
不如話神父返黎說服左rick 仲合理過上面個垃圾原因啦吓嘛?

而且我唔太明白點解要為左配合漫畫一個配角既發展,而放棄左成個漫畫主軸將來既發展

個編劇真係垃圾到嘔

好認同

完全認同,
不過都有個矛盾位既, NEGAN死可以解觀眾之恨,
但如果又死就會同之前D敵人一樣, 殺完又LOOP下一個
可能會俾D新意唔殺, 等佢影響下一個故事

個編劇真係垃圾到嘔

好認同

所以我咪話派就黎死既神父去勸Rick個效果仲好
起碼Rick知佢係咩人, 而個仔係咩人 佢一定仲清楚.........
Scott 咪玩啦

個編劇真係垃圾到嘔

好認同

所以我咪話派就黎死既神父去勸Rick個效果仲好
起碼Rick知佢係咩人, 而個仔係咩人 佢一定仲清楚.........
Scott 咪玩啦

carl 死係佢本人需要多過劇情需要
今集出咁慢既
今集出咁慢既[img]/assets/faces/normal/dead.gif[/img]

agger
今集好睇番咁多
Mid season 喎
有新一集未

等多陣 好快有

有啦
咁多未來人
無語
點解我搵唔到
佢地9吹咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞