The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[1]

748 回覆
11 Like 2 Dislike
《陰屍路》(The Walking Dead)中瑞奇(Rick,安德魯林肯 飾)、戴瑞(Daryl,諾曼李杜斯 飾)間最穩固的兄弟情有可能在第八季生變?

第八季第三集「怪物」(Monsters)中,上集結尾回歸角色莫拉萊斯(Morales,胡安佩雷加 飾)在開場五分鐘後遭到戴瑞射殺,觀眾可明顯感受到瑞奇不認同戴瑞此舉,但一心想復仇的戴瑞根本不在乎對立陣營的死活。同樣場景在結尾又上演,「救世軍」中的一員在透露槍枝藏匿地點後,又被戴瑞直接滅口。

諾曼李杜斯在映後訪談節目《閒話行屍》(The Talking Dead)中表示,戴瑞毫不猶豫、沒有詢問瑞奇的意見就直接殺了兩名「救世軍」成員,讓他變得有點惡劣,「這一季中他的心中只有復仇,不管團隊們說些什麼,他已經準備好殺了任何人,有點像是『管他的,每個人都得死。』的感覺,他非常專注在復仇這件事上。」

他繼續提到,戴瑞這樣的行為有可能會導致某些事情發生。不難想像是他與瑞奇會有理念上的衝突,但諾曼李杜斯又補充,戴瑞與瑞奇依舊會是兄弟。換言之,這類衝突並不會對兩人關係造成太大影響。
做咩Eric咁問Aaron 係咪真係Aaron 射傷
最後Eric 止唔到血而變左做walker?

.... ERIC幽默一下姐......

最後個SHOT 其實都幾明顯下(衫,髮型 ETC.), 但佢特登唔SHOW樣可能係留條後路比自己

其實都死左架啦 咁樣既槍傷又止唔到血

從佢哋嘅反應睇,彈頭留喺身體內冇咁好

現實黎講 粒彈係體內嚴重D 好似係
不過要睇果粒彈係咩類型 爆開果隻就rip..........
利申 9up 咩都唔識
《陰屍路》(The Walking Dead)中瑞奇(Rick,安德魯林肯 飾)、戴瑞(Daryl,諾曼李杜斯 飾)間最穩固的兄弟情有可能在第八季生變?

第八季第三集「怪物」(Monsters)中,上集結尾回歸角色莫拉萊斯(Morales,胡安佩雷加 飾)在開場五分鐘後遭到戴瑞射殺,觀眾可明顯感受到瑞奇不認同戴瑞此舉,但一心想復仇的戴瑞根本不在乎對立陣營的死活。同樣場景在結尾又上演,「救世軍」中的一員在透露槍枝藏匿地點後,又被戴瑞直接滅口。

諾曼李杜斯在映後訪談節目《閒話行屍》(The Talking Dead)中表示,戴瑞毫不猶豫、沒有詢問瑞奇的意見就直接殺了兩名「救世軍」成員,讓他變得有點惡劣,「這一季中他的心中只有復仇,不管團隊們說些什麼,他已經準備好殺了任何人,有點像是『管他的,每個人都得死。』的感覺,他非常專注在復仇這件事上。」

他繼續提到,戴瑞這樣的行為有可能會導致某些事情發生。不難想像是他與瑞奇會有理念上的衝突,但諾曼李杜斯又補充,戴瑞與瑞奇依舊會是兄弟。換言之,這類衝突並不會對兩人關係造成太大影響。

其實比我都會見救世軍就殺
醒目既就係開戰前就投降走佬啦
屌 差啲比隔離post劇透左 樓主先係清泉
屌 差啲比隔離post劇透左 樓主先係清泉

各有喜好 適合自己口味就得, 冇話邊種好d
河水不犯井水
又到星期一

英文字幕added

up埋中文字幕
隻貓
AND YET I SMILE!
飛晒國王D廢話
追車個到好撚正
King集集都係到廢up拉布死撚左佢啦,無人想見到你呀
出鏡仲多撚過Rick
出鏡仲多撚過Rick

今集個四眼仔串到佢一棟都無............
件四眼仔D戲好撚屎
carol槍林彈雨又唔洗死
起身投降唔洗死
捉左個冇用既人質又唔洗死

今次連中槍都冇

相反老虎仔 rip
追車個到好撚正

一把.50 Browning 清哂人地kingdom班戰士

但面對2大主角仲要渣住部車追, 血都唔洗流一滴
出鏡仲多撚過Rick

今集個四眼仔串到佢一棟都無............

攞埋佢把劍 國王既象徵都冇埋
所以去到尾佢都同手下講:你唔洗理我 我根本唔係國王

up埋中文字幕

麻煩哂巴打,個個星期都係等你
追車個到好撚正

.50打飛機都得竟然會打唔爆架車
追車個到好撚正

.50打飛機都得竟然會打唔爆架車

本來今集睇carol無雙好地地 但最尾又膠化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞