做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
[quote]

搵到全職啦,加上太少OT俾到我O

今日返左12個鐘

係咪要返埋通宵?定係由今日朝早返到夜晚?
唔攰咩
[quote]

今日返左12個鐘

唔攰咩

不能透露太多
當你知道24,25號係工半 你就唔會攰
跟住會恥笑d 現充 最後哭暈在廁所
[quote]

今日返左12個鐘

唔攰咩

不能透露太多

24號有工半咩 都無SAS提過嘅
利申:無得返

唔攰咩

不能透露太多

上年12月24,25號都有工半
唔知今年有無
宜家返完嗰日之後
Briefing嗰陣先講有無工半
我都係等農曆新年返多啲
賺佢138

不能透露太多

唔知今年有無
宜家返完嗰日之後
我都係等農曆新年返多啲
賺佢138

戴定頭盔 個個站工半既日子可能有差別
有d節日要特定車站先有工半

點解?

巴打加油 投錯站真係早走早著

張巴打,加油呀 希望你係另一份工會開心d
你地張免費車飛係做緊野先用得(e.g. 要去月台做野)定係放假都可以用
之前心郁想apply 但佢話工作需要先用得 好孤寒 同埋時間又唔俾人返得多

睇你邊隻
親生仔既話就放左工都用得
如果紅色牌既外判JJ就工作需要先用得
利申 depot jj 有錯勿屌!

利申 銀牌親生仔

姐係如果佢字面咁講但其實個個都會用 ? 因為我睇個廣告係請親生仔

睇你邊隻
親生仔既話就放左工都用得
如果紅色牌既外判JJ就工作需要先用得
利申 depot jj 有錯勿屌!

利申 銀牌親生仔

姐係如果佢字面咁講但其實個個都會用 ? 因為我睇個廣告係請親生仔

總之銀牌係隨時用

唔知今年有無
宜家返完嗰日之後
我都係等農曆新年返多啲
賺佢138

戴定頭盔 個個站工半既日子可能有差別
有d節日要特定車站先有工半

原來係咁 真係唔知
咁返TST/ETS 咁一定有工半
咁多人搭車
小弟有幾條問題想問…
1)做SA有冇機會升做站務長工?
2)SA其實算係咩grade?G40,G30?
3)通常係站長要你返先返?定係自己想幾時返就返?

利申:RSMD
而家請緊CUCA想Apply,但係時間好似Fix死咁

好似好難請假?
小弟有幾條問題想問…
1)做SA有冇機會升做站務長工?
2)SA其實算係咩grade?G40,G30?
3)通常係站長要你返先返?定係自己想幾時返就返?

利申:RSMD

1. 有 自己apply
2. 應該無grade pt仔一個
3. 有固定更/基本時數 額外更自己報

好似好難請假?

cuca唔知 通常睇站長寬唔寬容

好似好難請假?

一定唔係,只係無左一個CUCA對站係一件好麻煩,會煩到正更,所以好難請假,唔洗諗自由更,而且壓力大,轉數慢少少都死
前灣仔SA留名,四大展加煙花更一定報名!
我站有個cuca瘋狂射波
聽日番今日射
到而家都 無穿無爛
勿相認

好似好難請假?

一定唔係,只係無左一個CUCA對站係一件好麻煩,會煩到正更,所以好難請假,唔洗諗自由更,而且壓力大,轉數慢少少都死

SA都好d CUCA 真係唔好射波害人 正更會做到隻狗咁

巴打加油 投錯站真係早走早著

張巴打,加油呀 希望你係另一份工會開心d

巴打認錯人啦
本身一星期翻12個鐘正更
點知2017開始cut到一星期得翻7.5個鐘正更
有無人同我同一個情況?
利申:東鐵綫
有無人同我同一個情況?

7.5 返波板糖?
平時會唔會笑波板糖人

做得好既波板糖其實好專業
死板冇變通既我會冷笑一下
平時會唔會笑波板糖人

絲打個名係咪歌詞黎?
平時會唔會笑波板糖人

做得好既波板糖其實好專業
死板冇變通既我會冷笑一下

有無人同我同一個情況?

7.5 返波板糖?

好多人本身都7.5/week
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞