做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike

仲以為係AT&D某女TC

巴打 你應該同我諗到同一個人

有無前K記你問我答啊
而家全部新一代M記人,我想聽舊時啲野

兵變?

有無前K記你問我答啊

兵變?

以前個年代好多過癮野,又無枉管,好正
其實而家市區線係唔喺都cut人唔再補

我果到係

有無前K記你問我答啊

兵變?

聽返啲老餅講故仔, 打個1折畀佢都仲爽過我地依家

兵變?

佢老味衝支燈曬個冧就咩事都無

咁兒戲

咁兒戲

拗到岔口當你贏,聽過未

點會無,排隊升架姐
至少兩條隊,一係升TCI
一係升DOC等YM
再唔係出去worktrain再轉,你話要轉上HQ轉部門就難,車條隊你乖乖地實有份升

原來係咁

咩係DOC?

咁兒戲

拗到岔口當你贏,聽過未

波口

咁兒戲

拗到岔口當你贏,聽過未

波口

正名都唔識

點會無,排隊升架姐
至少兩條隊,一係升TCI
一係升DOC等YM
再唔係出去worktrain再轉,你話要轉上HQ轉部門就難,車條隊你乖乖地實有份升

原來係咁

咩係DOC?

Depot operation controller
即係車廠的tc+epic的混合體,再上就ym
其實而家市區線係唔喺都cut人唔再補

我果到係

E家貼緊粉紅紙wo

咁兒戲

拗到岔口當你贏,聽過未

波口

yes,例書好似會寫道岔,好耐無睇唔記得
有班SA成部錄音機咁不停repeat叫人行去車頭車尾同小心空隙,人多都算,有時冇乜人都係咁嗌真係好煩.我想嗌又驚同佢疊聲,唔嗌又比驚比人話我唔做野.同埋唔明點解係都要用手好快咁撥示意去車尾,好似趕人走咁,如果我係客既話我諗我會忍唔住爆佢.

班客又係,講到明行某個方向可以行少啲又快啲仲要少啲人,班人係都唔理我擋左仲要逼過黎.

多謝依個post比機會我發洩吓
有班SA成部錄音機咁不停repeat叫人行去車頭車尾同小心空隙,人多都算,有時冇乜人都係咁嗌真係好煩.我想嗌又驚同佢疊聲,唔嗌又比驚比人話我唔做野.同埋唔明點解係都要用手好快咁撥示意去車尾,好似趕人走咁,如果我係客既話我諗我會忍唔住爆佢.

班客又係,講到明行某個方向可以行少啲又快啲仲要少啲人,班人係都唔理我擋左仲要逼過黎.

要對客既工都成日做到成肚氣

有時對住啲on9同事都唔知應該比咩反應 I know that feel

兵變?

人地k記公墓猿你吹咩

有時對住啲on9同事都唔知應該比咩反應 I know that feel

d客唔知點解成日覺得我地老點佢 所以唔聽

岩 你係佢同事 睇住佢傻下傻下咁
自己又唔係SAS (車站助理督導員)
提佢又怕佢比面色你睇 唔提佢又繼續傻下傻下

d客唔知點解成日覺得我地老點佢 所以唔聽

岩 你係佢同事 睇住佢傻下傻下咁
自己又唔係SAS (車站助理督導員)
提佢又怕佢比面色你睇 唔提佢又繼續傻下傻下

完全同意
其實本來翻一至五 可唔可以調六至日

人地k記公墓猿你吹咩

出面我唔知,LR不嬲都係爆鑊愈多愈快升

可以向SAS/SC查詢
如果調站需再由人事部安排

可以向SAS/SC查詢

正確

可以向SAS/SC查詢

屌 HR長時間搵唔到嫁

可以向SAS/SC查詢

屌 HR長時間搵唔到嫁

都冇計架 咁要經HR麻
同埋,我有朋友想做銀牌,有冇得話推薦佢
唔知堅尼地城仲請唔請人呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞