做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
想問下車長training 過程難唔難捱?
Training期間人工會唔會少d?
想問下有無sht巴絲打喺到,想問下站長室喺邊

大堂中間不銹鋼門,有通話機⋯⋯

聽聞要train半年又瘋狂考試
有無車長巴打幫手解答

有無車長巴打幫手解答

係。之前有fd做緊
亦都有fd 頂唔順走左

有無車長巴打幫手解答

係。之前有fd做緊
亦都有fd 頂唔順走左

睇下你係邊條綫
有D training時間好短,Q左出黎九成時間唔帶腦返工都得
有D training時間極長而且多野學,Q左出黎做都好辛苦,好易食14
有無巴絲apply左TSO
想知大約幾時有call

驚唔起風浪就唔好做TO,一柒成條線都笑9你。
利申 聽過唔少笑料

有無車長巴打幫手解答

係。之前有fd做緊
亦都有fd 頂唔順走左

睇下你係邊條綫
有D training時間好短,Q左出黎九成時間唔帶腦返工都得
有D training時間極長而且多野學,Q左出黎做都好辛苦,好易食14

咩叫食14?

有無車長巴打幫手解答

係。之前有fd做緊
亦都有fd 頂唔順走左

睇下你係邊條綫

咩叫食14?

14....解僱信

有無車長巴打幫手解答

係。之前有fd做緊
亦都有fd 頂唔順走左

睇下你係邊條綫

咩叫食14?

14....解僱信

14唔係解僱信,係最嚴重級別既警告信
請問師兄解僱信係咩代號
諗住遞表輕鐵車長
有冇巴打知頂薪點去到幾多

大堂中間不銹鋼門,有通話機⋯⋯

唔該巴打
又到春茗了
邊間酒樓大家?
諗住遞表輕鐵車長

睇年資 年年加入到去個個都唔同人工 而且有頂薪你都唔會上到去
又到春茗了
邊間酒樓大家?

有無一間係好食
又到春茗了
邊間酒樓大家?

有無一間係好食

東西馬三綫去尖東彩晶軒⋯⋯正
利申,ex-EAL SA
又到春茗了
邊間酒樓大家?

ISL, TKL , SIL去北角富臨
SIL掃把留名
又到春茗了
邊間酒樓大家?

ISL, TKL , SIL去北角富臨
SIL掃把留名

佢地年年都去北角富臨
開左SIL今年多左佢地
前SA留名
今個星期六去做車長written test
上個月26號填左form, 而家都未有聲氣
係咪即係又要再填過
諗住遞表輕鐵車長

睇年資 年年加入到去個個都唔同人工 而且有頂薪你都唔會上到去

For your reference

For your reference

其實有冇師兄可以講解下唔同Grade 分別係咩位
成日睇唔明覺得好苦惱
上個月26號填左form, 而家都未有聲氣
係咪即係又要再填過

應該無咁快架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞