做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike

可以

識個sas+KMB sa+車站派報紙+m記

知唔知total一個月大概搵到幾錢人工?

睇你返幾多架炸 標準SA比既更
因為永遠fix 時間 fix日子 唔OT 冇special event
大約$2000左右
想問返mtr pt仲可唔可以返出面其他pt? 如果唔可以,其實瞞唔瞞到?

可以

我都識好多人做埋巴士維記
搭乜車都唔洗錢

但做MTR有張職員卡唔洗錢周圍去岩我另一份成日要周圍去的JOB

可以

睇你返幾多架炸 標準SA比既更
因為永遠fix 時間 fix日子 唔OT 冇special event
大約$2000左右

我意思問嗰位同事幾份工加埋幾錢
識唔識練家俊?

易服癖鐵膠
想問返mtr pt仲可唔可以返出面其他pt? 如果唔可以,其實瞞唔瞞到?

可以

做得派報紙+m記
應該都係師奶o黎

你地內部洗唔洗考

同埋請唔請人 想入地鐵
Hd ee grad

要考cp(t) 冇就唔洗開工
聽日好似有招聘會

唔該巴打
我係金鐘站做緊

你金鐘站做緊?
一星期會返幾多日?
有啲咩職務要做?
遇啲乘客真係好好笑
遇到啲乘客真係好好笑

傻咗未打晒就submit

嘩頂你該拉pad嘅就回到三十年代抬人出嚟大嗌大夫咁款
唔該拉嘅走去拉,全世界搵唔到你最後原來生猛過我咁落車
以為車站係醫院問我急症室等幾耐、轉院手續、有冇得照MRI都有
甚至可以自己唔識英文又請個唔識廣東話嘅菲傭跟住溝通唔到發爛渣搵我地發洩

以上喺兩小時內發生晒,未計其他好笑嘢

可以

做得派報紙+m記
應該都係師奶o黎

咁佢都幾屈機 搭地鐵同巴士都唔洗錢
做m記又有餐食 派報紙又可以優先攞
遇到啲乘客真係好好笑

傻咗未打晒就submit

嘩頂你該拉pad嘅就回到三十年代抬人出嚟大嗌大夫咁款
唔該拉嘅走去拉,全世界搵唔到你最後原來生猛過我咁落車
以為車站係醫院問我急症室等幾耐、轉院手續、有冇得照MRI都有
甚至可以自己唔識英文又請個唔識廣東話嘅菲傭跟住溝通唔到發爛渣搵我地發洩

以上喺兩小時內發生晒,未計其他好笑嘢

港鐵職員咩都要識好應該架 成日加價

#曲線要講明
屌那媽 個個星期六都有班撚樣係站入面賣旗 可以去邊投訴?

你可以上前詢問是否有港鐵公司發出既證明書或許可證

未能出示則可以要求該站港鐵職員協助

並要求該賣旗人士離開

你可以上前詢問是否有港鐵公司發出既證明書或許可證

未能出示則可以要求該站港鐵職員協助

並要求該賣旗人士離開

簡單講
有申請 公司Approve 左就得
冇證明文件既就可以投訴要求佢/該團隊離開
LM
SIL ADM SA留名
有冇巴打知道CUCA啲更係點返法?因為讀緊HD就快Grad,費事時間就唔到都走去in
SIL ADM SA留名

番一至五?
mtrupdate嘅師兄近排做乜
mtrupdate嘅師兄近排做乜

我都想知 有個post 佢地比人hihi 到飛起
係咪大部分sa都返5 x 1.5hrs
少人係3 x 3hrs?
第一次知道自己返幾多更嘅時間仲有冇得傾?
係咪大部分sa都返5 x 1.5hrs
少人係3 x 3hrs?
第一次知道自己返幾多更嘅時間仲有冇得傾?

都有2 x 5 hrs

通常就冇 不過HR打比你個陣你可以問有冇其他更
見最近請緊人
寄左信去 apply
一般黎講要幾耐先有通知架?
見最近請緊人
寄左信去 apply

冇記錯的話我個陣係一至兩星期
見最近請緊人
寄左信去 apply

一期期咁計 一般2星期吧
見最近請緊人
寄左信去 apply

冇記錯的話我個陣係一至兩星期

之前online apply 無回音
係咪寄信會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞