做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
今年新年15.5個鐘
上年14 識我咪起底

今年有16.5鐘
紅排今晚通宵有幾錢
屌你老母返份兼職都要搞咁多小圈子 人事問題 又R

關係死八婆話緊你 幾十歲人以為個度真係你地膽

呀?日日化到鬼唔馬綠返路,越遮越醜,職級就一

樣,你個撚頭講多過做,一有事企後面,人又唔撚

係醒

俾我會咁答:

鐵路系統係fail-safe,就如微波爐咁閂唔埋門就叮唔到嘢食一樣

所以如果有不安全狀況,停車/慢駛係基本,尤其喺視野不佳嘅隧道內,見到有人喺路軌上,就更加無情講

至於物件或者水 就要睇 1) 高度、體積會唔會影響安全 及 2) 有冇置於路軌上或掩蓋路軌而影響安全,凡影響安全,停車無情講

而且面對公眾與日俱增嘅期望,遇到動物都一樣要停車或者慢駛

例如早排東涌綫/機場快綫有人闖入路軌範圍,基於fail-safe原則,係唔會夾硬全速開車,雖然令到服務受阻,但乘客安全必然最緊要;道理就同車門未關妥要閂多幾次門一樣

當然我都會用廣播通知乘客緊握扶手,並且時刻與控制中心緊密聯絡,確保車上乘客嘅安全可以得到妥善嘅照顧

巴打無答錯啊
堅持要停車,急停既同時做足車內廣播緊握扶手,跌親都無辦法
如果撞到人/物件,有機會出軌到時成車人仲危險
基於安全理由見到一定要即停

停車無撚得錯
利申:車長

DUAT?
WEM?

WEN
如果有個mtr嘅女朋友就好

可以周圍同佢去唔同地方

可以周圍同佢去唔同地方

你m級嘅,依啲小錢

可以周圍同佢去唔同地方

大SIR渣開車係唔同D 求包養
啱啱in 完cuca

可以周圍同佢去唔同地方

派咗幾多利是 sir
啱啱in 完cuca

想問你背景大概係點樣先可以有得interview?
今年新年15.5個鐘
上年14 識我咪起底

今年有16.5鐘

咁多個鐘喎
今年新年15.5個鐘
上年14 識我咪起底

今年有16.5鐘

咁多個鐘喎

番大堂?? crowed control ?
掙咗幾多呀大家
有無人識人做csrru?

今年有16.5鐘

咁多個鐘喎

乜叉都做啦 呢幾日做到仆係度

咁多個鐘喎

咁高人工 攰都抵啦

咁高人工 攰都抵啦

12個人做16個人的野 人潮比齊人返再多2倍🙄🙄🙄
聽日見SA有咩要注意
又sd左輕鐵車長了
12月sd完無反應,今日截前再sd
想問下會唔會多人事煩惱⋯⋯
唔係好識同人打關係,會唔會好少可以OT?

未apply都感覺好灰
聽日見SA有咩要注意

正正常常 乾淨企理 衣著唔好太hea就得 基本上有手有腳識講野都請
又sd左輕鐵車長了
12月sd完無反應,今日截前再sd

上面有巴打筆試完收interview call好快 祝你好運

未apply都感覺好灰

除左基本鐘之外好多機會比你返額外更既
人事關係一定好複雜架啦,上面好多同事都講過唔少例子,最幸運就無咩老屎忽上司
利申我果邊算上下打成一片 但都好多是非

咁高人工 攰都抵啦

12個人做16個人的野 人潮比齊人返再多2倍🙄🙄🙄

宜家都挨過左啦 好快出糧

未apply都感覺好灰

除左基本鐘之外好多機會比你返額外更既
人事關係一定好複雜架啦,上面好多同事都講過唔少例子,最幸運就無咩老屎忽上司
利申我果邊算上下打成一片 但都好多是非

人事好煩.啲c9好易眼紅
乜都計較一餐
又經常擦鞋報串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞