做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
in 完sa, 應該都請, 返到屋企佢都打電話問我更期得唔得

但一齊in 果3個真係.............我只可以話香港地咩人都有
前一日打比佢叫佢打相無帶, 叫佢唔好著牛仔褲又著
講野無禮貌, 語氣差到.............
點解真係有d 咁既人

我in cuca無相都請左

想問樣野
佢咪會比張八達通免費搭車既
係只可以返工用, 定其他時間都用得?

任何時間都用得

謝謝
尖沙咀突發!
有無TWL SA去TST support

EAL 大站有人借過去

EAL 大站有人借過去

應該個個站都要借人過去
冇借到
舉完牌收工啦
辛苦晒TST同事
問問月台SA夜晚更係幾點至幾點
ADM Manpower Backup
問問月台SA夜晚更係幾點至幾點

睇站需要 好難講
係到講聲希望所有無辜既傷者都早日康復
辛苦晒今晚要幫手既所有同事

祝傷者早日康復
另外辛苦晒今日受高壓力對住無知花生友既同事

西北的生命有冇拉人過去
十一點收工了 去左佐敦backup

祝傷者早日康復

啲花生友仲係咁質問點解職員唔識救火

辛苦晒

辛苦晒

唔辛苦 傾下計就收工 應該油麻地辛苦啲
請唔請大專生做pt?
上班時間有冇彈性?
請唔請大專生做pt?
上班時間有冇彈性?

唔算有彈性,因為有固定更(睇你最開頭apply果陣交咩時段available),大專生個個sem時間表唔同會難就啲,不過好多現職都讀緊書,其實要就實就到既

辛苦晒

唔辛苦 傾下計就收工 應該油麻地辛苦啲

今晚幫手既坐底$86啦

今晚幫手既坐底$86啦

財務部肯嘅咪會
今日初頭以為係好似 drill 咁冷氣故障啦
點知搞到咁犀利 。。。
好彩疏散同情況都好快受到控制,同埋 TWL Up Line 既 Up End 好彩都一向唔會係最擠逼、最多人既車卡

辛苦各位師兄師姐啦
祝傷者早日康復啦

利申: ex-TST 宜家個站無人叫過去幫手

點解次次咩爆電話自焚燒車都成日係正 TO 後面搞 。。。

祝傷者早日康復

我去救火我唔好去做消防員?做咩要係到做

祝傷者早日康復

我去救火我唔好去做消防員?做咩要係到做

啲人掛住食花生唔肯走又話職員唔做野
今日初頭以為係好似 drill 咁冷氣故障啦
點知搞到咁犀利 。。。
好彩疏散同情況都好快受到控制,同埋 TWL Up Line 既 Up End 好彩都一向唔會係最擠逼、最多人既車卡

辛苦各位師兄師姐啦
祝傷者早日康復啦

利申: ex-TST 宜家個站無人叫過去幫手

點解次次咩爆電話自焚燒車都成日係正 TO 後面搞 。。。

我覺得今次個處理算係咁 雖然好多人屌但都有人識欣賞前線員工做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞