做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
做過半年CUCA 嗰陣做得幾開心 睇到依個post都幾懷念嗰陣
見最近請緊人
寄左信去 apply
一般黎講要幾耐先有通知架?

冇記錯的話我個陣係一至兩星期

之前online apply 無回音
係咪寄信會好d

online apply係冇用
最好就寄信

係咪寄信會好d

最好就寄信

大概 確實日子唔記得 當住先
我10號online apply sa
11定12號寄信appy sa, cuca
13號有call 約in sa

寄信冇咁快掛 我估係睇左online apply
不過最好有時間咪兩邊都apply
填左三,六日番到工, 有冇機會

難啲喎 時間咁散 可能安排你淨係返六同日

難啲喎 時間咁散 可能安排你淨係返六同日

就唔到番學時間

係咪寄信會好d

最好就寄信

好在寄咗信
見佢兩個post 請緊人 兩個post 都 apply 哂
希望聽日有call 後日去旅行已經聽唔到電話

係咪寄信會好d

最好就寄信

好在寄咗信
見佢兩個post 請緊人 兩個post 都 apply 哂
希望聽日有call 後日去旅行已經聽唔到電話

報左cuca有筆試interview未?
SIL ADM SA留名

番一至五?

唔好相認啦
期待緊仲有冇人入黎做, 炒哂紅牌唔夠人

番一至五?

唔好相認啦

炒咗練生未

番一至五?

唔好相認啦

點解咁快炒晒

炒咗練生未

條友根本就痴線
上次又喺兆康跳軌

番一至五?

唔好相認啦

原來真係你

唔係話360啲人過黎做一排咩
大站SA留名食花生

番一至五?

唔好相認啦

原來真係你

唔係話360啲人過黎做一排咩

正確啊 我個fd就係其中一個 不過佢仲未收到HR通知

做TO唔夠醒目反應唔夠快 爆鍋會比TC鬧死

邊個位唔俾人鬧?
你上到OCC無論打前掛定後排都一樣俾人鬧

下面爆鑊清場快又唔會有人多謝你,慢就屌到升天
做車基本係百屌成才

OCC有個呀姐脾氣好Q差, 次次都要迫人講野潤佢

係咪j字頭?
差佬斷九估,見到人譫妄就話係血糖低餵佢食糖糖

作為CA我應唔應該阻止佢戇鳩
點入職
點入職

你想入職做咩先?
遇到啲乘客真係好好笑

傻咗未打晒就submit

嘩頂你該拉pad嘅就回到三十年代抬人出嚟大嗌大夫咁款
唔該拉嘅走去拉,全世界搵唔到你最後原來生猛過我咁落車
以為車站係醫院問我急症室等幾耐、轉院手續、有冇得照MRI都有
甚至可以自己唔識英文又請個唔識廣東話嘅菲傭跟住溝通唔到發爛渣搵我地發洩

以上喺兩小時內發生晒,未計其他好笑嘢

港鐵職員咩都要識好應該架 成日加價

#曲線要講明

Hash 你老母tag 呀傻鳩
Ex-KOB SA 留名
收到通知去見 sa
有咩需要準備 好似好嚴咁 唔比著老牛波鞋
工程果邊易唔易升上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞