做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike

學歷唔係好睇
如果之前做過sa/出納/會計,而且時間表又ok好大機會請
我之前有一年cpa firm經驗再加上做過cuca

如果冇做過sa/出納/會計 但做過收銀sales資料輸入pt 有冇機? 但係讀u, year 1 only
同埋做緊嘅pt洗唔洗寫埋上去 (工作時間彈性大 就到mtr)

同埋如果做sa想轉cuca係咪會係內部遞紙?

上面問題答你唔到

正確 同站長傾 再經佢地入紙

如果冇做過sa/出納/會計 但做過收銀sales資料輸入pt 有冇機? 但係讀u, year 1 only
同埋做緊嘅pt洗唔洗寫埋上去 (工作時間彈性大 就到mtr)

上面問題答你唔到

好 Thanks

u grad加之前做過cuca

知唔知請唔請asso/hd ,之前有fd申請但佢直接做TSO
好想要佢張免費飛

學歷唔係好睇

睇hr

係直頭20蚊

冇得要求咁多架啦

要賺緊係賺CNY人工啦

已婚同事啲利是
今日in完車長 估計已炒
比個呀sir問左同一條問題好多次都答埋同一個答案

咩問題

重覆係咁問有人/物件跌落路軌應該點
我堅持要停車
佢又話全車人有機會跌倒 心諗 唔通撞死人咩

咁撞埋舊野度出軌咪仆街
跌咪跌 最緊要make pa

知唔知請唔請asso/hd ,之前有fd申請但佢直接做TSO
好想要佢張免費飛

學歷唔係好睇

好大機會唔得,QUIT左再入就有

學歷唔係好睇

上面問題答你唔到

但咁做,HR變相多野做又要請多個人補你SA位,要做多層野...
我做咁耐只見過原站SA轉CUCA,因為等人用,而且專做月票的

上面問題答你唔到

但咁做,HR變相多野做又要請多個人補你SA位,要做多層野...
我做咁耐只見過原站SA轉CUCA,因為等人用,而且專做月票的

有成功例子 不過要本站
其實我覺得好睇站長點同HR針
有心留你 同 冇心留你 一定有分別

上面問題答你唔到

走L 曬SA, hr 都冇派人落來~
HR
今日出街果陣,係某站見到有個sa阿姐同個阿伯講緊野
阿姐:(指住張飛)你呢張月票黎架?我見張飛寫住月票喎
我望一望,發現佢拎住張C1,當堂呆左
乜宜家唔識字都照請架咩

可能係大家做唔同既卷 唔洗絕望

屌 岩岩HR已經打番比我約interview
比想像中快

巴打原來我地同一日考車長筆試
仲以為新年所以無咁快打黎
點知原來係無我份 究竟我衰啲咩

比想像中快

車長唔係正常人就請嘅咩

比想像中快

可能大家in唔同線啫
乜宜家唔識字都照請架咩

有時啲SA姐姐係唔識變道做嘢

有次行過金鐘新SCR果邊果個大堂,諗住入閘去廁所
有個輪椅客出唔到閘,我一睇就係因為個飛口塞左,插唔到飛
點知個銀牌SA姐姐係咁張張SJ放入去SSP(自助客服機)
個SSP都話張飛無問題都係咁塞返入去SSP諗住整
我去完廁所都係不停入張飛去SSP
我果刻忍唔住同個SA講,其實張飛係無問題
而係個閘機有問題
「你試吓插張飛去第二部機,無問題你就拍闊閘機俾佢出閘啦」
最尾我叫佢打上SCR叫人黎整
有冇人收到cuca既interview
郵寄同網上都有申請

前日in完琴日收地offer

想問下interview大約會問啲咩 感謝感謝

比想像中快

可能大家in唔同線啫

借問聲你係in咩線?
乜宜家唔識字都照請架咩

有時啲SA姐姐係唔識變道做嘢

有次行過金鐘新SCR果邊果個大堂,諗住入閘去廁所
有個輪椅客出唔到閘,我一睇就係因為個飛口塞左,插唔到飛
點知個銀牌SA姐姐係咁張張SJ放入去SSP(自助客服機)
個SSP都話張飛無問題都係咁塞返入去SSP諗住整
我去完廁所都係不停入張飛去SSP
我果刻忍唔住同個SA講,其實張飛係無問題
而係個閘機有問題
「你試吓插張飛去第二部機,無問題你就拍闊閘機俾佢出閘啦」
最尾我叫佢打上SCR叫人黎整

呢個站正正廁所位果幾個真係好鈍
郵寄同網上都有申請

兩條計數,但我覺得係有d 難道
郵寄同網上都有申請

難度

難度

感謝!!
我以為係計普通收銀數學題

難度

感謝!!

題目係中定英
希望2月仲有得報

難度

感謝!!

題目係中定英
希望2月仲有得報

中,幾長下,又亂
想請教各位師兄

拎住張temp card搭港鐵巴士嘅時候係咪淨係拍卡就得
駛唔駛曬證
想請教各位師兄

拎住張temp card搭港鐵巴士嘅時候係咪淨係拍卡就得
駛唔駛曬證

我記得要拍卡+曬證

曬一曬講句唔該師兄好d 禮貌黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞