做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
SIL細站SA留名
頭先係金鐘SIL月台近車尾方向見到個好可愛嘅SA囡囡,有冇人知佢咩名

扮問下路,叫佢帶下廁所,咪見到佢名囉!
等哥哥教下你抄牌技巧啦

留名學野,有冇實例分享
與其想知咩名其實純粹拋磚引玉,好耐都未見過咁高質嘅SA
SIL細站SA留名
頭先係金鐘SIL月台近車尾方向見到個好可愛嘅SA囡囡,有冇人知佢咩名

等哥哥教下你抄牌技巧啦

留名學野,有冇實例分享

隔離站 自己站
全站SA 全在職女士/家庭主婦 掃把表示心很累
不過好彩d同事都唔錯
得閒去睇下時
SIL細站SA留名

等哥哥教下你抄牌技巧啦

留名學野,有冇實例分享

隔離站 自己站
全站SA 全在職女士/家庭主婦 掃把表示心很累
不過好彩d同事都唔錯

每個站都好多六十路大嬸同c9
無高質sa
想知係咪得SIL嘅更淨係分平日同紅日
一個月翻得嗰8日好少
辭職

你係咪之前留過言話頂唔順唔想做

好似無咁講過

是但啦,被辭職呢啲嘢.......
SIL細站SA留名

等哥哥教下你抄牌技巧啦

留名學野,有冇實例分享

有乘客唔舒服需要協助,就帶個乘客俾嗰位sa
跟住就嗌聲師姐問佢有冇嘢幫手,可能一齊扶個客去caring point (peak嗰時) 或者mess room咁,之後咪抄牌囉
一個月翻得嗰8日好少

全部都係7.5 hr/wk 㗎喇
一個月翻得嗰8日好少

邊個話,SlL 係有sa 15 hr/wk
利申:掃把
一個月翻得嗰8日好少

之前新年返曬嗰3日啲人工都唔夠佢地多,仲話想一齊返
做SA對考SO有冇幫助?

實際上我唔知

不過你做得好 有機會比上司上上司推薦

咁就七八成都考到

實際上我唔知

咁就七八成都考到

有 因為可以識人推薦你

實際上我唔知

咁就七八成都考到

有 因為可以識人推薦你

花底例外

實際上我唔知

咁就七八成都考到

有 因為可以識人推薦你

花底例外

識人收左警告 都做到全職
聽聞 差唔多試用期完之前 hr會check多次底
一個月翻得嗰8日好少

番扶手電梯更, 有幾長做幾長
東記又爆 港鐵呢排到底有幾黑

東記不嬲都多鑊氣

東記不嬲都多鑊氣

sor我剋親佢地
想問下全職SA入職係唔係一律14000$?
有無話會派去比較近你果區果D站,或者派去D無咁忙的站學野
(我明多數邊個站唔夠人就派去邊,但會唔會住將軍澳派你去東涌咁樣?)

新仔要學D咩先?
聽日有一班新仔,但係EAL,黎緊3月都有班,但未知咩線
(我明多數邊個站唔夠人就派去邊,但會唔會住將軍澳派你去東涌咁樣?)

新仔要學D咩先?

無全職SA,只有SOF,SOF做既野唔止SA咁簡單
派你咩站,係根據個期開咩線

新仔要學D咩先?

市區大把站都有好多吉位
睇下有冇機會來
啱啱上網apply左
通常幾耐會有interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞