做緊MTR SA你問我答(2)

1001 回覆
13 Like 14 Dislike
離題...想問依家職員編號去到咩字頭

6xxxxx

原來已經去到6字頭😂😂
原來已經去到6字頭😂😂

634xxx
apply SA 請左
想問下除左固定更之外 係咪有d 申請返多d 更架?本身果d 唔夠使
同埋有冇機會唔使返足五日?可能轉做返三日但鐘數長d 咁樣

固定更好難有機會變,記住係人就更唔係更就人(站長講 ),除非你個站本身有其他更既空缺,你覺得更加啱你,你就可以申請調。
通常有額外更比大家報,你想返就可以報
sa 外判話請,佢地派果個時間可以做到5hrs 做唔做好?

人工低啲又無八達通

mtr 既之前in過,佢派得1.5hrs 一日。呢個個時間好d咁。可唔可以可以轉到入mtr內部?

1.5/日好正常,好多人都係咁,你想返多啲咪自己報額外更。
紅牌返既時間係多啲,但好多野相對既,對好多人黎講張八達通比較重要囉,我見過好多人都係本身銀牌再返埋紅牌,你想搵多啲錢可以試下,咁就攞晒兩邊著數
你都識講係外判,咁就緊係同mtr無咩關係啦,做做下想轉其他post/升ft,緊係銀牌著數啲
原來已經去到6字頭😂😂

634xxx

我係4xxxxx
生日獎初二有無$143一個鐘

啲客俾嘅利是仲多

收得架咩

咪係

啲客直接將啲利是放落風褸個袋
原來已經去到6字頭😂😂

634xxx

我係4xxxxx

唔快啦
4到6用左8年

634xxx

我係4xxxxx

唔快啦
4到6用左8年

但係由5去到宜家63字頭先兩三年

我係4xxxxx

唔快啦
4到6用左8年

三年前入職53xxxx

我係4xxxxx

唔快啦
4到6用左8年

三年前入職53xxxx

以前31xxxx到39xxxx都隔咗成十年

三年前入職53xxxx

以前31xxxx到39xxxx都隔咗成十年

btw有同事開線做到退休1xxxxx,做左37至38年
個1我成日覺得係充數嘅,當年有無十幾萬人呀
佢staff no. 係跳來跳no. 派 或者之前有部分係冇人
佢staff no. 係跳來跳去 跳no. 派 或者之前有部分係冇人
佢staff no. 係跳來跳去 跳no. 派 或者之前有部分係冇人

聽老鬼講,number會重用

跟一世啵好似,離職再入番都係嗰個

同一個人翻兜會重用
我50xxxx, 已離職

同一個人翻兜會重用

老鬼就係話會比人用左原no,就會用新

同一個人翻兜會重用

老鬼就係話會比人用左原no,就會用新

聽人講資料留七年?七年內入返黎做會用返舊no?
今日發現不怕神一樣的膠客 只怕豬一樣的站長 佢情願你搵埋佢落黎比人xyz 都唔想比你同個SO 處理
今日發現不怕神一樣的膠客 只怕豬一樣的站長 佢情願你搵埋佢落黎比人xyz 都唔想比你同個SO 處理

咁樣唔係幾好咩 咁幫啲細既頂

係囉, 都係企埋一邊聽,點下頭

最衰係你唔想煩到佢 出於好心的
但個SA連SO 3個拆掂個case 仲要比個站長through radio 嗌你上去問話同鬧 果個站長出左名係比較特別

係囉, 都係企埋一邊聽,點下頭

重點係佢頂完 仲會捉你去訓話

最衰係你唔想煩到佢 出於好心的
但個SA連SO 3個拆掂個case 仲要比個站長through radio 嗌你上去問話同鬧 果個站長出左名係比較特別

咁又麻煩啲既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞