new age撚鳩UP POST

682 回覆
45 Like 47 Dislike
樓主講第二嗰隻神算係new age咩
以我所知 第一嗰隻好似最大路 我都係信呢隻
btw 與神對話真係一定要睇
尤其當你唔開心或都經歷啲好on9嘅野嘅時候
求其搵一頁睇 你會有得着

(本書救過我好多次)

算呀 唔同維度既生命 new age時時講
留名

我接觸既知識係
唔同維度既生命/外星人會幫人類揚升
並唔係造人
大家都係同一點(神)分裂出黎
你嗰隻說法有無書睇吓 想學野

我接觸既知識係
並唔係造人

都係睇通靈人bashar講

我接觸既知識係
並唔係造人

睇賽斯本靈界的訊息 中後段開始會講呢啲嘢

我接觸既知識係
並唔係造人

睇賽斯本靈界的訊息 中後段開始會講呢啲嘢

thank u

咁new age既神又點呢 有兩種講法

第一種

long long time age, 一片虛無,但有一粒點。呢粒點係一個意識,佢一存在就知道自己無所不能,但乜鳩叫無所不能?佢唔知,因為冇參照物,成個世界乜都冇。
eg:我同你講你全世界最大力,首先要有人比你細力,你先確認到自己大力

所以要知道自己無所不能,首先要有「無所能」先(姐係變廢自己呀),于是佢就爆開左自己,宇宙里面既一切都係由佢化成。

所以可以話你係神,街邊粒石仔係神,路邊條草係神,太陽係神,星星係神,乜鳩都係神。

所以我地話神係無所不能,因為一切都係佢,佢可以係最大,亦可以係最細,佢可以係最快,亦可以係最慢

第二種

係我地呢個世界對上有個高維度既世界 里面所有人都係無所不能 佢想食野 只要諗一下 眼前就變一堆正野食 佢想要新玩具 諗一下就變舊玩具出黎

所以日日on99咁 唔知做乜好 於是佢地諗左個遊戲出黎 就係變廢遊戲

投胎封印記憶 降生到我地呢個低維度世界 係呢個世界 你諗冇用 要真係落手做先會得到某樣野

我覺得呢個解釋實在不錯。

傳統科學,解釋唔到超自然和神蹟奇事,甚至一律ban晒,話佢一係做假、一係心理作用、一係幸運。把全部超自然野ban,呢個解釋顯然係理據不足和武斷。

傳統宗教,神打神,鬼打鬼,互相指責對方的神是假神,缺乏論證,教義違反現代科學。

New age, 係一個新的視野。比起傳統宗教,New Age 較合乎現代科學的知識。比起傳統科學,更開明和更開放,願意接受超自然力量和上帝的存在。New age冇宗教咁反智,也沒傳統科學、無神論或不可知論咁「文塞」。

newage有啲咩係合乎現代科學的知識?

食鹽抗幅射個D算唔算?

有個神創造萬物 幾撚科學呀屌

其實「LUCY」套戲最後佢成神之後,有段對白幾有趣,大約意思係「我地人一直用我地感覺到既野黎定義個宇宙,但如果有一日一唔係一,一可以同時係二既話,咁成個世界觀會點」

諗返起,岩岩發明顯微鏡 我地對個世界完全唔同睇法 到而家知道埋量子,更加唔同。

我想講既係 好多人當科學係真理,某程度岩 但唔係完全囉 科學只係一種了解事實既途徑 可能佢權威D 但唔係其他唔科學既野就要否定

講得出呢段野證明你連科學係咩黎都唔知

我接觸既知識係
並唔係造人

咩叫維度?你地用既「維度」呢個詞語同數學/物理入面用既係咪唔同意思?
其實你d new age撚可唔可以唔好亂用d數學/物理學名詞?

第一種

long long time age, 一片虛無,但有一粒點。呢粒點係一個意識,佢一存在就知道自己無所不能,但乜鳩叫無所不能?佢唔知,因為冇參照物,成個世界乜都冇。
eg:我同你講你全世界最大力,首先要有人比你細力,你先確認到自己大力

所以要知道自己無所不能,首先要有「無所能」先(姐係變廢自己呀),于是佢就爆開左自己,宇宙里面既一切都係由佢化成。

所以可以話你係神,街邊粒石仔係神,路邊條草係神,太陽係神,星星係神,乜鳩都係神。

所以我地話神係無所不能,因為一切都係佢,佢可以係最大,亦可以係最細,佢可以係最快,亦可以係最慢

第二種

係我地呢個世界對上有個高維度既世界 里面所有人都係無所不能 佢想食野 只要諗一下 眼前就變一堆正野食 佢想要新玩具 諗一下就變舊玩具出黎

所以日日on99咁 唔知做乜好 於是佢地諗左個遊戲出黎 就係變廢遊戲

投胎封印記憶 降生到我地呢個低維度世界 係呢個世界 你諗冇用 要真係落手做先會得到某樣野

傳統科學,解釋唔到超自然和神蹟奇事,甚至一律ban晒,話佢一係做假、一係心理作用、一係幸運。把全部超自然野ban,呢個解釋顯然係理據不足和武斷。

傳統宗教,神打神,鬼打鬼,互相指責對方的神是假神,缺乏論證,教義違反現代科學。

New age, 係一個新的視野。比起傳統宗教,New Age 較合乎現代科學的知識。比起傳統科學,更開明和更開放,願意接受超自然力量和上帝的存在。New age冇宗教咁反智,也沒傳統科學、無神論或不可知論咁「文塞」。

食鹽抗幅射個D算唔算?

其實「LUCY」套戲最後佢成神之後,有段對白幾有趣,大約意思係「我地人一直用我地感覺到既野黎定義個宇宙,但如果有一日一唔係一,一可以同時係二既話,咁成個世界觀會點」

諗返起,岩岩發明顯微鏡 我地對個世界完全唔同睇法 到而家知道埋量子,更加唔同。

我想講既係 好多人當科學係真理,某程度岩 但唔係完全囉 科學只係一種了解事實既途徑 可能佢權威D 但唔係其他唔科學既野就要否定

係咩 咁科學係咩

我接觸既知識係
並唔係造人

咩叫維度?你地用既「維度」呢個詞語同數學/物理入面用既係咪唔同意思?
其實你d new age撚可唔可以唔好亂用d數學/物理學名詞?

頭盔:以我所知
一維度係指一點既世界
二維度係指一條線既世界
三維度係指係立體空間
四維度係時間(連埋唔同既立體)
四維以上我唔識

科學嗰隻係點

第一種

第二種

食鹽抗幅射個D算唔算?

咁不如你講下
邪教就咪撚拎黎講啦屌
係呢個教抄D,果個教抄D
炒埋一碟就話新宗教

我地呢個神唔係果個神
邪教就咪撚拎黎講啦屌
炒埋一碟就話新宗教

邪教係信奉某一個人/神 從而使某人獲利

new age係主張自己修行 信自己個心 進化自己既身心靈 何來邪教?
有冇巴打識NLP 想學但睇書幾難
邪教就咪撚拎黎講啦屌
炒埋一碟就話新宗教

new age係主張自己修行 信自己個心 進化自己既身心靈 何來邪教?

有一個靈 係背後
邪教就咪撚拎黎講啦屌
炒埋一碟就話新宗教

有一個靈 係背後

YES,所謂既守護天使/指導靈
印度冥想,合一,靛藍兒童,外星人等等炒埋一碟

所以話 關咩心靈修行事 主張接觸靈界 個個修到出曬事就係佢地做緊既野
new age本身提倡反宗教 自由思想

自由思想就唔洗出書教人點修 自由咪得囉

自由思想關出書教點修有乜衝突?

你被逼跟住本書去修行就真係叫冇自由喇
邪教就咪撚拎黎講啦屌
炒埋一碟就話新宗教

有一個靈 係背後

YES,所謂既守護天使/指導靈
印度冥想,合一,靛藍兒童,外星人等等炒埋一碟

所以話 關咩心靈修行事 主張接觸靈界 個個修到出曬事就係佢地做緊既野

「個個修到出曬事」 有咩例子?

自由思想關出書教點修有乜衝突?

你被逼跟住本書去修行就真係叫冇自由喇

有修行既次序 方法 咁就唔係自由思想 係人地既思想加上去你度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞