new age撚鳩UP POST

682 回覆
45 Like 47 Dislike
如果你地純粹講神同心靈世界我由得你地
但將科學既野撈埋落去我就要屌柒你地
因為你地咁樣係推廣緊撚科學
而唔係宗教

new age係撚宗教
而唔係宗教

new age係撚宗教

咁都唔算宗教算係咩
科學撚真係好煩膠
自己咪又係迷信科學 講到自己咁理性有智慧
想問吓科學撚點證明"愛唔愛一個人"呀?
睇哂心電圖腦電波荷爾蒙水平咁呀?
好多嘢都唔係單靠科學解釋到㗎啦
new age嘅出現係因為科學同宗教嘅發展
令到好多人依賴咗理性分析同外在力量
new age只係想提返其實人天性有直覺力同力量
可以好影響我哋同人嘅關係同遭遇

如果聽完之後都覺得好on9好難接受
咁咪自己開另一個post繼續相信科學囉
每個人都有佢研究嘅嘢同信仰㗎啦
係都要喺度拗 煩唔煩啲
而唔係宗教

new age係撚宗教

咁都唔算宗教算係咩

信仰
而唔係宗教

new age係撚宗教

咁都唔算宗教算係咩

信仰

上帝都係信仰 唔算宗教
而唔係宗教

new age係撚宗教

咁都唔算宗教算係咩

信仰

上帝都係信仰 唔算宗教

咁關new age咩事
而唔係宗教

new age係撚宗教

咁都唔算宗教算係咩

信仰

上帝都係信仰 唔算宗教

咁關new age咩事

無呀 有newage唔算宗教 咁世上所有教都唔算宗教啦
科學撚真係好煩膠

係都要喺度拗 煩唔煩啲

支持new age係因為實踐後既個人感受

反對new age係因為睇完new age書 就咁對文字既質疑

大家唔同世界 傾唔埋
而唔係宗教

new age係撚宗教

咁都唔算宗教算係咩

信仰

上帝都係信仰 唔算宗教

咁關new age咩事

無呀 有newage唔算宗教 咁世上所有教都唔算宗教啦

宗教係有教條 信徒目標同思想一致
new age講有啲咩方法更接近"真我" 例如冥想甚至通靈 每個人接收到嘅嘢都可以唔一樣
咁會唔會令你識分?
Lm
我平時同人講哩啲野比人當我on9咁笑
呢個係嘈交POST定真係討論NEW AGE??
點解要理果D人
Lm
我平時同人講哩啲野比人當我on9咁笑

因為真係好on9
科學撚真係好煩膠

係都要喺度拗 煩唔煩啲

支持new age係因為實踐後既個人感受

反對new age係因為睇完new age書 就咁對文字既質疑

大家唔同世界 傾唔埋

所以我都成日鄧奧母真理教唔抵

要為意粉飛天面神教平反 newage撚有無同到個神溝通下
我想問,班耶撚成日祈禱,其實係咪同耶穌或者神channeling
我想問,班耶撚成日祈禱,其實係咪同耶穌或者神channeling

跟據newage 自己就係神 咁就係自己同自己祈禱
係咪有班人收左錢唱衰new age定點?e家個post好多類似五毛既人係度分散視線,專登搞到討論唔到。樓主唔好理班友啦,等緊你講多D

咁過引?

咁過引?

上面有個 神自我分出眾生 神就係每個人
係咪有班人收左錢唱衰new age定點?e家個post好多類似五毛既人係度分散視線,專登搞到討論唔到。樓主唔好理班友啦,等緊你講多D

呢排返工有d忙 未有心機打長文

其實每個人都有心想事成既能力

就好似模擬人生咁 你許願相當於發佈任務

之後有個係高維度望住你既人 會send d靈感直覺比你 指引你實現願望

下次你祈禱可以唔好話耶穌我想點點點
你可以話 「_ _ _(你個名)我想xxx 我應該點做?」

咁過引?

ok, he win

咁過引?

ok, he win

大家快點加入newage大家庭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞