new age撚鳩UP POST

682 回覆
45 Like 47 Dislike
之前有個NEWAGE POST既投巴話今年會有大規模可觀測到既事件發生
之前有個NEWAGE POST既投巴話今年會有大規模可觀測到既事件發生

外星人事件
呢一兩年有無發生咩new age 大事?

外星人事件

早前有人講過類似theory
人類是暴力破壞力強的物種,所以要被困在地球太中。人類唔會睇到外星人。避免佢地係外太空和宇宙搞破壞。宗教是外星人的傑作,目的是舒緩人類暴力和自私行為。如果當社會實現真正共產和諧,無貧窮,外星人才會考慮顯現給人類看。
你share關於直覺既故事好廢

唔知咩叫new age, 其實係一個新宗教黎定係咩黎?
定只係對現有既野用新既睇法去解釋,而呢一套就叫new age?
講下new age撚對賭錢睇法先

拿 我就冇賭開錢既 但時不時聽到身邊D賭徒講自己D賭錢經歷
就好自然用NEW AGE果一套放落去 去解釋個現象 咁就有D幾有趣既心得些牙下比大家
賭開錢既朋友可以幫手睇下 反映返有冇共鳴

賭錢最緊要乜? 運氣!

運氣係new age角度黎解釋呢 就係一個人 你處於一個乜既狀態 就散發住D乜氣場 就吸引D乜返黎

時時聽D賭徒講 自己一落場賭 贏到啪啪聲 去轉廁所就輸到嘔
本new age撚就認為係因為 佢個狀態轉左

贏錢既時候 你往往會心跳加速 強烈既興奮感 精力十足 無所不能既感覺 隨時腦子一熱就all in落去

反之 輸既感覺 每次落注都猶豫不定 十五十六咁 之後每次輸開有條路 借錢再追都係再輸

其實如果你留意下內心個感受 你會feel到兩個差別 感受係反映緊你處於一個乜狀態

贏錢大法(未經證實)
一開始玩D簡單野先 容易贏錢既先 先贏佢一筆細錢 積左個勢先 再慢慢滾大佢 你開始feel到強烈興奮同喜悅 就開始玩大野 一步一步升上去

如果輸 輸兩三局就拿拿聲閃人 因為你狀態變左 追落去實輸到仆直
走去食下野行下街訓醒第二日再玩過

PS 以上言論純個人FF 小賭怡情 大賭亂性 全體頭盔術

心理影響生理就肯定有根據。
心理影響能力都有根據。
心理影響數學和物理,似乎就冇根據,不大可能
lm
你share關於直覺既故事好廢

唔知咩叫new age, 其實係一個新宗教黎定係咩黎?
定只係對現有既野用新既睇法去解釋,而呢一套就叫new age?

所以都話左 神性其實外人睇落好廢 只有當事人先覺神奇 呢個就係好多人質疑new age真假既原因

我會話new age係一種新既視角 新既生活模式 新既世界觀

就好自然用NEW AGE果一套放落去 去解釋個現象 咁就有D幾有趣既心得些牙下比大家

賭錢最緊要乜? 運氣!

運氣係new age角度黎解釋呢 就係一個人 你處於一個乜既狀態 就散發住D乜氣場 就吸引D乜返黎

贏錢既時候 你往往會心跳加速 強烈既興奮感 精力十足 無所不能既感覺 隨時腦子一熱就all in落去

反之 輸既感覺 每次落注都猶豫不定 十五十六咁 之後每次輸開有條路 借錢再追都係再輸

其實如果你留意下內心個感受 你會feel到兩個差別 感受係反映緊你處於一個乜狀態

贏錢大法(未經證實)
一開始玩D簡單野先 容易贏錢既先 先贏佢一筆細錢 積左個勢先 再慢慢滾大佢 你開始feel到強烈興奮同喜悅 就開始玩大野 一步一步升上去

如果輸 輸兩三局就拿拿聲閃人 因為你狀態變左 追落去實輸到仆直

心理影響能力都有根據。

冇科學研究比你 只能講信則有不信則無

賭錢最緊要乜? 運氣!

贏錢大法(未經證實)

心理影響能力都有根據。

你咁講咪同傳統宗教一樣

賭錢最緊要乜? 運氣!

贏錢大法(未經證實)

心理影響能力都有根據。

你咁講咪同傳統宗教一樣

宗教係祈求外力 new age係發展內力
其實我覺得new age世界觀,
係科學同宗教的中間的世界觀。當中雖係有偽科學成份。
但已經係超自然世界觀中,比較好的觀點。

雖然都係缺乏證據,
但論據似乎傳統宗教強。

科學就一係否定,一係就完全不可知論。

雖然都係缺乏證據,
但論據似乎傳統宗教強。

傳統宗教有論據咩

雖然都係缺乏證據,
但論據似乎傳統宗教強。

傳統宗教有論據咩

有論據,冇科學論證

咁new age既神又點呢 有兩種講法

第一種

long long time age, 一片虛無,但有一粒點。呢粒點係一個意識,佢一存在就知道自己無所不能,但乜鳩叫無所不能?佢唔知,因為冇參照物,成個世界乜都冇。
eg:我同你講你全世界最大力,首先要有人比你細力,你先確認到自己大力

所以要知道自己無所不能,首先要有「無所能」先(姐係變廢自己呀),于是佢就爆開左自己,宇宙里面既一切都係由佢化成。

所以可以話你係神,街邊粒石仔係神,路邊條草係神,太陽係神,星星係神,乜鳩都係神。

所以我地話神係無所不能,因為一切都係佢,佢可以係最大,亦可以係最細,佢可以係最快,亦可以係最慢

第二種

係我地呢個世界對上有個高維度既世界 里面所有人都係無所不能 佢想食野 只要諗一下 眼前就變一堆正野食 佢想要新玩具 諗一下就變舊玩具出黎

所以日日on99咁 唔知做乜好 於是佢地諗左個遊戲出黎 就係變廢遊戲

投胎封印記憶 降生到我地呢個低維度世界 係呢個世界 你諗冇用 要真係落手做先會得到某樣野

我覺得呢個解釋實在不錯。

傳統科學,解釋唔到超自然和神蹟奇事,甚至一律ban晒,話佢一係做假、一係心理作用、一係幸運。把全部超自然野ban,呢個解釋顯然係理據不足和武斷。

傳統宗教,神打神,鬼打鬼,互相指責對方的神是假神,缺乏論證,教義違反現代科學。

New age, 係一個新的視野。比起傳統宗教,New Age 較合乎現代科學的知識。比起傳統科學,更開明和更開放,願意接受超自然力量和上帝的存在。New age冇宗教咁反智,也沒傳統科學、無神論或不可知論咁「文塞」。

咁new age既神又點呢 有兩種講法

第一種

long long time age, 一片虛無,但有一粒點。呢粒點係一個意識,佢一存在就知道自己無所不能,但乜鳩叫無所不能?佢唔知,因為冇參照物,成個世界乜都冇。
eg:我同你講你全世界最大力,首先要有人比你細力,你先確認到自己大力

所以要知道自己無所不能,首先要有「無所能」先(姐係變廢自己呀),于是佢就爆開左自己,宇宙里面既一切都係由佢化成。

所以可以話你係神,街邊粒石仔係神,路邊條草係神,太陽係神,星星係神,乜鳩都係神。

所以我地話神係無所不能,因為一切都係佢,佢可以係最大,亦可以係最細,佢可以係最快,亦可以係最慢

第二種

係我地呢個世界對上有個高維度既世界 里面所有人都係無所不能 佢想食野 只要諗一下 眼前就變一堆正野食 佢想要新玩具 諗一下就變舊玩具出黎

所以日日on99咁 唔知做乜好 於是佢地諗左個遊戲出黎 就係變廢遊戲

投胎封印記憶 降生到我地呢個低維度世界 係呢個世界 你諗冇用 要真係落手做先會得到某樣野

我覺得呢個解釋實在不錯。

傳統科學,解釋唔到超自然和神蹟奇事,甚至一律ban晒,話佢一係做假、一係心理作用、一係幸運。把全部超自然野ban,呢個解釋顯然係理據不足和武斷。

傳統宗教,神打神,鬼打鬼,互相指責對方的神是假神,缺乏論證,教義違反現代科學。

New age, 係一個新的視野。比起傳統宗教,New Age 較合乎現代科學的知識。比起傳統科學,更開明和更開放,願意接受超自然力量和上帝的存在。New age冇宗教咁反智,也沒傳統科學、無神論或不可知論咁「文塞」。

newage有啲咩係合乎現代科學的知識?
我諗到有一個係關於心理學既知識

我地一般人個觀念係 外界決定我地情緒 eg:我遇到開心事 所以我笑

new age講 境隨心轉 內在影響外界 eg:我笑 所以我遇到開心事
聽落好痴線 好唔合理

但心理學有類似既講法 學名唔記得 但內容係
如果一個人好唔開心 可以試下對住塊鏡笑 扮到好似遇到開心事咁 咁你情緒自然會開心

人既情緒係一個濾鏡 你開心果陣睇乜都開心 你唔開心睇乜都唔順眼 所以「我笑 所以我遇到開心事」聽落痴線 其實係事實

仲有一個算係生物學知識 我地身邊每日既信息量係幾十億 但我地接收到既係得幾十萬 因為我地會選擇性接收訊息
eg:你只會聽同你講緊野果條友既說話 唔會聽埋隔離個路人甲講電話既內容

吸引力法則咁神奇 係因為你許願 之後你個人就會傾向於接收同你願望有關既訊息 之後你就發現 「嘩 好神奇呀 點解既 點解身邊咁多同我願望有關既訊息」

D書時時話 你咩channel 就會吸引到D乜野返黎 個意思就係咁

我地一般人個觀念係 外界決定我地情緒 eg:我遇到開心事 所以我笑

new age講 境隨心轉 內在影響外界 eg:我笑 所以我遇到開心事
聽落好痴線 好唔合理

如果一個人好唔開心 可以試下對住塊鏡笑 扮到好似遇到開心事咁 咁你情緒自然會開心

人既情緒係一個濾鏡 你開心果陣睇乜都開心 你唔開心睇乜都唔順眼 所以「我笑 所以我遇到開心事」聽落痴線 其實係事實

仲有一個算係生物學知識 我地身邊每日既信息量係幾十億 但我地接收到既係得幾十萬 因為我地會選擇性接收訊息
eg:你只會聽同你講緊野果條友既說話 唔會聽埋隔離個路人甲講電話既內容

吸引力法則咁神奇 係因為你許願 之後你個人就會傾向於接收同你願望有關既訊息 之後你就發現 「嘩 好神奇呀 點解既 點解身邊咁多同我願望有關既訊息」

D書時時話 你咩channel 就會吸引到D乜野返黎 個意思就係咁

"new age講 境隨心轉 內在影響外界 eg:我笑 所以我遇到開心事"
呢個叫as above, so below; as within, so without

聽落好痴線 好唔合理

"new age講 境隨心轉 內在影響外界 eg:我笑 所以我遇到開心事"
呢個叫as above, so below; as within, so without

as above, so below; as within, so without

同佛教講佛魔一體一樣

只從光明角度黎學習光明係唔全面,要加埋係黑暗角度中學習光明
好有興趣 本身信有外星人同陰謀論
之前外星人post 都追曬

但都想認真問一句 接觸左new age 什至相信左之後 對你地既生活有咩改變?
有冇巴打有睇過David Wilcock 本源場?入面都有涉及一D new age 既野
好有興趣 本身信有外星人同陰謀論
之前外星人post 都追曬

但都想認真問一句 接觸左new age 什至相信左之後 對你地既生活有咩改變?

睇野角度唔同左
明白到 得失 唔係咁表面
心靈雞湯成肚都係
未來希望玩埋通靈 療癒果d神通 做全職 但唔知點入行
有冇巴打有睇過David Wilcock 本源場?入面都有涉及一D new age 既野

聽過未睇

聽過未睇

其實幾好睇,入面new age 陰謀論 外星人乜都有講,成本字典咁厚
好有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞