new age撚鳩UP POST

682 回覆
45 Like 47 Dislike
記得最初接觸係周國腎既重逢三部曲 之後睇下小克其他歌 我自己本身又鐘意睇e記個channel 覺得new age 好得意 我會成日ff自己個身體係咪真係有脈輪 覺醒左之後係咪真係見到天使同精靈

我都係三部曲入手
記得最初接觸係周國腎既重逢三部曲 之後睇下小克其他歌 我自己本身又鐘意睇e記個channel 覺得new age 好得意 我會成日ff自己個身體係咪真係有脈輪 覺醒左之後係咪真係見到天使同精靈

脈輪最近睇緊書 好似幾有趣

奧修?

脈輪最近睇緊書 好似幾有趣

奧修?

脈輪全書 作者: 艾諾蒂.朱迪斯
唔好再回個班人啦屌,new age咪當靈性修行囉,個D人唔明咪唔明唔信就唔信,冇必要係到當打擋台咁挑機先得架。班友真係好撚低質,連登真係好多垃圾。
唔好再回個班人啦屌,new age咪當靈性修行囉,個D人唔明咪唔明唔信就唔信,冇必要係到當打擋台咁挑機先得架。班友真係好撚低質,連登真係好多垃圾。

咪係 有班newage撚係度 質素低曬
睇左十幾頁都唔明班反new age撚做乜鳩
為反而反 問你地信new age會出咩事又講唔出
你地屋企人俾new age神棍呃過?
根本任何野你太沉迷自己又冇獨立思考都會出事架啦

我剩係見到有人企圖將new age定義做宗教
又有人指責new age亂用科學術語
但真正有乜危害又冇人講到

華人大多唔open minded冇計,唔會獨立思考,冇聽過or冇權威性就同你反架啦。

無危害 一間亂咁同唔知咩靈溝通出事 可以搵邊個負責

既然你唔信,點解你覺得會有d唔知咩靈搞到人出事?
同埋你所講既出事實際係講緊出咩事?
12頁啦 次鳩次都話出事出事 但又講唔出具體係咩事

睇番矛山po啦

你話new age係廢既 呃人野 宗教野黎
但又話new age其實係可以同靈溝通既 溝到D邪靈就會出事

咁到底new age係有料定冇料 好亂呀

既時有話唔撚得 一街都係非人非天 咁你覺得人地要搞你好撚難?
其實撒旦教都好有料,我唔會睇少安東尼

都係對靈性既探討,提昇自己既靈魂
newage 拎嚟呃人錢架炸wor

其實正常人覺得唔岩聽
一係唔睇一係回一兩句就算
係咁追住個post黎吠既
唔係五毛就係小學雞
一係就係根本好有興趣但唔敢認

其實正常人覺得唔岩聽
一係唔睇一係回一兩句就算
係咁追住個post黎吠既
唔係五毛就係小學雞
一係就係根本好有興趣但唔敢認

係 好有興趣睇下班未食藥係度搞乜春
我想問,班耶撚成日祈禱,其實係咪同耶穌或者神channeling

其實每個人都有心想事成既能力

就好似模擬人生咁 你許願相當於發佈任務

之後有個係高維度望住你既人 會send d靈感直覺比你 指引你實現願望

下次你祈禱可以唔好話耶穌我想點點點
你可以話 「_ _ _(你個名)我想xxx 我應該點做?」

屌,唔想叫自己中文名,好撚柒

突然好似有人同你講你點點點,receive到一D野,發現左自己人生方向算唔算?個陣大病,差D死左xd

其實係 突然諗通 / 突然有個idea / 突然見到某人某物某事引發你聯想

其實呢啲位有啲危險

打坐冇正見好易走歪路

其實而安東尼為首既撒旦教一樣叫人跟從返自己去行善
都好多正能量野
但其實一樣係糖衣毒藥
會行黑巫術,以暴制暴,放任

好多人純粹睇包裝,或者自己體驗到一D經驗而相信
其實好危險

如果自己體驗到既經驗都唔可信,咁有咩係可信?

邏輯,1+1=2
呢樣無得錯
如果連邏輯都通過唔到既話
咁呢樣野一定有問題

自己既體驗會比自己既情緒所影響
亦會因為一D幻象而影響
就好似一個食白粉既人,佢會話食白粉好high
你試唔試?

當然1+1=2係一定無錯
但LEE個世界唔係所有野都非黑即白是非分明
你話要合邏輯
但邏輯都係靠前人經驗或者科學家反覆實驗出黎
咁點解人地既經驗(實驗)就可以相信
而自己既經驗同人地唔同就唔可信
其他人難道唔會受情緒幻象所影響?
如果自己唔可信既話
係咪樣樣野都抄就最安全?
係咪所有創作或者新嘗試都係走歪路?

是法非法,非法非非法

是法非法,非法非非法

是名法

我都頂唔順,用group 傾會好啲,邊個玩嘢就踢,唔洗麻煩

人地想上黎搵班水魚厄錢
其實物理巴都起碼講吓啲科學點睇new age
葡提子真係唔知做乜鳩

人地想上黎搵班水魚厄錢

乜都冇sell都比人話呃錢

人地想上黎搵班水魚厄錢

個post唔見有人係咁,麻煩你quote返出來大家評下理。
唔好咁多陰謀論,放鬆啲啦,香港人,唔洗乜都諗到咁負面

人地想上黎搵班水魚厄錢

個post唔見有人係咁,麻煩你quote返出來大家評下理。
唔好咁多陰謀論,放鬆啲啦,香港人,唔洗乜都諗到咁負面

咁又係 比人話係外星人
其實物理巴都起碼講吓啲科學點睇new age
葡提子真係唔知做乜鳩

派你地膠
睇左十幾頁都唔明班反new age撚做乜鳩
為反而反 問你地信new age會出咩事又講唔出
你地屋企人俾new age神棍呃過?
根本任何野你太沉迷自己又冇獨立思考都會出事架啦

我剩係見到有人企圖將new age定義做宗教
又有人指責new age亂用科學術語
真正有乜危害又冇人講到

自然療法順勢療法唔害死人?
拖慢人類科技發展唔害死社會?

其實係 突然諗通 / 突然有個idea / 突然見到某人某物某事引發你聯想

其實呢啲位有啲危險

打坐冇正見好易走歪路

其實而安東尼為首既撒旦教一樣叫人跟從返自己去行善
都好多正能量野
但其實一樣係糖衣毒藥
會行黑巫術,以暴制暴,放任

好多人純粹睇包裝,或者自己體驗到一D經驗而相信
其實好危險

如果自己體驗到既經驗都唔可信,咁有咩係可信?

邏輯,1+1=2
呢樣無得錯
如果連邏輯都通過唔到既話
咁呢樣野一定有問題

自己既體驗會比自己既情緒所影響
亦會因為一D幻象而影響
就好似一個食白粉既人,佢會話食白粉好high
你試唔試?

當然1+1=2係一定無錯
但LEE個世界唔係所有野都非黑即白是非分明
你話要合邏輯
但邏輯都係靠前人經驗或者科學家反覆實驗出黎
咁點解人地既經驗(實驗)就可以相信
而自己既經驗同人地唔同就唔可信
其他人難道唔會受情緒幻象所影響?
如果自己唔可信既話
係咪樣樣野都抄就最安全?
係咪所有創作或者新嘗試都係走歪路?

人地同自己既經驗都唔可信
點解要咁強調「我」/「自已」既經驗
Newage既教法咁強調「我」咩?
因為人地同自己既經驗都有機會因爲自己因素影響
邏輯唔一定歸納法
演繹推理亦係其中一個方法
唔係創新一定有問題,只係通過邏輯test下就個

算啦 佢連邏輯係經驗都講得出 冇得救架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞