new age撚鳩UP POST

682 回覆
45 Like 47 Dislike
點睇揭露宇宙呢套野??
鳩吹定堅野?
仲未昇華哂咩你班撚樣
點睇揭露宇宙呢套野??
鳩吹定堅野?

對陰謀論冇興趣 太誇
而且你外星人互打 又放乜野精神炸彈 我一個凡人做唔到d乜 亦驗證唔到
不如集中精神係自己做到既野
好有興趣 本身信有外星人同陰謀論
之前外星人post 都追曬

但都想認真問一句 接觸左new age 什至相信左之後 對你地既生活有咩改變?

睇野角度唔同左
明白到 得失 唔係咁表面
心靈雞湯成肚都係
未來希望玩埋通靈 療癒果d神通 做全職 但唔知點入行

可以睇咩書或者video 入手

但都想認真問一句 接觸左new age 什至相信左之後 對你地既生活有咩改變?

睇野角度唔同左
心靈雞湯成肚都係

要睇返你想學邊類 new age範圍好大
係隔離post留左個言 貼埋過黎先

我是誰?

好多人唔知道咩係「我」

你問人「你係邊個」 d人會答 我係陳小明 我係陳大明個仔 我係男 我係有錢佬 我係。。。。。

人身上貼左無數既標籤 例如名字 家庭 職業 地位 才華

往往人會將呢d標籤當成自己

要真正知道自己係邊個 要先體會一無所有 當你到左一無所有 你就會感受到內心深處有一種「光」果個光先係真正既你

d人時時話人生低潮之後信耶就係因為咁 但佢地當左「真正既我」係上帝
竟然有new age post
宜家講親new age就俾人話迷信
又話勾結邪魔教壞人
竟然有new age post
宜家講親new age就俾人話迷信
又話勾結邪魔教壞人

耶撚?

睇野角度唔同左
心靈雞湯成肚都係

心靈上
點睇地平說
lm

睇野角度唔同左
心靈雞湯成肚都係

心靈上

當下的力量 講點樣活在當下(唔係果D月光族講果D活在當下)
時刻將精力放係所有既感官上 無時無刻都感受住當下所見所聽所觸
咁樣就可以將你既人生由「頭腦思考」解脫到「真正既生活」

零極限 講為你既生活負上責任
好多時 我地都做一個受害者角色 覺得比人罵 遇到黑仔事 打機比人雷親 全部都係個天問題 人地問題 唔關自己事 但其實真係咁樣? 好多時其實係我地自己做錯/做得唔夠好
我覺得呢個觀念無論係靈性角度定做人處事角度都係好野黎 學習諗下自己可以做乜 而唔係人地做錯D乜

吸引力法則
教你多D FF好事 呢個算係靈修里面幾高級既野 因為同現實一般人既觀念最大出入 唔係咁易學得成 你當勵志野學 唔好當超能力會好D
點睇地平說

冇玩呢D陰謀論 我通常都係修心多D
學習接納

人生其中一樣最難既事 莫過於接納

「抗拒的必將持續,接受的則會消失」

情緒有個好得意既地方 就係你愈係抗拒 佢愈係持續 你抗拒「唔開心」同自己講「開心D啦 唔好再唔開心喇」唔會變得開心 反而係一路KEEP住唔開心

但假如你試下直視係呢一份唔開心 感受唔開心既情緒 唔開心好快就會消失

原理就好似一個氣球咁 唔開心=氣球入面既空氣 抗拒=禁實個吹氣位
你一路禁實個吹氣位 里面D空氣點流出黎?

但如果你放鬆自己 感受呢個情緒 你會發現呢個情緒根本冇你想像中咁難受 而且好快就消失左

好多多年黎積住既心結都可以用「接納大法」消除 例如你比女飛既回憶咁 你回想起呢段回憶 心痛果陣唔好抗拒 慢慢放鬆 接納心痛 品嚐心痛 好多你就會覺得其實都唔係咁心痛姐 之後仲會發現心痛既情緒慢慢變「空」

將接納應用到勵志

好多時D勵志野叫你要正面諗 但你面對一個困境 點樣可以正面?
姐係你明明鬼死咁窮 但勵志撚叫你 每日大喊我會發達啦
其實你自己都知道係自己呃緊自己 邊會有效

呢個時候可以試下用「接納大法」
「我係一個窮撚 我而家戶口得幾千蚊 我願意接受我係一個窮撚呢個事實 但呢個只係當下既狀態 由呢一刻開始 我會愈黎愈富有 各種發達機會會出現係我既生活之中」

有興趣可以試下玩下 睇下咁樣會唔會個感受好D

睇野角度唔同左
心靈雞湯成肚都係

塞斯 / 巴夏 / 克里昂
學習接納

情緒有個好得意既地方 就係你愈係抗拒 佢愈係持續 你抗拒「唔開心」同自己講「開心D啦 唔好再唔開心喇」唔會變得開心 反而係一路KEEP住唔開心

但假如你試下直視係呢一份唔開心 感受唔開心既情緒 唔開心好快就會消失

原理就好似一個氣球咁 唔開心=氣球入面既空氣 抗拒=禁實個吹氣位

但如果你放鬆自己 感受呢個情緒 你會發現呢個情緒根本冇你想像中咁難受 而且好快就消失左

好多多年黎積住既心結都可以用「接納大法」消除 例如你比女飛既回憶咁 你回想起呢段回憶 心痛果陣唔好抗拒 慢慢放鬆 接納心痛 品嚐心痛 好多你就會覺得其實都唔係咁心痛姐 之後仲會發現心痛既情緒慢慢變「空」

將接納應用到勵志

好多時D勵志野叫你要正面諗 但你面對一個困境 點樣可以正面?

「我係一個窮撚 我而家戶口得幾千蚊 我願意接受我係一個窮撚呢個事實 但呢個只係當下既狀態 由呢一刻開始 我會愈黎愈富有 各種發達機會會出現係我既生活之中」

學習接納

將接納應用到勵志

但點trigger自己
留名,對new age 有興趣點入門
留名,對new age 有興趣點入門

睇書睇片睇論壇
學習接納

將接納應用到勵志

但點trigger自己

搵段唔好既回憶 認可每種感受 感受自己對呢件事既感覺
真心覺得樓主講既野係可以反抑鬱

我自己以前都有抑鬱 學左之後唔係好番哂 但感覺到好左 仲有好長條路要行

我自己以前都有抑鬱 學左之後唔係好番哂 但感覺到好左 仲有好長條路要行

希望學到重可以教到其他人
Quantum physics
Energy, vibrations, waves

唔好將physics同new age野撈埋一齊講
頻你老母個率

希望學到重可以教到其他人

我都想做果d靈性療癒師
但覺得自己未夠班,廢事比人當老千呃錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞