『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
我個本終於都批左
等收件

你有無舊果本?

對 sam 好唔公平
想問下如果我本BNO得返一頁係咪報失好過
唔知點解比屋企人剪左 個一頁係有相個一頁黎 唔知係咪背面

剪到咁當 damaged 寄過去 HMPO 會要求你解釋點解會咁

剪到咁當 damaged 寄過去 HMPO 會要求你解釋點解會咁

You can photocopy the data page and send it with your application.

You can photocopy the data page and send it with your application.

我報失既話會唔會方便d
同埋個副署係隨機抽d人先要比副署?

係英國post就會見到HKG3 巴

我報失既話會唔會方便d

我唔會喺依個 post 教唆他人作出虛假陳述

其實點解咁多屋企人都鍾意將本BNO剪剩有相果頁

慳位

慳得幾多 通常係想成本銷毀
但見個頁有張相又想留低做個紀念
典型老一輩思想

其實點解咁多屋企人都鍾意將本BNO剪剩有相果頁

慳位

慳得幾多 通常係想成本銷毀
但見個頁有張相又想留低做個紀念
典型老一輩思想

我舊個本過期後, 剪碎左去丟...
細個問阿媽, 佢話留黎冇用. 我又冇諗過續護照原來要拎舊個本去.

p.s. 上年已續領
我個本終於都批左
等收件

你有無舊果本?

對 sam 好唔公平

大家同樣都冇Record 但就有雙重標準?
同人唔同命😓

同我一樣
我damaged passport 申請成功
有副簽 齊文件
乜都無問兩個星期收倒
我個本終於都批左
等收件

你有無舊果本?

對 sam 好唔公平

同人唔同命😓

我個本終於都批左
等收件

你有無舊果本?

對 sam 好唔公平

同人唔同命😓

sam唔中身份證大法
用 BN(O)去泰國應該係唔駛簽證架,但唔知點解我網上 check in 完,想印張登機證,但會係咁嘅 究竟係 airasia 嘅問題,定係我本證嘅問題?

用 BN(O)去泰國應該係唔駛簽證架,但唔知點解我網上 check in 完,想印張登機證,但會係咁嘅 究竟係 airasia 嘅問題,定係我本證嘅問題?

為何唔問airasia而問我哋?

為何唔問airasia而問我哋?

sorry , 太心急同佢破處

唔洗簽證
咁樣可以睇女仔張id
好野喎

(我比較想知女仔屋企人諗緊乜)

btw先睇doc後再問
咁就容易答到你想知道嘅野嘞

唔洗簽證

可能因為回程機票去香港
佢要你畀身份證佢睇
咁樣可以睇女仔張id
好野喎

btw先睇doc後再問

我問佢攞
佢又比我

佢屋企人諗法
咁樣可以睇女仔張id
好野喎

btw先睇doc後再問

我問佢攞
佢又比我

佢屋企人諗法

屌,呢本咁嘅嘢,好想燒左佢,用火炙壽司個支槍燒,燒到變碳

唔洗簽證

可能因為回程機票去香港
佢要你畀身份證佢睇

唔知你去邊
有啲機場唔收電子登機證會要求你一陣要去櫃檯再check 多次in
上面果位人兄係咪就係之前
家姐定個妹收到張未activate既信用卡
又驚頭驚尾上連登問長問短
又唔肯聽巴打點講死都諗埋一邊果位人兄來

真係喎

竟然可以係呢度遇到

因為要用信用卡

想問屋企人借 不過我已幫佢cut左

前排整左個澳洲eta,得張a4紙
check下網上d sample,最尾有句eta approved,
但我無 會唔會仆街架?
前排整左個澳洲eta,得張a4紙
check下網上d sample,最尾有句eta approved,
但我無 會唔會仆街架?

依個你要問旅行社/send email去eta enquire

我報失既話會唔會方便d

我唔會喺依個 post 教唆他人作出虛假陳述

Then you should send your passport data page back with your BN(O) passport application and attached a note saying -

'My silly parents destroyed my expired British National (Overseas) passport and left me with the data page as a memento.'
我個本終於都批左
等收件

你有無舊果本?

對 sam 好唔公平

同人唔同命😓

sam唔中身份證大法

即係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞