『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
想問下BNO係歐洲過唔過到電子通道?

No, BNO其實唔係EU passport, 過唔到電子通道

唔一定,日韓護照係芬蘭係可以過smart gate

長知識了
屌,要副署,有無巴打試過唔搵人副署照寄過去,而結果係成功㗎

兩年前得咗

如果衰咗會點

衰咗咪攬實廁板做人囉

唔好啦 衰咗有無得補交?定係要再申請過?

兩年前得咗

如果衰咗會點

衰咗咪攬實廁板做人囉

我都係冇副簽,寄左阿媽的資料同出世紙

我要副簽但無簽到,都成功攞到

就咁簽自己個名就寄過去?

其實....點解唔睇DOC?
DOC冇寫咩?
唔好咁懶,睇多少少字。

DOC冇寫咩?
唔好咁懶,睇多少少字。

教埋你啦。
入以下LINK,襟CTRL+F,SEARCH "副署"。
睇下人地點寫。
OK?

https://docs.google.com/document/d/1sccskS5ZN9vRZveWFRS0vneBNO5Fk8csOKj3H2s3sdU/edit?pli=1#

襟CTRL+F, SEARCH "副署"

DOC冇寫咩?
唔好咁懶,睇多少少字。

教埋你啦。
睇下人地點寫。
OK?

https://docs.google.com/document/d/1sccskS5ZN9vRZveWFRS0vneBNO5Fk8csOKj3H2s3sdU/edit?pli=1#

DOC冇寫咩?
唔好咁懶,睇多少少字。

教埋你啦。
睇下人地點寫。
OK?

唔該 我真係懶尻嚟

No, BNO其實唔係EU passport, 過唔到電子通道

你都無留過指紋
本BNO根本就無生物特徵資料
所以無可能過到電子通道

你都無留過指紋
所以無可能過到電子通道

唔知係前朝申請/換領香港身份證要唔要打指模? 如果要的話,入境處應該有將申請人指模交俾英國,不過唔知英國有無放入本護照度。
其實細佬今日生日,可唔可以乞句生日快樂同屌得細力啲

Pound of my school

you fight me I fight

Excuse me, can I pass away?

I am a vegetable.

Rest In Piece

Try my breast~

I suddently feel BNO holders become low sauce.

Your English is laugh me die

Applicant remember to read doc first before you ask, or you will be fucked by Lin-done Jai. Thank you very much.
請問有資格申請BNO嗎
94年香港出世
父母都係香港出世並持有過BNO

你都無留過指紋
所以無可能過到電子通道

唔知係前朝申請/換領香港身份證要唔要打指模? 如果要的話,入境處應該有將申請人指模交俾英國,不過唔知英國有無放入本護照度。

指紋唔係智能身分證先開始用電腦登記嘅咩? 已經係 03 年嘅事喎
仲未計有生物特徵嘅英國護照係 06 年先開始出現

我嘅理解係以前香港 BDTC 同 BNO (BC 唔清楚,照計應該一樣) 護照係由人民入境事務處發出,係本地事務,啲嘢應該都唔使過俾英國
請問有資格申請BNO嗎
94年香港出世

睇DOC

你都無留過指紋
所以無可能過到電子通道

British passport's 生物特徵資料 is based on facial recognition from the passport photo submitted for the application.

你都無留過指紋
所以無可能過到電子通道

指紋唔係智能身分證先開始用電腦登記嘅咩? 已經係 03 年嘅事喎
仲未計有生物特徵嘅英國護照係 06 年先開始出現

我嘅理解係以前香港 BDTC 同 BNO (BC 唔清楚,照計應該一樣) 護照係由人民入境事務處發出,係本地事務,啲嘢應該都唔使過俾英國

我記得前朝係入境處換身份證果陣係有打過指模,若果改朝換代果陣英國將BNO個人資料帶走去英國駐港總領館的話,我諗應該指模都有記錄。(當然果陣唔會將指模資料放入護照度)諗深一層,英國出得一本國籍護照俾我地,若果連指模記錄都無的話,我覺得又講唔通。 我去其他國家領事館申請居留證第一件事就係打晒十隻手指指模,無乜理由英國係BNO簽發國連我地最基本個人資料都無。

你都無留過指紋
所以無可能過到電子通道

British passport's 生物特徵資料 is based on facial recognition from the passport photo submitted for the application.

應該係咁。 印象中閱讀過關於歐盟國家規定新護照需要載入個人指模,例牌有一、兩國申請豁免,好似係英國同丹麥,詳情唔係好記得。 歐盟啲smart gate暫時都係認樣唔認指模。2020年開始行ETIAS就難講,可能好似日美韓馬咁,入境需要打指模。
其實細佬今日生日,可唔可以乞句生日快樂同屌得細力啲

生日大撚晒?
我真係手殘, 份表簽名簽左3次都出界

咁你第日收到 passport 嗰陣咪有戲睇

點解??
請問有資格申請BNO嗎
94年香港出世

點解你會覺得自己沒有資格申請?
請問有資格申請BNO嗎
94年香港出世

點解你會覺得自己沒有資格申請?

申明: 呢個問題黎問你,並唔代表你有資格申請。

你講你父母有BNO,咁你自己曾經有冇BNO?
你有冇問過你父母有冇BNO?
你有冇睇DOC以及樓上頭幾個POST入面寫嘅野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞