『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
[英國本土申請]
我想問呢我人在英國 但過嚟冇耐 冇識過2年嘅人
香港有人可以幫我副簽 但我見本土申請嘅話副署人要喺英國
應該暑假先會再返香港 我係咪要等到返去先可以申請?可唔可以照搵香港朋友簽?
(喺英國有一個揸BC香港朋友 早一兩年做過專業人士行業 但宜家讀緊pg 應該都唔得?)

寫信同HMPO講可能得

你意思係香港個friend?
即係我最好send email問HMPO先,如果佢話okay先去馬?定交application時利申

我追post都見到有人話唔好本土續 但點解嘅?

副簽要求高啲同埋執得嚴好多 (除非你係真續期唔使副簽)
同埋你本土續寄去個 office 通常都唔係做熟晒 BNO 嘅 Liverpool office

朋友本土續冇副簽都冇問題

巴打等左幾耐?

寫信同HMPO講可能得

即係我最好send email問HMPO先,如果佢話okay先去馬?定交application時利申

同埋你本土續寄去個 office 通常都唔係做熟晒 BNO 嘅 Liverpool office

巴打等左幾耐?

佢9月尾寄 岩岩上星期四收到新果本 冇副署 bb相 成功
我本土有副署bb相 個半星期收到 但串錯hong kong 佢寄番比佢再印過本 一個星期收番本岩既

巴打等左幾耐?

我本土有副署bb相 個半星期收到 但串錯hong kong 寄番比佢再印過本 一個星期收番本岩既

巴打等左幾耐?

我本土有副署bb相 個半星期收到 但串錯hong kong 佢寄番比佢再印過本 一個星期收番本岩既

咁好 你朋友冇理副署果part直接寄?定佢填話still recognisable?

巴打等左幾耐?

咁好 你朋友冇理副署果part直接寄?定佢填話still recognisable?

冇理副署果part
我同佢都叫好順利 所以覺得本土續仲快靚正過香港續

巴打等左幾耐?

冇理副署果part
我同佢都叫好順利 所以覺得本土續仲快靚正過香港續

thanks巴打
等我喺英國期間搞掂佢
頭十年原來都係得五十萬人有BNO,依家第二個十年都唔足廿萬。第三個十年應該唔超過十萬。

今年無洗頭艇,香港人不嬲都係見風轉舵,慳咗舊錢用嚟買吓名牌、買靚衫、食返餐。
有最新BNO數字

http://www.parliament.uk/business/publications/written-questions-answers-statements/written-questions-answers/?page=1&max=20&questiontype=AllQuestions&house=commons%2clords&uin=105898

我零8年續 個年真係勁貴 好似成二千蚊

依家都好貴, 要千幾蚊

特衰就唔同啦, 幾百蚊就有
香港人真係終極菠蘿雞
有最新BNO數字

http://www.parliament.uk/business/publications/written-questions-answers-statements/written-questions-answers/?page=1&max=20&questiontype=AllQuestions&house=commons%2clords&uin=105898

我零8年續 個年真係勁貴 好似成二千蚊

依家都好貴, 要千幾蚊

特衰就唔同啦, 幾百蚊就有

要成本嘅嘢 點會做
笑返你轉頭 用貴嘢
如果你擁有雙重國籍,你的非英國護照的彩色
影印本,例如:你的香港特別行政區護照

如果我唔影印, 成本特衰寄埋過去都得嫁可

睇doc 啦屌你老母

睇doc 啦屌你老母

咁惡架 睇晒啦 淆底問多野啫
你係型嘅

睇doc 啦屌你老母

咁惡架 睇晒啦 淆底問多野啫
你係型嘅

如果你近期沒有外遊公幹需要,你亦可以直接郵寄該本/該些護照正本,但需自行承擔寄失風險。)

#1所需文件都有寫啦
真係想續就用心睇吓喇
睇左第一頁就叫睇左啦

仲少咗人續添

仲少咗人續添

上年年頭大大單洗頭艇先叫多返少少人續

仲少咗人續添

上年年頭大大單洗頭艇先叫多返少少人續

最細的BNO holder已經20歲,有心要續的一早續左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞