『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
之前 renounce BN(O) 係免費?
依家好似一律要 £321

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?

的確有一排BNO放棄係免費

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?

手續唔係複雜㗎咩
起碼出份文件啦
噉都有得免?
ote]

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?

手續唔係複雜㗎咩
起碼出份文件啦
噉都有得免?[/quote]
https://www.gov.uk/renounce-british-nationality

You can apply to give up (renounce) your British citizenship or status. If accepted you’ll get a ‘declaration of renunciation’ that you can use to show that you’re no longer British.

即係我地本身係British
晨早飛機時間

https://martinoei.com/article/16282/%E7%95%B6-tvb-%E9%83%BD%E8%A9%B1bno%E5%96%BA%E5%A5%A7%E5%9C%B0%E5%88%A9%E4%BA%AB%E6%9C%89eu%E8%BA%AB%E4%BB%BD%E6%9E%9C%E9%99%A3

仲拎本廢証打飛機

世柒兄仲未害夠香港人
當年睇news見到,仲俾佢搞到人生無哂希望

咩news

記得講佢好有信心教人點用bno拎eu身份居留
搞到極速冚呢個漏洞

你班英國狗

我愛中國!!
晨早飛機時間

https://martinoei.com/article/16282/%E7%95%B6-tvb-%E9%83%BD%E8%A9%B1bno%E5%96%BA%E5%A5%A7%E5%9C%B0%E5%88%A9%E4%BA%AB%E6%9C%89eu%E8%BA%AB%E4%BB%BD%E6%9E%9C%E9%99%A3

仲拎本廢証打飛機

見到文入面講話Bno有居歐權

世柒死雞撐飯蓋

TVB target無腦大眾
或者噉講
大多數傳媒都會放重點係標題
因為好多人都係睇咗標題就先入為主
tvb個標題用字無疑係俾人第一個印象就係:香港人用BNO有特別待遇
其他內容同聽呀嬌解釋一樣,都係冇咩用
亦係點解咁多content farm標題黨
用依啲褒BNO字眼係有一定嘅意思係入面
所以好奇怪點解會俾佢出到街
晨早飛機時間

仲拎本廢証打飛機

見到文入面講話Bno有居歐權

世柒死雞撐飯蓋

TVB target無腦大眾
或者噉講
大多數傳媒都會放重點係標題
因為好多人都係睇咗標題就先入為主
tvb個標題用字無疑係俾人第一個印象就係:香港人用BNO有特別待遇
其他內容同聽呀嬌解釋一樣,都係冇咩用
亦係點解咁多content farm標題黨
用依啲褒BNO字眼係有一定嘅意思係入面
所以好奇怪點解會俾佢出到街

世柒連奧地利航空開直航都要打飛機
ote]

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?

手續唔係複雜㗎咩
起碼出份文件啦
噉都有得免?

https://www.gov.uk/renounce-british-nationality

You can apply to give up (renounce) your British citizenship or status. If accepted you’ll get a ‘declaration of renunciation’ that you can use to show that you’re no longer British.

即係我地本身係British [/quote]

而家先知咩⋯⋯
BNO 個B 字 stands for 咩?
ote]

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?

手續唔係複雜㗎咩
起碼出份文件啦
噉都有得免?

即係我地本身係British

而家先知咩⋯⋯
BNO 個B 字 stands for 咩?

BITCH

BY FD[/quote]
BNO
British No
05年到期係咪要當新申請?

睇DOC
最近續到本新bno,
如果我想改名, 換bno洗唔洗又countersign?
thanks!
改過名申請續期有無特別麻煩?

即係bno上面係舊名, 我中間仲要再改一次, 即係而家係第三個名
幫屋企人整 改過名但唔洗寄副簽 我就是成功例子
淘寶買左個套,超唔錯¥2.8 一個,包郵

磨砂:

透明

睇黎有人因為支照+介紹支淘畀腐皮

不過唔爭在預埋我個腐皮啦
淘寶買左個套,超唔錯¥2.8 一個,包郵

磨砂:

透明

睇黎有人因為支照+介紹支淘畀腐皮

不過唔爭在預埋我個腐皮啦

隻色真係好似
過關好似要除套?
過關好似要除套?

正常應該要

改過名有咩要留意?

改過名有咩要留意?

冇 一定要有正本改名契 同埋特區護照 一定要同你而家身份證個名相同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞