『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
關於副署有野想問
個副署人係咪都要有Bno?
香港唔係英聯邦公民入面?

BNO係副署人嘅類別係跟英國國民,副署係可以係BNO,但唔一定係BNO

唔係好明第一句
咁我個fd得HKSAR都可以幫我簽副署?
其實個副署人要交d咩資料
睇晒份google doc同英國個網都唔係好知
就咁係我張相到簽句野同填份副署人聲明? 好似好簡單咁既

本來就係咁簡單

係你哋一開始諗得太複雜
上星期去日本,老婆幫我填入境from,但國藉寫左China
最後IO無問無改,成功入境

我老母係寫hong kong(china)
因為枝筆係佢到
我叫佢改返
佢好似好唔情願
話「冇所謂啦」噉

乜嘢人會寫自己做China
係都寫Hong Kong架啦
關於副署有野想問

BNO係副署人嘅類別係跟英國國民,副署係可以係BNO,但唔一定係BNO

唔係好明第一句

本來就係咁簡單

係你哋一開始諗得太複雜

姐係最麻煩既位係要搵個英國公民幫我簽?
關於副署有野想問

唔係好明第一句

本來就係咁簡單

係你哋一開始諗得太複雜

姐係最麻煩既位係要搵個外國人幫我簽?

攞過張填過好難咩

對 sam 好唔公平

大家同樣都冇Record 但就有雙重標準?
同人唔同命😓

sam唔中身份證大法

即係點?

你身份證首次簽發日係97年7月後?

96年喎

大家要好好愛惜
15年續
但15年年尾已經冇咗個盾中間
16年就keep住依家個情況

你係咪放左落洗衣機洗

大家要好好愛惜
15年續
但15年年尾已經冇咗個盾中間
16年就keep住依家個情況

你係咪放左落洗衣機洗

甩到咁
淘寶買左個套,超唔錯¥2.8 一個,包郵

磨砂:

透明

用緊透明,無臭膠味

就咁用個膠拉鍊袋裝,既方便又快捷
p.s.呢個係百X牌旅行底褲個膠拉鍊袋
呢個post爆我收到未

攞過張填過好難咩

用筆刪咗china用漢字寫英國嘛
晨早飛機時間

https://martinoei.com/article/16282/%E7%95%B6-tvb-%E9%83%BD%E8%A9%B1bno%E5%96%BA%E5%A5%A7%E5%9C%B0%E5%88%A9%E4%BA%AB%E6%9C%89eu%E8%BA%AB%E4%BB%BD%E6%9E%9C%E9%99%A3

仲拎本廢証打飛機

世柒兄仲未害夠香港人
當年睇news見到,仲俾佢搞到人生無哂希望

咩news
晨早飛機時間

https://martinoei.com/article/16282/%E7%95%B6-tvb-%E9%83%BD%E8%A9%B1bno%E5%96%BA%E5%A5%A7%E5%9C%B0%E5%88%A9%E4%BA%AB%E6%9C%89eu%E8%BA%AB%E4%BB%BD%E6%9E%9C%E9%99%A3

仲拎本廢証打飛機

世柒兄仲未害夠香港人

咩news

記得講佢好有信心教人點用bno拎eu身份居留
搞到極速冚呢個漏洞

你班英國狗

呢個post爆我收到未

我朋友打過去都係話being processed
佢有舊果本都搞咁耐
晨早飛機時間

仲拎本廢証打飛機

世柒兄仲未害夠香港人

咩news

記得講佢好有信心教人點用bno拎eu身份居留
搞到極速冚呢個漏洞

你班英國狗

tvb竟然報bno
之前 renounce BN(O) 係免費?
依家好似一律要 £321
之前 renounce BN(O) 係免費?
依家好似一律要 £321

正式手續嚟㗎喎
都有得免費咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞