『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike

巴打請你聯絡我tg:

你唔係想搵個完全唔識嘅人幫你 countersign 掛?

職業countersign?
刨完post 加左英文名係本身個名後面
而家佢send email黎話:

If you wish to use the new name xxxxx then you will have to change all of your Hong Kong documents to match.
If you wish to continue without this name then I can proceed with the application.

唉 why me
加個名都唔得

Bno要連身份證用,要同名好正常喎

其實冇咩啫
佢冇話唔畀
只係提醒你啲嘢要跟返個名啫
因為個名唔同嘅,基本上唔可以證明到啲文件嘅人係你本人

人地都講都咁白
你咪繼續堅持要加囉 無事嫁喎

其實佢意思係話:

1)加左英文名,遲啲香港啲證件都要改返哂黎match

定係

2)要改哂香港啲證件俾佢睇先可以加名係bno

哩排個人成日不在狀態
唔該哂樓上巴絲意見

但係你唔加個英文名佢就可以即刻做比你

因為係繼續審批生啱,唔包生仔

上面都講過
如果身份證上面冇個英文名佢唔可以肯定你就係改名嗰個
好似拎咗chan tai man peter個bno績變咗chan tai man john都得
保安理由
所以都係快快手改咗個身份證佢,佢好似意思係可以幫你hold一陣?

瞓左無睇肥彭去左上議院講平權未?

過咗期20年 前幾年因為煩副簽無續 聽日返學校影印文件 後日拎去寄
如果聖誕前收到做禮物就好
非伸手黨有追post

我見post話份form如果無副簽嗰part就唔使,即係我印無副簽嗰張form出嚟就ok ?

定係我填完資料後電腦會決定我使唔使副簽 再出返對應嘅form畀我

如果真係要簽可唔可以ignore佢 (無熟嘅prof ) 我本特衰有幾個visa同經常旅行嘅記錄 同埋我諗住交政府同大學嘅信畀佢做證明 會唔會有幫助
非伸手黨有追post

我見post話份form如果無副簽嗰part就唔使,即係我印無副簽嗰張form出嚟就ok ?

定係我填完資料後電腦會決定我使唔使副簽 再出返對應嘅form畀我

如果真係要簽可唔可以ignore佢 (無熟嘅prof ) 我本特衰有幾個visa同經常旅行嘅記錄 同埋我諗住交政府同大學嘅信畀佢做證明 會唔會有幫助

1. 有就要 冇就唔要
2. 你一世人過馬路有冇沖紅燈呢

https://lihkg.com/thread/481415/page/1

英國人算係咁,好過中國人好多
點解我上網填嘢無見到Are you still recognisable from the photo in your current passport?
Btw寄去Liverpool 你哋用hkpo定其他速遞公司
希望快啲收到

點解我上網填嘢無見到Are you still recognisable from the photo in your current passport?
希望快啲收到

最快DHL
快 HK speedpost
正常 HK post 掛號
希望快啲收到

最快DHL

唔該巴打

同埋我想問吓證件相嗰到

佢話要交兩張 我其中一張用嚟做countersign喺後面寫嘢得唔得 定係要另外再多一張總共三張
本野真係好好J

頁頁都有風格

有d後悔冇整48頁

完全唔想再見到本特衰
希望快啲收到

最快DHL

唔需要dhl啦,speedpost 3日都到
本野真係好好J

頁頁都有風格

有d後悔冇整48頁

完全唔想再見到本特衰

據說48頁冇咁好J因為個封面好膠
本野真係好好J

頁頁都有風格

有d後悔冇整48頁

完全唔想再見到本特衰

多頁啲咪又係嗰啲款
希望快啲收到

最快DHL

唔該巴打

同埋我想問吓證件相嗰到

佢話要交兩張 我其中一張用嚟做countersign喺後面寫嘢得唔得 定係要另外再多一張總共三張

交兩張
其中一張用嚟做countersign
共兩張
一張有countersign
一張冇countersign
Hkpo speed post 係咪會有埋公民袋 使唔使自己買

搵到人counter sign啦一陣去post office寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞