『薪火post』BNO 續期資訊(13) 說好的法治呢?

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
會唔會漏左我份申請
上wiki話BNO有烏克蘭90日免簽都唔知堅定流
上wiki話BNO有烏克蘭90日免簽都唔知堅定流

英國政府網咁寫
British citizens are allowed to enter Ukraine without a visa for visits of up to 90 days within a 180 day period. Otherwise, you’ll need to get a visa.
bno 無烏克蘭同馬其頓免簽
會唔會漏左我份申請

我朋友日日都咁講
佢話會唔會轉centre途中跌左
bno 無烏克蘭同馬其頓免簽

我上年用bno 去馬其頓免簽
星期一寄DHL
今日終於讀
星期一寄DHL
今日終於
btw啱啱睇完中國車牌
我諗外國唔認係因為佢冇印英文(拼音名之類)
我記得係澳洲佢要求嘅身份證明文件係可以包括外國driving licence,但要有提供英文字眼

好似講太多
我聽過個傳說,有個香港人係澳洲揸車,俾警察叫停,佢畀張回鄉證佢過到骨

部分州份(唔肯定係咪全國通用)要求身份證明文件須要本地ID,如車牌,Proof of Age卡等等,外國人冇本地ID只可以用護照。
但係揸車,只要拎短期簽證(包括旅客、留學生等)就可以用返自己國家嘅車牌。

重點係佢用回鄉證
個警察誤以為係driving licence

等~

有無畫「正」字嚟數日子?

按照單雙數,數住

批,唔批,批,唔批,批,唔批,批,唔批,批,唔批...

咁你係唔係數到唔批佢就話畀你知?

我當年應該係數到唔批個日佢出左本唔知乜比我
終於再一次到手了

上次佢印左我屋企人 個 id 係我本度
寄翻比佢,佢即覆email 再印過比我
今日終於到手了
個Passport application tracker改左野嘅
無左填電話同係邊個office個問題
上個星期過日本
機場check in時要攞passport
成班朋友十幾個人
大部份攞紅色passport(有幾個有EU頭)得一個女仔攞藍色passport
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

佢 : > >
成條check in隊 :

佢父母都係香港出生的大中華共榮圈人士
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
大部份攞紅色passport(有幾個有EU頭)得一個女仔攞藍色passport
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

當年被遺忘申請bno的兒童超過20萬人以上
包括Sam,但好少聽到佢地的發聲
Your passport application is currently going through the examination process.
Your passport application is currently going through the examination process.

審犯咁審
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

嗰女仔喜極而泣
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

嗰女仔喜極而泣

喜極而泣
BNO 真係好少

次次check in都係見CNO多
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

嗰女仔喜極而泣

喜極而泣

未必嘅
我09-97首次簽發都有BNO
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

嗰女仔喜極而泣

喜極而泣

未必嘅

97年出世嗰啲回歸咗之後仲有段時間整㗎嘛,07年首次簽發點都無啦
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

嗰女仔喜極而泣

喜極而泣

未必嘅

97年出世嗰啲回歸咗之後仲有段時間整㗎嘛,07年首次簽發點都無啦

有冇機會佢老豆老母加左佢入本passport到
上個星期過日本
成班朋友十幾個人
個女仔問我地點解有本野
我問佢攞張HKID睇下
97前出生
07年首次簽發
我講左句

嗰女仔喜極而泣

喜極而泣

未必嘅

有冇機會佢老豆老母加左佢入本passport到

無,入落老豆老母本護照嘅人本身都要拎身份證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞