(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(10)

1001 回覆
191 Like 9 Dislike
90 年代拍拖聖地應該係荔園
90 年代拍拖聖地應該係荔園

98年荔園執左成年喇
收手啦
越多回憶,要分開就就越傷

唔好畀自己後悔就得
唉 臨走先至補償
而家先嚟做返拍拖要做嘅嘢 唉

好好珍惜埋最後時光
Daily push
push
Pish
push
Push!
push
好忙 岩岩先番到屋企 早抖
好忙 岩岩先番到屋企 早抖

喂 我屌你 搶飯碗?
推!
留名,推爆個post
Sorry
一星期返六日好辛苦
暫時兩日一更係極限
慢慢
Sorry
一星期返六日好辛苦
暫時兩日一更係極限

為左高啲人工轉左份返六日
I know that feel bro
好撚後悔呀屌
Sorry
一星期返六日好辛苦
暫時兩日一更係極限

為左高啲人工轉左份返六日
I know that feel bro
好撚後悔呀屌

我𠴱份人工低(堅低 非吹水)
依排旺季 忙
做咗三年幾
push
返左份人工低嘅工 辛苦 早抖
呂靜宜投向我的目光充滿著疑問,我裝傻充愣道:「啊!可能我之前成日睇CCTVBBQ啲旅遊特輯,將節目裡面介紹過其他國家嘅主題公園嘅動物同設施,當做咗香港嘅海狗公園啊!哈哈。」

我這個解釋很牽強,但是呂靜宜並沒有表示什麼,只見她喜孜孜地道:「行啦!前面咁多人,去睇下囉!」

既然呂靜宜並沒有耍尋根究底的意思,我自然不會再在這問題上多作糾纏。

我們在集古村行逛,那些工作人員穿上古人的衣著,不過隨意一看就會看出很多破綻,宛如在現場觀看CCTVBBBQ的古裝劇一樣。

一名穿上唐裝的工作人員,拿著擴音器向遊客介紹集古村的建築;亦有一名扮成御貓展昭的工作人員,以英文回答遊客的查詢。

我笑道:「呂靜宜,妳睇啊!依家失業率高企,連帶刀侍衛都失業,要到海狗園招呼遊客。」

呂靜宜笑道:「係啊!展昭識得雞腸,先考到做高官。」

「未必,可能展昭失業,參加僱員再培訓,先學識英文。」

我們對這些仿古建築沒有多太興趣,隨意行了一圈便離去。

我們到了兒童王國,呂靜宜指著那些旋轉木馬與小型摩天輪,道:「以前我細過,成家人嚟,我玩過架!真係好懷念啊!成皇志,一齊玩啦!」

我瞧見那些輪候的人都是家長帶同幾歲的小孩,有點抗拒道:「吓!依啲細路仔玩架!唔係好啱我地,我地都係玩番過山車啦!」

「怕咩喎!你都未夠十六歲,玩啦!」

我暗付道:「我三十四都嚟緊喇!仲同啲靚仔爭玩旋轉木馬。」

「唉!怕咗妳啊!見妳今日生日先陪妳玩咋!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞