[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
12月頭出發
仲有一日吉咗,諗緊比長崎/熊本定豪斯登堡好
不過最期待係由布院

我都係12月頭出發
熊本真係好鐘意部長先去

其實唔係
隔離個櫻之馬場(唔記得係咪咁嘅名)都幾好睇
同埋幫下熊本重建啦

其實而家熊本可以點plan. 網上好多都係震前資料好亂

好似都係櫻之馬場/水前寺/上下通/部長

緊係去搵部長

瞓喺度做乜

條女鬧佢扮猩猩,之後佢擺工唔做野,訓左係度
另外都想問下柳川
朋友唔想坐船
如果淨係去一站附近間本吉屋值唔值?
定係skip 柳川直接太宰府算

唔係講笑

岩岩lunch食完

唔係講少
架船就坐唔坐都得我當體驗下
多牛個雪花牛真心正 睇完上個post巴絲推介 試完就明

雪花牛一人係可以叫一份定兩份?
Tabelog有人話一有人話二

一個人食到一份都油死

唔該巴打

岩岩自己去約左位巴打一齊食
淨係叫到一碟
佢賣哂
小倉要去aruaru city

好撚垃圾 如果唔係中途轉車我唔會去 日本橋完爆佢

不過福岡真係冇咩玩具買
冇人討論由布院之森改道?

5個鐘左右,經大分

我果日拆開左朝早去下關唐戶食魚生

中午返小倉睇城

日落前到由布院
冇人討論由布院之森改道?

5個鐘左右,經大分

即係由博多去 單程要用5小時?
由布院之森10月係咪變返正常路線?
中洲
lm
就黎去喇
去過好多次
真係唔明點解會咁多人推薦去屋台
真心覺得好伏
野食唔係特別但價錢特別貴
黎緊10月頭過去諗住買埋JR全九州pass
想問下應該係香港買定去到換 定去到當地先買?
之前去北海道先買JR pass就試過排咗成個幾兩個鐘先買到

唔係整幾年咩
另外都想問下柳川
朋友唔想坐船

唔係講笑

岩岩lunch食完

唔係講少

咁我keep 返去近火車站嗰間先!!!
架船坐太耐,又唔識日文,驚悶

上klook 或者旅行社買,有時會平d。我係博多換唔係好多人。
有無去過豪斯登堡分享

上klook 或者旅行社買,有時會平d。我係博多換唔係好多人。

唔該晒爸打
另外都想問下柳川
朋友唔想坐船

唔係講笑

岩岩lunch食完

唔係講少

但好似買個唔知咩jr pass包堆船飛....
Btw,柳川個鰻魚飯唔岩我口味
想問下巴士去由布院個度點搞?
試網預訂左,比左信用卡,有email
但冇信息黎扣數
到時去到先比錢?
另外都想問下柳川
朋友唔想坐船

唔係講笑

岩岩lunch食完

唔係講少

西鐵有個day pass 2060yen 包柳川太宰府
不過計過好似同散搭差唔多,未必買
淨係買1000yen 太宰府pass 都用唔著
想問下巴士去由布院個度點搞?
試網預訂左,比左信用卡,有email
但冇信息黎扣數
到時去到先比錢?

好似有分去到先比/上網比埋
要睇你揀咗咩
另外都想問下柳川
朋友唔想坐船

唔係講笑

岩岩lunch食完

唔係講少

西鐵有個day pass 2060yen 包柳川太宰府
不過計過好似同散搭差唔多,未必買
淨係買1000yen 太宰府pass 都用唔著

架船個船夫會搞下笑唱下歌,不過都係日文
去過好多次
真心覺得好伏

俾都唔去
除非識日文

唔係整幾年咩

官網話經小倉既係到9月30日
唔知之後點呢 我10月去
去過好多次
真心覺得好伏

俾都唔去
除非識日文

我覺得識日文都唔會去除非係土生土長日本人啦
d野周圍都有得食
但仲要貴過其他地方
d台仔成日話感受個氣氛
我坐係果到真係乜野氣氛都感受唔到除左好逼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞