[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
想問由布院之森值唔值由博多搭起
買5日pass唔想比extra fee去巴士到
但又只會即日來回
定搭普通由布院列車好

由布院無乜可能JR來回
太耐

過夜都算,仲要即日
無話唔得但自己辛苦啲
想去嘅諗巴士好啲

即日應該食個lunch 就走
打算去一個禮拜 5日pass係咪都算抵玩
如果新年同兩老 加埋6個人去5日4夜自駕遊既話
去福岡同別府兩個地方應該點分配好?
係咪先去別府再返福岡會好啲?

自駕 可考慮 別府、九重夢大橋 、由布院 。
後2者離別府不遠 自駕可順路玩哂
打算去一個禮拜 5日pass係咪都算抵玩

最重要睇下你想去邊
有時想玩下市內
3日pass 再加市內1day pass /1日 柳川pass 都ok

如果同兩老去唔好咁扯啦
我聖誕帶兩老去
頭兩日都係福岡
第三日先自駕系島燒蠔
夜晚返福岡睇燈飾
第四日自駕過埋門司唐戶
再去埋由布浸溫泉hea下
第五日慢慢返機場走人
買完機票之後先發現唔識plan,去6日,預兩日福岡(天神,博多),但熊本好似無野睇,別府去過,淨係諗到太宰府同柳川係一日,仲有三日唔知去邊好
大家有冇建議
買完機票之後先發現唔識plan,去6日,預兩日福岡(天神,博多),但熊本好似無野睇,別府去過,淨係諗到太宰府同柳川係一日,仲有三日唔知去邊好
大家有冇建議

向西走 去長崎
大家有冇建議

向西走 去長崎

但唔係自駕遊會唔會好麻煩

第一日落機拎車直去別府
第二日由布院 經九重夢返福岡
之後係福岡hea到尾
咁係咪ok 定係別府留兩晚 第三日先返福岡好
下個月出發九日,唔識plan 酒店都未book

想睇啲咩 有咩特別地方想去

想睇下景,特別嘢。人又老又一條友,食唔到好多嘢

最想睇火山

最想睇火山

阿蘇火山仲封緊 一係落南九州櫻島/霧島
黎緊3月頭去七日 頭五晚諗住住博多/天神 之後再去油布院浸一晚
各位巴絲有冇酒店推介 搵咗幾間都麻麻地

想問有無去過由布院嘅巴絲有印象
站內/附近係咪可以借/打電話?
因為溫泉旅館要電話通知接送
我見網上好多都話有得借電話

push

最想睇火山

阿蘇火山仲封緊 一係落南九州櫻島/霧島

黎緊3月頭去七日 頭五晚諗住住博多/天神 之後再去油布院浸一晚

push

google左. 其中一個網頁的酒店介紹有呢段

JR站有公用電話
【福岡出發 巴士】由福岡博多車站搭乘開往別府的高速巴士,2小時15分到JR由布院車站,乘計程車3分可至酒店。山水館備有接送巴士,抵達JR由布院車站後(車站出口處有公用電話),電話通知山水館,旅館即可前來迎接。備註:接送巴士運行時間為14:30至17:30)。
1月會去依家係咪要找酒店?

要 我都book好晒了

站入面有個tourist centre物體
基本上你遞個booking俾條友 就會幫你call酒店
再唔係咪用skype phone打
想問問有冇巴絲有推薦 黎緊下年12月想去+求婚
別府定湯布院會靚d 私人風呂 一泊兩食

Budget 大約1萬 住兩晚

第一日落機拎車直去別府
第二日由布院 經九重夢返福岡
之後係福岡hea到尾
咁係咪ok 定係別府留兩晚 第三日先返福岡好

可以住兩晚別府
第三日朝早走 路經柳川/太宰府 玩完夜晚先入返福岡
剩計福岡市一日點都行的得晒
想問下黎緊12月去阿蘇 重開翻未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞