[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
請教來緊22/12諗住訓一晚一泊二食
比較推薦別府定由布院?
同埋有無住宿推介 希望有個私人風呂

你可以追返之前幾頁既post. 大家有討論過下由布院同別府既溫泉酒店
不過你22/12近聖誕 可能好full
你不如上japanican /日本樂天 睇下仲有咩酒店有位。 呢2個網站多d選擇
仲有寫有無私人風呂
其實金燐湖到底值唔值去,我見到有巴打話同on9公園湖一樣 又有巴打影到出哂煙好有仙氣咁

個湖有啲細,唔影相5分鐘行完,
我去個時黃昏無咩煙,
整體覺得無想像中咁靚

其實真係只係一個唔大既湖
去到由布院都係感受下個郊外感覺
大自然風景受天氣因素影響好大 好天有太陽可能會靚d 朝早又霧氣又有另一種感覺
但去旅行就係要睇下唔同既景色
如果去開由布院 99.9%都要去check in 下

朝早要幾點左右?

日日唔同
我果日一起身6/7點勁大霧
去到9點就散哂
下面呢張9點影,由布岳下有最後一片雲

咁6-7點去完返去食個早餐 行下都幾爽

我係早餐前8點左右去左金鱗湖睇
個湖幾靚 有d霧氣係湖面上面
而且望到太陽倒影係湖
如果係由布院住一晚好值得去睇睇

2月去,岩岩撞正由布院之森其中一班車停駛,變左JR PASS唔值得買
決定租車自己揸算
有九州自駕經驗各位覺得難唔難揸
過2日飛 唔記得左買jr pass 係邊可以買到?
見縱xx 同klxxk都買唔到

坐hkexpress的話,hkexpress機上有得賣
大不了係日本現場買

坐hkexpress的話,hkexpress機上有得賣
大不了係日本現場買

咁我機上買啦
plan 緊一月尾二月頭去 福岡
咁啱miss 左 上星期fanfare
焗搭 hk express

三千有找兩個人包行李

由布院 有無私人風呂 推介下
上兩個星期去完番黎, 執緊相 ,遲下出遊記
上兩個星期去完番黎, 執緊相 ,遲下出遊記

支持支持 等你出遊記
2月去,岩岩撞正由布院之森其中一班車停駛,變左JR PASS唔值得買
決定租車自己揸算

岩岩完成北九州7日6夜自駕遊,揸車仲易過香港

主要係因為:
1. 日本道路規劃得好
2. 車內置GPS勁到痴線
3. 日本人揸車好禮讓,就算行錯線,cut返岩線都無難度!

三千有找兩個人包行李

花由
岩岩浸完返黎

三千有找兩個人包行李

花由
岩岩浸完返黎

牧場之家
房內無風呂 但有幾間私人風呂可以免費借黎浸
全間酒店先得12間獨立房仔。每人自住一間房仔
火車/巴士站步行10分鐘內到

三千有找兩個人包行李

花由
岩岩浸完返黎

牧場之家

獨立房咁好

三千有找兩個人包行李

花由
岩岩浸完返黎

牧場之家

獨立房咁好

打錯字 係獨立屋仔
決定租車自己揸算

今日揸左落湯布院 好易揸,唔識日文識睇漢字都夠做
事前搵定每個目的地個電話號碼,gps用電話就search到而且好準
有冇巴絲去過志賀島
值唔值一去
有冇啲冷門啲景點推介下
報告
由布院落緊雪
報告
由布院落緊雪

大唔大
我26號帶姪女過去
佢好想睇雪
報告
由布院落緊雪

大唔大
我26號帶姪女過去
佢好想睇雪

都算大
不過友人話博多就無落緊

祝你好運 細細地又唔影響車程就最正
報告
由布院落緊雪

大唔大
我26號帶姪女過去
佢好想睇雪

都算大
不過友人話博多就無落緊

祝你好運 細細地又唔影響車程就最正

我預博多九成無
係諗由布
報告
由布院落緊雪

認真? 我而家準備入去 希望有緣見到
報告
由布院落緊雪

有無相睇
報告
由布院落緊雪

有無相睇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞