[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
由布院話JR 耐嘅巴絲係唔想搭巴士
玩完北九州 好好玩 推介:

小倉門司港(小倉購物 AruAru City動漫尋寶,門司港異國風情 影靚相 踩埋單車去下關去唐戶市場買手信)
長崎 (好靚既海港城市 glover garden同稻佐山都好有特色)
豪斯登堡 (機動遊戲欠奉 但係景色係Usj同迪士尼冇得比 另外好多好有特色既館:玻璃館 遊戲館 朱古力館 當然都有鬼屋 Vr 飛索 高空繩網等等etc)

另外去左:
佐世保 (搭船睇九十九島 都ok啦...另外佐世保都係買野多)
阿蘇(乜q都睇唔到 佐賀來回用左8hrs有多 上面阿蘇站上山同落山巴士 好早就冇)
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)
由布院(塌橋後由布院之森去要5個幾鐘 懶查其他方法冇去)

整體黎講 搭車遠 Pass必買 買野冇東京大阪咁多款兼好多冇免稅 但係風景就好有特色 好好玩

可唔可以講多啲豪斯登堡

我岩岩19號去完 機動遊戲就冇架喇 冇過山車海盜船個d 風景就異國風為主 玩方面有鬼屋(而家halloween) Vr體感音樂game 摩天輪 高空繩網飛索等等1日passport 6900¥ 基本上大部份一票通行 有d要加幾百¥咁 玩就其實唔係太多野玩

買呢就分好多館 九州館 零食館 芝士館等等啦 仲有d特別既外國野 藝術品 都好多野買

純講風景靚既話 usj 迪士尼都比唔上佢 可能我自己鐘意呢種風格啦 另外都有d特色既館玻璃館朱古力館遊戲館 仲有啤啤熊館重點推介必睇 同埋玩貓頭鷹(加錢)同囡囡黎一流 必去

少少相拋下磚:
[

好正呀巴打 vr 好無玩
啲景影得好靚

求其iphone6 9影的..反而VR我冇咩點玩 玩鬼屋同睇館多..玩完個繩網冇左大半條人命 不過好好玩 絲打巴打都可以玩下
https://www.youtube.com/watch?v=c7WF4Q8BCPQ

小倉門司港(小倉購物 AruAru City動漫尋寶,門司港異國風情 影靚相 踩埋單車去下關去唐戶市場買手信)
長崎 (好靚既海港城市 glover garden同稻佐山都好有特色)
豪斯登堡 (機動遊戲欠奉 但係景色係Usj同迪士尼冇得比 另外好多好有特色既館:玻璃館 遊戲館 朱古力館 當然都有鬼屋 Vr 飛索 高空繩網等等etc)

另外去左:
佐世保 (搭船睇九十九島 都ok啦...另外佐世保都係買野多)
阿蘇(乜q都睇唔到 佐賀來回用左8hrs有多 上面阿蘇站上山同落山巴士 好早就冇)
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

整體黎講 搭車遠 Pass必買 買野冇東京大阪咁多款兼好多冇免稅 但係風景就好有特色 好好玩

可唔可以講多啲豪斯登堡

我岩岩19號去完 機動遊戲就冇架喇 冇過山車海盜船個d 風景就異國風為主 玩方面有鬼屋(而家halloween) Vr體感音樂game 摩天輪 高空繩網飛索等等1日passport 6900¥ 基本上大部份一票通行 有d要加幾百¥咁 玩就其實唔係太多野玩

買呢就分好多館 九州館 零食館 芝士館等等啦 仲有d特別既外國野 藝術品 都好多野買

純講風景靚既話 usj 迪士尼都比唔上佢 可能我自己鐘意呢種風格啦 另外都有d特色既館玻璃館朱古力館遊戲館 仲有啤啤熊館重點推介必睇 同埋玩貓頭鷹(加錢)同囡囡黎一流 必去

少少相拋下磚:
[

啲景影得好靚

求其iphone6 9影的..反而VR我冇咩點玩 玩鬼屋同睇館多..玩完個繩網冇左大半條人命 不過好好玩 絲打巴打都可以玩下
https://www.youtube.com/watch?v=c7WF4Q8BCPQ

如果長崎同豪斯登堡之間選擇
巴打點睇

另外去左:
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

可唔可以講多啲豪斯登堡

少少相拋下磚:
[

啲景影得好靚

如果長崎同豪斯登堡之間選擇
巴打點睇

呢兩個係我今次最鐘意既兩個景點 但係如果要我揀 我會揀豪斯登堡 有得睇有得食有得買有得玩
長崎有得去軍艦島
長崎有得去軍艦島

要睇天氣
長崎有得去軍艦島

要睇天氣

12月吹風會唔會凍死

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

我得幾日應該去唔得多地方

我建議由布院一日遊就得唔洗住一晚 廢事行李拎黎拎去 同埋強烈建議去福岡的朋友千奇唔好去唐户市場!!!

唐戶市場呢就真係..睇就冇咩睇架啦 買下特色手信咁囉 係幾新鮮既D野 買左即食魚餅獅子狗都唔錯 不過就真係遠左D 去到門司港踩單車去都差唔多要用到7-8個字先到 有時間就去 冇時間可Skip

想去極食D壽司
踩單車

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

我建議由布院一日遊就得唔洗住一晚 廢事行李拎黎拎去 同埋強烈建議去福岡的朋友千奇唔好去唐户市場!!!

唐戶市場呢就真係..睇就冇咩睇架啦 買下特色手信咁囉 係幾新鮮既D野 買左即食魚餅獅子狗都唔錯 不過就真係遠左D 去到門司港踩單車去都差唔多要用到7-8個字先到 有時間就去 冇時間可Skip

想去極食D壽司

又話一齊傾既

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

想去極食D壽司

又話一齊傾既

可以呀

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

想去極食D壽司

又話一齊傾既

可以呀

我記得有覆你但你又無覆返我
點傾?
近福岡嘅話可以去柳川, 景靚鰻魚飯好食

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

想去極食D壽司

又話一齊傾既

可以呀

點傾?

係到傾定點?

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

想去極食D壽司

又話一齊傾既

可以呀

點傾?

係到傾定點?

私下傾完再上黎share?
有冇住過別府邊間係正既?
睇左一堆都覺得麻麻
長崎有得去軍艦島

軍艦島酒店睇日落一流
可以睇日出時落雨
有冇人黎緊係福岡跨年呀?
諗緊係邊度倒數好?

私下傾完再上黎share?

telegram: @azhang687

湯布院值唔值住返晚
湯布院值唔值住返晚

唔過夜唔值得去
有冇住過別府邊間係正既?
睇左一堆都覺得麻麻

之前睇旅遊GROUP, 有人推介hotel umine, 向海, 可以睇日出,同係房入面食早餐
我BOOK左. 未去.
想買個細細哋嘅哈密瓜、同埋一盒巨峰提子返黎,巴打知唔知博多車站、中洲川端站附近邊度有新鮮嘅賣??
我見博多車站嗰間supermarket有,但好似唔係好新鮮,好似俾人揀晒咁。
阪急地下嗰間supermarket靚嘅要成1萬yen一個哈密光,好貴
想問下住博多定天神好, 邊到夜晚會多d野行?
另外如果用sunq pass, 係未住兩邊都方便??
想問下住博多定天神好, 邊到夜晚會多d野行?
另外如果用sunq pass, 係未住兩邊都方便??

兩邊都好近其實 可以一路行過去 夜晚行街就天神 交通方便就博多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞