[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
一月二號會去福岡 自駕遊
想無自駕遊行程推介下
頭兩日主要想購物為主 買福袋咁
之後三日都唔知去邊好
頭兩日住博多 之後兩日住熊本果頭
自駕遊洗唔洗租雪軚?
上山就要雪軚,如果唔肯定會唔會上山,一係就借定雪鏈,用先開先收錢,但雪鏈好難裝(可能我無經驗,上次好彩有個日本仔幫手裝)
不如我答巴打你啦
十二月中獨遊過 少少愚見

1. 如果你買Jr pass的話可以諗下去熊本
由博多去都係半個鐘多啲
新幹線又舒服
熊本城附近都有野行同埋有野食
最緊要熊本城離熊本駅幾個電車站
不過留意返熊本因爲地震所以入唔到去
不過都可以去望望
同埋如果去柳川記得買pass會平啲
會包埋船飛 不過柳川小船落船後離柳川駅好遠 要坐巴士或者的士
同埋如果食出名既鰻魚飯記得睇佢既公休日 我就因為咁食唔到

2. 食同玩就推介唔到
因為我都去到邊就食到邊玩到邊咁
不過天神駅連住既商場都有啲餐廳幾多人排
不過我就冇排
巴打可以留意下

3. 其實都唔會既
門司港又唔係好最多坐埋船過去唐戶市場
你預11點到3/4點就搞掂
之後去小倉都唔係話太遠
如果你小倉主要去小倉城的話就值得留意
因為小倉城離小倉駅都有一段路程
話近唔近 話遠又唔遠
不過朝早都有行程 又帶住老人家就建議坐車
好似有電車 (不過我唔太識因爲我係行過去)
不過其實小倉都幾悶
3個鐘應該咩都搞掂
附近都有商場餐廳
所以晚餐唔需要擔心

巴打加油
一月中同兩個老人家去福岡7日,5日full day,
諗住兩日去遠少少
1. 其中一日去太宰府柳川
另一日去邊好?

2. 其餘兩日諗住博多天神市內玩,有乜玩同食推介?
因為最主要都去食野

3. 如果去小倉+門司港一日對老人家會唔會好chur?

唔該各位ching
不如我答巴打你啦
十二月中獨遊過 少少愚見

1. 如果你買Jr pass的話可以諗下去熊本
由博多去都係半個鐘多啲
新幹線又舒服
熊本城附近都有野行同埋有野食
最緊要熊本城離熊本駅幾個電車站
不過留意返熊本因爲地震所以入唔到去
不過都可以去望望
同埋如果去柳川記得買pass會平啲
會包埋船飛 不過柳川小船落船後離柳川駅好遠 要坐巴士或者的士
同埋如果食出名既鰻魚飯記得睇佢既公休日 我就因為咁食唔到

2. 食同玩就推介唔到
因為我都去到邊就食到邊玩到邊咁
不過天神駅連住既商場都有啲餐廳幾多人排
不過我就冇排
巴打可以留意下

3. 其實都唔會既
門司港又唔係好最多坐埋船過去唐戶市場
你預11點到3/4點就搞掂
之後去小倉都唔係話太遠
如果你小倉主要去小倉城的話就值得留意
因為小倉城離小倉駅都有一段路程
話近唔近 話遠又唔遠
不過朝早都有行程 又帶住老人家就建議坐車
好似有電車 (不過我唔太識因爲我係行過去)
不過其實小倉都幾悶
3個鐘應該咩都搞掂
附近都有商場餐廳
所以晚餐唔需要擔心

巴打加油

jr pass包埋柳川?諗緊搭唔搭小船好同埋熊本有咩玩
柳川要搭西鐵,如果去埋遊船可以買pass, 包太宰府柳川西鐵飛同遊船
巴打太長唔quote啦
Jr pass唔包柳川㗎
要係天神駅到買
包哂由天神去太宰府/柳川
柳川太宰府互去
同埋太宰府/柳川返天神既西鐵車飛
加埋個柳川船飛
每人3000羊有找
唔該巴打先
1. 熊本都好似唔錯嘅,但計埋去小倉個日仲淨返一日jr pass 點用?

3.諗諗下門司港唔啱老人家去, 佢地唔食魚生 如果淨係門司港有冇野行?
個日門司港(唔去唐戶)+小倉
巴打 覆返你上面個cm先

1. 如果仲有1日可以考慮去下佐賀
我睇應該唔會太遠
聽聞好似有佐賀牛食
但我因爲無去過阿
所以詳情可能要靠其他巴絲

2. 老實講 如果只去門司港有啲難搞
一嚟佢係睇景睇建築物多
以我觀察 門司港嚟講餐廳都唔多間 (有錯請指正 )
只少都要去對面下關同唐戶先有啲餐廳食下野咁 多啲選擇 因為我見唐戶市場隔離都有啲屋仔 有意粉食個啲咁 應該未必得魚生
同埋門司港都幾快行完 除非睇啲博物館同建築睇得好仔細
不過可能帶住老人家有唔同既考慮
無需要走咁多地方
留名
仆街啦九重滑雪場2018年起好似唔開平日
門司港如果想食野可以有焗咖哩,話晒係門司港名物
如果咖哩唔啱胃口,可以搭程船過對面 唐戶巿場 食河豚,刺身個啲
睇錯, 原來係周末開埋夜晚
杉乃井酒店個水上樂園係咪休館緊
毒遊坐船仔會唔會好on9
想問下福岡有咩正和牛食下 我見季樂要提早book位 我而家係福岡想呢幾日去食餐 多牛好似麻麻
睇下巴打點為之on9啦
事關都要坐50分鐘到
我大約下晏三點上船
同行都係得一對香港夫婦
個到完全無人
個漁夫幾好人又係咁唱歌
我諗柳川應該春天最靚
冬天無咩樹睇
但成個環境好靜好舒服(如果個漁夫唔出聲)
係一個另類體驗嚟
咁又幾好喎 靜靜地
我係驚我毒遊 個個一pair pair好怪姐
有冇食埋鰻魚飯?都好似幾貴
咁又唔需要覺得怪既
我覺得無咩人會去個到 事關都用幾多時間同埋柳川都幾遠下
有食阿 不過出名個啲年尾一係大裝修一係就撞正公休日
所以係車站附近鳩入一間
二千三羊 嚟到就試下咁囉
無咩特別不過我覺得有少少鹹
焼肉みやなか我上次食覺得幾好,近中洲,最好book左先
我十二月頭去連出幾條船都滿喎 買柳川套票因為大家都係個間遊船所以會多人d
咁我就唔知啦
可能我平日晏就3點幾無乜人掛 沿途既船都無人
請問有無巴絲去過可以解答下
好想去食魚生
想問下鹿兒島去福岡最好係咪先出中央再jr直去博多
另外想問下點樣睇到jr啲普通列車既路線圖
唔知點解上左jr個網睇黎睇去佢都係介紹新幹線
有啲亂
royal級路線圖你唔會睇得到,要專登訂先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞