[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
上網google map睇好似差唔多時間?
jr 轉jr好似都係2個幾鐘
10月中去
6晚都住福岡
因為拖住老豆老母個D去 唔想搬酒店

究竟由布院玩唔玩到全日 男人去會唔會悶死
同埋由布院之森搭5個鐘真係有d on9
就算搭個架特急都要4個鐘

struggle 緊如果唔去由布院
去唔去別府

有無ching去過比意見

如果有時間, 可以去埋別府, 九重夢大吊橋, 都順路, 又可能用埋sunq pass搭巴士

我黎緊11月頭都係咁玩, 不過唔知巴士係未真係咁準時
10月中去
6晚都住福岡

去唔去別府

如果有時間, 可以去埋別府, 九重夢大吊橋, 都順路, 又可能用埋sunq pass搭巴士

因為買左5日 JR pass
所以如無意外都係搭番JR
搭巴士又要另外比錢;((((((

依家最快應該係由博多坐音速號去大分2個鐘5個字,再轉慢車上由布院1個鐘3個字

如果坐由布院之森, 博多直去由布院, 3個鐘10個字, 得2班車來回

依家最快應該係由博多坐音速號去大分2個鐘5個字,再轉慢車上由布院1個鐘3個字

如果坐由布院之森, 博多直去由布院, 3個鐘10個字, 得2班車來回

如果坐由布院之森, 博多直去由布院, 4個鐘10個字, 得2班車來回

真係癡撚線

如果坐由布院之森, 博多直去由布院, 4個鐘10個字, 得2班車來回

真係癡撚線

整返先去啦
日本點都會再去嘅

真係癡撚線

整返先去啦
日本點都會再去嘅

我反而後悔冇spare兩日去由布院
今次去最遠都係去太宰府
關門果邊冇去
由布院冇去
長崎冇去
下次要一次去晒呢幾度真係搭車耐過玩
10月中去
6晚都住福岡

去唔去別府

九重夢吊橋條地方巴士線 同福岡-由布院條高速巴士線時間表完全唔夾
plan極都夾唔啱時間最後唯有放棄

真係癡撚線

整返先去啦
日本點都會再去嘅

今次去最遠都係去太宰府
關門果邊冇去
由布院冇去
長崎冇去

咁你今次去左D咩LOL
Lm

真係癡撚線

整返先去啦
日本點都會再去嘅

今次去最遠都係去太宰府
關門果邊冇去
由布院冇去
長崎冇去

咁你今次去左D咩LOL

探親
九州去過3次,次次都一個禮拜

不過起碼仲有一大半地方未玩

真係癡撚線

所以我決定坐巴士, 放棄由布院之森
福岡岩唔岩獨遊
福岡岩唔岩獨遊

day 2 獨遊中
啱啱食完鰻魚飯
福岡岩唔岩獨遊

其實我覺得日本都岩
福岡岩唔岩獨遊

其實我覺得日本都岩

agger
日本一個人完全唔會尷尬
唔似香港
其實太宰府有咩好睇 福岡最後悔就係去左太宰府

海之中道海濱公園其實幾抵去
有動物睇又有得抱天竺鼠
水族館翻新後幾新幾靚
海豚表演都好睇 鐘意既人可以慢慢行2個鐘
我後悔太快走
上網買套票係7仔到拎
只係2300YEN就可以去哂2個地方幾抵

BIO PARK唔知係咪太大期望所以都有少少失望
網上既圖太靚
實際上比較舊同衛生都唔太好
都有OK多動物既
而且比較偏僻所以無乜人去
剩係見到日本人

有動物睇又有得抱天竺鼠
水族館翻新後幾新幾靚
我後悔太快走
上網買套票係7仔到拎

網上既圖太靚
都有OK多動物既
剩係見到日本人

SAD, 11月頭仲諗住去太宰府睇下添, 想去埋能古島睇大波斯菊, 唔知仲有冇, 值唔值得去呢

有動物睇又有得抱天竺鼠
水族館翻新後幾新幾靚
我後悔太快走
上網買套票係7仔到拎

網上既圖太靚
都有OK多動物既
剩係見到日本人

SAD, 11月頭仲諗住去太宰府睇下添, 想去埋能古島睇大波斯菊, 唔知仲有冇, 值唔值得去呢

太宰府真係行三個字就睇完 但車程又遠又貴
個度間暖暮拉面又勁普通 一X就排隊排到勁長
能古島啲花期你可以上去佢官網睇 會有UPDATE的
當郊遊OK既 但無車其實好麻煩 而且好普通真係無乜睇
海之中道個海濱公園都有好大個花園
好多唔同花好靚 11月玫瑰園仲開埋花
夜晚會有燈

有動物睇又有得抱天竺鼠
水族館翻新後幾新幾靚
我後悔太快走
上網買套票係7仔到拎

網上既圖太靚
都有OK多動物既
剩係見到日本人

太宰府真係行三個字就睇完 但車程又遠又貴
個度間暖暮拉面又勁普通 一X就排隊排到勁長
能古島啲花期你可以上去佢官網睇 會有UPDATE的
當郊遊OK既 但無車其實好麻煩 而且好普通真係無乜睇
海之中道個海濱公園都有好大個花園
好多唔同花好靚 11月玫瑰園仲開埋花
夜晚會有燈

睇下海之中道海濱花園先
另外系島11月係未都冇咩特別架??
聽日出發,天氣預報話落足一個星期雨
18號去,除左一日溫泉旅館,全部住福岡行程求評
同兩老一齊去
18 酒店checkin完,換JR北九洲pass,行天神
19 去長崎原爆館同稲佐山
20 去佐賀 祐德稻荷神社同outlet
21 溫泉旅館
22 溫泉旅館check out,返福岡,去大濠公園
23 柳川, 想去太宰府又好似冇乜好睇,去唔去好

十月定十一月出發。十一月出發太宰府可能有紅葉睇
同2老去 去多d寺無咩問題 佢地應該鍾意
柳川同佢地坐下船仔 等兩軘佢地返黎都有d特別事情同師9哂命
柳川,太宰府+船仔 可以一次過買西鐵個pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞