[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
有冇人住過小倉附近 晚上有冇好野食
如果我第2日6點幾機 我朝早去轉唐戶市場work ma?

同問 下星期去 會係小倉住一晚 中午打算去食鰻魚飯 但晚上睇完tabelog唔知食咩好 求2500羊之內

田舍庵

agger
但我食左3000幾羊
你地有冇邊間HOSTEL好推薦?

& and hostel

我見fuk d hostel好貴... 比我想像中貴好多

太遲book?

我11月先去

上網睇到話福岡星期六日既酒店成日都好FULL

唉 睇黎唔好懶 book鬼左先
我去7日

快啲book啦
我12月去,6月book 好但依家心思思想轉酒店,都已經無選擇

咁誇張

同問 下星期去 會係小倉住一晚 中午打算去食鰻魚飯 但晚上睇完tabelog唔知食咩好 求2500羊之內

田舍庵

agger
但我食左3000幾羊

2500要食細條d
食完呢間覺得其他鰻魚飯都係垃圾

我中午就係打算食呢間鰻魚飯
求晚上推介

田舍庵

agger
但我食左3000幾羊

2500要食細條d

又脆又香

田舍庵

agger
但我食左3000幾羊

2500要食細條d

又脆又香

我book左&
成250蚊一日...
10月頭去福岡(留一晚)
第二日飛宮崎
死ser死到一個點

上到啦終於

終於ok

終於上返水

是咪很想念me
搭單一問,福岡有咩live house推介?我上網睇得好少資料,最好係多數玩heavy metal既live house
hkexpress 有平飛買早左機票洗多左千幾蚊
買左11月頭 mega sales 福岡
買左11月頭 mega sales 福岡
幾錢
玩完北九州 好好玩 推介:

小倉門司港(小倉購物 AruAru City動漫尋寶,門司港異國風情 影靚相 踩埋單車去下關去唐戶市場買手信)
長崎 (好靚既海港城市 glover garden同稻佐山都好有特色)
豪斯登堡 (機動遊戲欠奉 但係景色係Usj同迪士尼冇得比 另外好多好有特色既館:玻璃館 遊戲館 朱古力館 當然都有鬼屋 Vr 飛索 高空繩網等等etc)

另外去左:
佐世保 (搭船睇九十九島 都ok啦...另外佐世保都係買野多)
阿蘇(乜q都睇唔到 佐賀來回用左8hrs有多 上面阿蘇站上山同落山巴士 好早就冇)
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)
由布院(塌橋後由布院之森去要5個幾鐘 懶查其他方法冇去)

整體黎講 搭車遠 Pass必買 買野冇東京大阪咁多款兼好多冇免稅 但係風景就好有特色 好好玩
漏左熊本 真係呢..熊本城維修緊 城彩苑冇咩特別 都係食下野買下野咁..其他真係..冇咩玩

小倉門司港(小倉購物 AruAru City動漫尋寶,門司港異國風情 影靚相 踩埋單車去下關去唐戶市場買手信)
長崎 (好靚既海港城市 glover garden同稻佐山都好有特色)
豪斯登堡 (機動遊戲欠奉 但係景色係Usj同迪士尼冇得比 另外好多好有特色既館:玻璃館 遊戲館 朱古力館 當然都有鬼屋 Vr 飛索 高空繩網等等etc)

另外去左:
佐世保 (搭船睇九十九島 都ok啦...另外佐世保都係買野多)
阿蘇(乜q都睇唔到 佐賀來回用左8hrs有多 上面阿蘇站上山同落山巴士 好早就冇)
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

整體黎講 搭車遠 Pass必買 買野冇東京大阪咁多款兼好多冇免稅 但係風景就好有特色 好好玩

巴打佐賀去左邊? 我諗緊去唔去祐德稻荷神
車程遠遠地車費又貴(本身唔買pass, 亦唔去長崎)
聽日出發!!

另外去左:
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

我住佐賀 打風個日係附近周圍行下咁 我就覺得佐賀成區都好鄉下 真係冇咩睇..叫有激安殿堂同大商場 至於你講個到 真係好遠 你要預係專程黎睇 睇完附近可能就冇野行咁

另外去左:
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

我住佐賀 打風個日係附近周圍行下咁 我就覺得佐賀成區都好鄉下 真係冇咩睇..叫有激安殿堂同大商場 至於你講個到 真係好遠 你要預係專程黎睇 睇完附近可能就冇野行咁

假設你住博多 唔買pass來回成7千yen wo 駛成$500專登黎睇一樣野 我就唔會
Hk express有平飛 有冇巴打想一齊暢遊九洲
Hk express有平飛 有冇巴打想一齊暢遊九洲

11月頭#yo#

另外去左:
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

可唔可以講多啲豪斯登堡

另外去左:
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)

可唔可以講多啲豪斯登堡

我岩岩19號去完 機動遊戲就冇架喇 冇過山車海盜船個d 風景就異國風為主 玩方面有鬼屋(而家halloween) Vr體感音樂game 摩天輪 高空繩網飛索等等1日passport 6900¥ 基本上大部份一票通行 有d要加幾百¥咁 玩就其實唔係太多野玩

買呢就分好多館 九州館 零食館 芝士館等等啦 仲有d特別既外國野 藝術品 都好多野買

純講風景靚既話 usj 迪士尼都比唔上佢 可能我自己鐘意呢種風格啦 另外都有d特色既館玻璃館朱古力館遊戲館 仲有啤啤熊館重點推介必睇 同埋玩貓頭鷹(加錢)同囡囡黎一流 必去

少少相拋下磚:

假設你住博多 唔買pass來回成7千yen wo 駛成$500專登黎睇一樣野 我就唔會

唔係5千幾羊?
大約港紙3百幾來回
計埋其他行程車費同買pass差唔多 所以唔打算買pass

一程2586羊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞