[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
想問聖誕前UO 福岡來回連20kg $1300算唔算ok
去8日 諗緊去廣島定長崎好
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

你去北九州only?
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

你去北九州only?

飛到咪平law
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

你去北九州only?

飛到咪平law

我幾個月先買咗就冇辦法 如果未買就盡量唔好買呢間啦
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

你去北九州only?

飛到咪平law

我幾個月前買咗就冇辦法 如果未買就盡量唔好買呢間啦
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

你去北九州only?

飛到咪平law

我係好前 14號到出發
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

你去北九州only?

飛到咪平law

我係好前 14號到出發

廣島定長崎係2張唔同既jr pass. (山陰山陽 vs 北九州pass) 你睇下仲有邊d城市想去咪可以決定到去邊度
知唔知搭UO早機 入境大約排幾耐
想book 13:08巴士入由布院又驚趕唔切
見好多人問的兩個問題,就分享下。

1.uo 8點早機點趕? 首先fuk 機場唔係24hr, 所以無得訓機場,頭班地鐵係5:45 去到機場就5:55 , 但地鐵去的係國內線大樓, 要再坐shuttle 去國際線, 頭班係6;00 , 所以一落地鐵就要9 衝,唔係怕趕唔到,係怕上唔到,我就係例子,前面成班都係香港人坐uo , 架巴士係單層,個個拎行里好易爆,爆左就要等15min ,[ 所以建議坐Taxi 直去international 大樓, 機場同市中心好近,唔會貴]
另外想講的就係海關7:15 先會開,即係寄完行里都係9 等,不過有好多飛9 點10 點都搶住去排隊,如果想買tax free 就要早小小排

2博多jr 去由布宜家係點?
即日來回可以唔使諗,除非坐巴士

我去就坐sonic 去大分再轉local ,都唔覺好耐, 但番博多就後悔囉,book 左由布院之森坐, 頭1 hr 都幾興奮,去大分都叫有景睇,之後就慘囉,訓醒三覺都未到,坐到屎忽痛 , 真係要4hr 50 min ,轉sonic 時間又唔岩,唯有局坐。

唔怪得之前d 遊記話好難book, 我坐就5 卡車夾埋30 人都無

不過SL 人吉 A train 同 Aso boy 都好正,買JR pass 都叫無後悔
另外。 柳川伏到喊,好似大陸的3,4 線城市咁,又多蚊又落後,個咩水鄉好似南生圍條河咁,中哂伏

不過太宰府就好正,建築好有日本傳統庭園feel , 景又靚, 不過天滿宮伏伏地,可能太多人

由布我會比滿分,呢個係必去,有人問去唔去到一日, 係絕對得。 D 景好靚
不過最多人吹奏的金麟湖我又覺得無乜特別,至少無旅遊書講得咁吸引

其實入境好快
當地安排得好好
1308又好似有啲勉強
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

我book左23號誇聖誕27號返
不過坐東航上海轉機
但真係平好多
因為帶屋企人去
直航經費太沉重
另外。 柳川伏到喊,好似大陸的3,4 線城市咁,又多蚊又落後,個咩水鄉好似南生圍條河咁,中哂伏

不過太宰府就好正,建築好有日本傳統庭園feel , 景又靚, 不過天滿宮伏伏地,可能太多人

由布我會比滿分,呢個係必去,有人問去唔去到一日, 係絕對得。 D 景好靚
不過最多人吹奏的金麟湖我又覺得無乜特別,至少無旅遊書講得咁吸引

你去返大城市啦

我上年6月去過金麟湖
都覺得無乜特別
但啲人話冬天會靚好多
熱蒸氣好靚
9重夢 吊橋

其實入境好快
當地安排得好好
1308又好似有啲勉強

唔該晒
都係淆淆地book 14:08算
有無去過豪斯登堡分享

留名
宮崎
18號去,除左一日溫泉旅館,全部住福岡行程求評
同兩老一齊去
18 酒店checkin完,換JR北九洲pass,行天神
19 去長崎原爆館同稲佐山
20 去佐賀 祐德稻荷神社同outlet
21 溫泉旅館
22 溫泉旅館check out,返福岡,去大濠公園
23 柳川, 想去太宰府又好似冇乜好睇,去唔去好

十月定十一月出發。十一月出發太宰府可能有紅葉睇
同2老去 去多d寺無咩問題 佢地應該鍾意
柳川同佢地坐下船仔 等兩軘佢地返黎都有d特別事情同師9哂命
柳川,太宰府+船仔 可以一次過買西鐵個pass

十月, 即係聽日就出發
佢地唔鐘意寺,鐘意shopping

鍾意shopping 就改去outlet. 去天神 運河城。俾d時間老母去100yen店 超市

唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

我book左23號誇聖誕27號返
不過坐東航上海轉機
但真係平好多
因為帶屋企人去
直航經費太沉重

我21去27返
新手,第一次自己旅行,去福岡難度高唔高

之前去東京同北海道同行都有比較熟既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞