[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
請問佐賀有乜野玩

個博物館幾jeng
like 本丸博物館 繩文時代果個(冇去)
同埋食佐賀牛
巴打, 黎緊二月頭會自駕遊8日7夜, 唔知道以下既行程順唔順呢?

Day 1 - 三點落機, 天神地下街 + 屋台
Day 2 - 鍋ケ滝 + 由布院 + 溫泉酒店
Day 3 - 九州自然動物園 + 熊本下通商店街, stay 熊本
Day 4 - 豪斯登堡 all day
Day 5 - 唐戶市場 + 門司港
Day 6 - 海之中道海濱公園 + 運河城
Day 7 - 瑪麗諾亞城outlet
Day 8 - hea遊 跟住回港.

其實我都冇特別想去熊本, 但喺動物園直接過去豪斯堡好似好遠.

因為呢次係蜜月遊, 所以想睇下有冇得可以舖排得好D..

屋台去影相好喇
完全唔值得去食野

另外門司港去唔到一日的

巴打, 咁仲邊D地方一定要去架?

tosu outlet我覺得好好行
熊本反而可以行既野都唔多,不過我覺得你可以去支持下當地

同屋企人去?

Day 3 你去完動物園,可以去九重夢,再返熊本或者直去佐賀。 動物園直踩熊本車程都幾遠架

可以一諗,但我想知動物園可以玩幾耐到?

一個早上攪掂。記得book 叢林巴士餵動物。基本上玩完就走得,小動物區好快行完。

Day7根本浪費 建議朝早去附近能古島睇花,再過去outlet,呢個本身賣年輕人野多又冇大牌子野,行3個鐘咩都行完(包埋玩摩天輪)
預計1月17晚到1月20去福岡,三日三夜有冇行程建議 之前嗰一星期會喺廣島嗰邊玩
預計1月17晚到1月20去福岡,三日三夜有冇行程建議 之前嗰一星期會喺廣島嗰邊玩

暫時打算去太宰府同大濠公園
想問有咩地方推介必定要去
屌 日日睇個長崎天氣預報睇到怕 前幾日睇話多雲 今日睇會落雨 我個登軍艦島開始驚驚地 仲要今日去睇個官網好似好多人退飛
屌 日日睇個長崎天氣預報睇到怕 前幾日睇話多雲 今日睇會落雨 我個登軍艦島開始驚驚地 仲要今日去睇個官網好似好多人退飛

我睇既時候明明係有雲,但好天到傻左
一月頭一條友去福岡玩9日,諗住去埋熊本/長崎,我中意睇博物館(歷史有關既就更好),shopping行街既需求唔大,唔知各位巴絲有咩建議?
有冇人知跨年去邊好?
有冇人去過秋月城舊址睇紅葉?
請問值唔值得去呢?
因為上網搵過交通好似幾麻煩..
請問值唔值得去呢?

上年去過 今年可能會再去 其實交通唔係幾麻煩 架甘木鐵道係一卡車仲要用柴油的 上年去紅葉未紅晒 唔知下星期會點

利申:聽日出發
請問值唔值得去呢?

上年去過 今年可能會再去 其實交通唔係幾麻煩 架甘木鐵道係一卡車仲要用柴油的 上年去紅葉未紅晒 唔知下星期會點

Thanks 巴打.
因為我由博多出發, 上網搵過要搭JR去基山, 再搭火車去甘木, 之後再轉巴士.
轉咁多程車好似好麻煩.....

BTW, 我應該下星期六(25/11)去.
等你現場報告....
一月頭一條友去福岡玩9日,諗住去埋熊本/長崎,我中意睇博物館(歷史有關既就更好),shopping行街既需求唔大,唔知各位巴絲有咩建議?

幫推

一條友9日
請問值唔值得去呢?

Thanks 巴打.
因為我由博多出發, 上網搵過要搭JR去基山, 再搭火車去甘木, 之後再轉巴士.
轉咁多程車好似好麻煩.....

BTW, 我應該下星期六(25/11)去.
等你現場報告....

博多去基幾個站 落車隔離就係甘木鐵道 柴油車你預佢幾慢下 到左站一出站就係巴士站 架巴士會經一個西鐵甘木站 但我未試過搭西鐵過

基山站附近有個叫大興善寺 又係紅葉觀賞地 可以一試

幫推

一條友9日

長崎原爆博物館 鐵路博物館

幫推

一條友9日

長崎原爆博物館 鐵路博物館

原爆果個真係
請問值唔值得去呢?

巴打邊日會去
聽日出發x2
諗緊抽唔抽日去秋月城跡
請問值唔值得去呢?

巴打邊日會去
聽日出發x2
諗緊抽唔抽日去秋月城跡

15-21 獨遊定點 係獨遊既抽日食個飯
請問值唔值得去呢?

巴打邊日會去
聽日出發x2
諗緊抽唔抽日去秋月城跡

15-22 睇下邊日夾到
請問值唔值得去呢?

巴打邊日會去
聽日出發x2
諗緊抽唔抽日去秋月城跡

15-22 睇下邊日夾到

有冇tg 有既搵我
https://t.me/Unrealmarty
3月頭搶到hkexpress
5舊水有找
後日出發,好似話會落雪?
剛到步 好好陽光
剛到步 好好陽光

凍唔凍呀?
剛到步 好好陽光

凍唔凍呀?

好大風 太陽一收皮好寒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞