[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
想問下住博多定天神好, 邊到夜晚會多d野行?
另外如果用sunq pass, 係未住兩邊都方便??

兩邊都好近其實 可以一路行過去 夜晚行街就天神 交通方便就博多啦

博多附近有冇hostel 推介
前兩日買左88機票 4月中去福岡
諗住睇櫻花~
手痕禁下有咩酒店揀 點知睇到果排酒店已經好full...
上次住果間東橫一間房 得返啲500 up一般酒店
未試過咁早book酒店都咁少選擇 (以前都係淡季去旅行) 真係嚇親

去6日 暫時定左玩福岡3晚 熊本2晚
入黎主要睇下有冇咩拉麵係必食 有冇邊度好玩
黎緊聖誕去七日 留名
諗住睇櫻花~
未試過咁早book酒店都咁少選擇 (以前都係淡季去旅行) 真係嚇親

熊本唔洗去都得
熊本個熊本城地震震到散曬
好在去到個日有祭典都有嘢睇
由布院如果你想浸溫泉應該會覺得幾好去
但我係去睇咗個湖就去返博多
個人唔多覺得個到特別
諗住睇櫻花~

熊本唔洗去都得

熊本分分鐘半日都無就行完
你仲想住兩晚
諗住睇櫻花~

4月d房可能未出
我理解多數房都係出到半年內
玩完北九州 好好玩 推介:

小倉門司港(小倉購物 AruAru City動漫尋寶,門司港異國風情 影靚相 踩埋單車去下關去唐戶市場買手信)
長崎 (好靚既海港城市 glover garden同稻佐山都好有特色)
豪斯登堡 (機動遊戲欠奉 但係景色係Usj同迪士尼冇得比 另外好多好有特色既館:玻璃館 遊戲館 朱古力館 當然都有鬼屋 Vr 飛索 高空繩網等等etc)

另外去左:
佐世保 (搭船睇九十九島 都ok啦...另外佐世保都係買野多)
阿蘇(乜q都睇唔到 佐賀來回用左8hrs有多 上面阿蘇站上山同落山巴士 好早就冇)
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)
由布院(塌橋後由布院之森去要5個幾鐘 懶查其他方法冇去)

整體黎講 搭車遠 Pass必買 買野冇東京大阪咁多款兼好多冇免稅 但係風景就好有特色 好好玩

巴打佐賀去左邊? 我諗緊去唔去祐德稻荷神
車程遠遠地車費又貴(本身唔買pass, 亦唔去長崎)

我住佐賀 打風個日係附近周圍行下咁 我就覺得佐賀成區都好鄉下 真係冇咩睇..叫有激安殿堂同大商場 至於你講個到 真係好遠 你要預係專程黎睇 睇完附近可能就冇野行咁

你去得佐賀,點會期望係果度行街買野
佐賀城咁靚嘅本丸御殿都唔去睇,真係浪費

得呀....我一個人去

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

我得幾日應該去唔得多地方

我建議由布院一日遊就得唔洗住一晚 廢事行李拎黎拎去 同埋強烈建議去福岡的朋友千奇唔好去唐户市場!!!

唐戶市場呢就真係..睇就冇咩睇架啦 買下特色手信咁囉 係幾新鮮既D野 買左即食魚餅獅子狗都唔錯 不過就真係遠左D 去到門司港踩單車去都差唔多要用到7-8個字先到 有時間就去 冇時間可Skip

你係門司港直接搭船過下關咪唔洗咁耐囉
同埋門司港下關都好多特色野歷史野睇,可能你興趣只係行街飲飲食食所以留意唔到啦
想問下住博多定天神好, 邊到夜晚會多d野行?
另外如果用sunq pass, 係未住兩邊都方便??

兩邊都好近其實 可以一路行過去 夜晚行街就天神 交通方便就博多啦

夜晚9點左右都開始收啦,其實兩邊都唔會有咩行
真係想行咪去中洲川端行驚安囉....
長崎有得去軍艦島

要睇天氣

12月吹風會唔會凍死

唔會凍死, 我今年年頭先去完, 係大風少少
同埋我跟果間船公司會送暖包, 所以都頂得住
長崎有得去軍艦島

要睇天氣

12月吹風會唔會凍死

唔會凍死, 我今年年頭先去完, 係大風少少
同埋我跟果間船公司會送暖包, 所以都頂得住

去得幾日太多景點
而家係博多去由布院坐火車要4個幾鐘?

由布院之森就要, 如果係轉車係大分搭由布院之森就3個幾鐘

好想坐由布院之森 但去幾日來回姐係接近一日係搭車到
玩完北九州 好好玩 推介:

小倉門司港(小倉購物 AruAru City動漫尋寶,門司港異國風情 影靚相 踩埋單車去下關去唐戶市場買手信)
長崎 (好靚既海港城市 glover garden同稻佐山都好有特色)
豪斯登堡 (機動遊戲欠奉 但係景色係Usj同迪士尼冇得比 另外好多好有特色既館:玻璃館 遊戲館 朱古力館 當然都有鬼屋 Vr 飛索 高空繩網等等etc)

另外去左:
佐世保 (搭船睇九十九島 都ok啦...另外佐世保都係買野多)
阿蘇(乜q都睇唔到 佐賀來回用左8hrs有多 上面阿蘇站上山同落山巴士 好早就冇)
博多(純購物)
佐賀(鄉下到pk)

冇去:
大分別府(遠)
由布院(塌橋後由布院之森去要5個幾鐘 懶查其他方法冇去)

整體黎講 搭車遠 Pass必買 買野冇東京大阪咁多款兼好多冇免稅 但係風景就好有特色 好好玩

巴打佐賀去左邊? 我諗緊去唔去祐德稻荷神
車程遠遠地車費又貴(本身唔買pass, 亦唔去長崎)

我住佐賀 打風個日係附近周圍行下咁 我就覺得佐賀成區都好鄉下 真係冇咩睇..叫有激安殿堂同大商場 至於你講個到 真係好遠 你要預係專程黎睇 睇完附近可能就冇野行咁

你去得佐賀,點會期望係果度行街買野
佐賀城咁靚嘅本丸御殿都唔去睇,真係浪費

對城類既野有d厭左 又冇查到有咩行 只係即興咁周圍行

諗好住邊未?
我都係獨遊

原本BOOK左

但而家想改一日住由布院

求一齊討論玩乜

我得幾日應該去唔得多地方

我建議由布院一日遊就得唔洗住一晚 廢事行李拎黎拎去 同埋強烈建議去福岡的朋友千奇唔好去唐户市場!!!

唐戶市場呢就真係..睇就冇咩睇架啦 買下特色手信咁囉 係幾新鮮既D野 買左即食魚餅獅子狗都唔錯 不過就真係遠左D 去到門司港踩單車去都差唔多要用到7-8個字先到 有時間就去 冇時間可Skip

你係門司港直接搭船過下關咪唔洗咁耐囉
同埋門司港下關都好多特色野歷史野睇,可能你興趣只係行街飲飲食食所以留意唔到啦

門司港正呀 都好多建築物好靚 同埋想睇個橋 下關就冇咩留意 一心去完唐戶就算 但係我都推介去下關門司港既 值得一去

好想坐由布院之森 但去幾日來回姐係接近一日係搭車到

慢過搭巴士?
最後一日朝早8點係福岡走,成6點先有地鐵去機場,好驚趕唔切

想問博多站附近有冇啲開24小時既舖頭可以坐通宵

你住左去邊?

松屋

搭的士1500yen 10-15分鐘到機場

你住左去邊?

博多運河城附近,睇地圖要行十幾分鍾先到車站

未book最後一晚酒店

松屋

睇過有網吧cafe,但個價同我住hostel差唔多

一開始諗住瞓機場,點知福岡機場唔係開24小時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞