[唔好俾佢停]福岡有咩好玩 (2)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
係佐世保到博多jr 上
今日去左99島
有無係福岡巴打揮手

想問聖誕前UO 福岡來回連20kg $1300算唔算ok
去8日 諗緊去廣島定長崎好
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

我book左23號誇聖誕27號返
不過坐東航上海轉機
但真係平好多
因為帶屋企人去
直航經費太沉重

我21去27返

我23號去27號返

回程見
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

不過坐東航上海轉機
但真係平好多
因為帶屋企人去
直航經費太沉重

我21去27返

我23號去27號返

回程見

我上海返
巴打 想問下我呢兩日會番福岡 之後去長崎, 想問下有冇d手信係好食 必買嫁
下個月11月25號 去九洲 蠢左係蹤橫遊買PASS
仆佢個街原來要係九洲JR官方網先可以預早劃位
一落地劃定幾日後既由布院之森 同指宿玉箱會唔會無位

尤其指宿
超旺
唔好留咁多係福岡
兩到都去哂係咪唔駛諗

不過坐東航上海轉機
但真係平好多
因為帶屋企人去
直航經費太沉重

我21去27返

我23號去27號返

回程見

我上海返

我都係搭東航
去滑雪 join day trip定自己搭車去好?

尤其指宿
超旺

兩次去都冇full過
想問下只係去門司港同柳川太宰府駛唔駛買PASS?
想問下只係去門司港同柳川太宰府駛唔駛買PASS?

柳川+太宰府本身有pass, 係天神南果邊counter有得賣。
門司港我果陣北九州pass包埋,答你唔到。
武雄可以搭邊度玩
去圖書館員同大楠樹之後唔知去邊好
住博多
武雄可以搭邊度玩
住博多

hea下
行下山
浸下溫泉咪一日
武雄可以搭邊度玩
住博多

hea下
行下山
浸下溫泉咪一日

五日pass既話
長畸
由布院
門司港
熊本

剩底唔知去邊好
去左8日今日要返香港啦 九州整體上都好好,唯一係太多韓國人
由布院 有出名的溫泉,有不少去福岡的遊客都會順道一去。最直接的交通工具就是搭 JR 或深受遊客歡迎的觀光列車「由布院之森」,但由於光岡至日田站之間路段的橋被 7 月的大雨沖毀,以致要由福岡繞路「北上」,經小倉、別府再回到由布院,車程最快都要 3 個小時。唔想搭長途車,可以試搭高速巴士,價錢又平又快。被沖毀的光岡至日田站之間路段的橋,最快要到明年才修復.....

請問各位, 而家博多坐JR去由布院(住一晚), 係咪要3個鐘?
由布院 有出名的溫泉,有不少去福岡的遊客都會順道一去。最直接的交通工具就是搭 JR 或深受遊客歡迎的觀光列車「由布院之森」,但由於光岡至日田站之間路段的橋被 7 月的大雨沖毀,以致要由福岡繞路「北上」,經小倉、別府再回到由布院,車程最快都要 3 個小時。唔想搭長途車,可以試搭高速巴士,價錢又平又快。被沖毀的光岡至日田站之間路段的橋,最快要到明年才修復.....

請問各位, 而家博多坐JR去由布院(住一晚), 係咪要3個鐘?

搭巴士啦

邊度買pass 都冇得劃位先

搭巴士啦

唯有係咁, 來回都坐巴士
咁唔住博多了, 改住天神
因為唔坐JR
湯布院附近有咩好行 book左兩晚

咁勁
邊間?

咁勁
邊間?

1條友是但book左一間

搵日去九重夢大橋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞