「非潮牌」MYSTERY RANCH 同好[2]

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
想問UA既朋友可以考慮下
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a21bo.50862.201875.9.28689e73E50hEj&scm=1007.12493.69999.100200300000001&id=552964503939&pvid=5c9784fb-3ba8-48d0-9b87-b497ec8536bc

槍街口有間好似有實物都係差唔多價錢

痴撚線買個假野都要600人仔

反正太監版既UA都同佢差唔多 大陸製 VS 菲製

間淘寶店係咪你開

唔係囉 我成日幫18樓做宣傳唔通又係我開
見樓上有人話想買 UA 又問除左UA有冇其他Y ZIP 款好
我share出黎比其他人選擇姐
玩MR 就一定玩美製

support你
ua真係好垃圾 好多人中左logoff Surburbam伏
根本標牌 MR 如果唔係淘寶野都好過佢啦下話

都係照果句講果句
背負真係好重要
背負真係好重要
背負真係好重要
.
.
.
因為很重要,所以要說三次

出街你想個袋有幾重一部macbook加相機加水樽加銀包鎖鑰紙巾雜物都應該冇10kg 好似係

講下上個月去歐州既裝備
mbp15"-2KG
a7rii+1635/4+70200/4+55.8-4.6kg
Gitzo GT3531連波頭-2kg
一支1L水-1Kg
beta lt同埋其他電池野-1kg
都好易過
除非你行兩步take 個break
咩住成日都幾辛苦
買MR 就係為左個背負
1day唔夠大咪3day 但冇背負真係唔洗諗
追潮牌不如用返outdoor/arro22算 反正都係公廁袋

D UA公廁未用過一定唔知種感覺 雖覺得ASAP條帶太大 但佢背負真係做得好好

ua 撚 唉屌
Coulee 40 巴絲們點睇
我用緊1day
想知個背負點先係最岩自己 成日都覺得差少少咁
我用緊1day

放2-3kg嘢落個袋再自己孭上身試
塊膠板要貼住肩背、袋底果個正方面貼埋去盆骨位就得
最好揾人幫你睇位
我用緊1day

最好揾人幫你睇位

咁啲索帶係唔係拉到最緊就得?

補充下 想用來行山 要裝3L水袋 相機 衫褲 同一堆雜物
重量可能十幾kg
Coulee 個背負o唔ok
我用緊1day

最好揾人幫你睇位

我係較好左膠版貼背再拉緊膊頭兩條索帶
最後先再較肩帶索帶比較好

重量可能十幾kg

我自己用緊front都經常10Kg唔會有問題,而coulee背係差唔多,仲多條腰帶,十幾Kg應該唔係問題,但路程長一樣會攰。
我用緊1day

最好揾人幫你睇位

魔術貼係較背長,肩帶上既索帶係較重心同穩定。
所以較岩背長就唔駛再變,反而要睇負重同路面要調較肩帶上既索帶。
最近睇MR歷史原來同Camelbak出過背囊,有背負系統同Y字拉鍊。而家對佢個Linchpin有d慶趣,唔知有無師兄用過?
自己得個front同3day﹐同一堆露營背囊。
尋晚去永高好似遇到個巴打齊齊買1 day mc色

而家屋企有3個mr袋
3 day (black), front (desolve bare), 1 day (mc)

重量可能十幾kg

我自己用緊front都經常10Kg唔會有問題,而coulee背係差唔多,仲多條腰帶,十幾Kg應該唔係問題,但路程長一樣會攰。

唔該巴打 晏啲上18 試下先
我用緊1day

最好揾人幫你睇位

魔術貼係較背長,肩帶上既索帶係較重心同穩定。
所以較岩背長就唔駛再變,反而要睇負重同路面要調較肩帶上既索帶。

唔該巴打 咁我應該較岩
永高行個阿叔
岩岩見到個西裝友揹CB色公廁UA
3day用家路過

間淘寶店係咪你開

見樓上有人話想買 UA 又問除左UA有冇其他Y ZIP 款好
玩MR 就一定玩美製

support你
ua真係好垃圾 好多人中左logoff Surburbam伏

都係照果句講果句
背負真係好重要
背負真係好重要
背負真係好重要
.
.
.

出街你想個袋有幾重一部macbook加相機加水樽加銀包鎖鑰紙巾雜物都應該冇10kg 好似係

講下上個月去歐州既裝備
mbp15"-2KG
a7rii+1635/4+70200/4+55.8-4.6kg
一支1L水-1Kg
都好易過
咩住成日都幾辛苦
買MR 就係為左個背負
追潮牌不如用返outdoor/arro22算 反正都係公廁袋

D UA公廁未用過一定唔知種感覺 雖覺得ASAP條帶太大 但佢背負真係做得好好

我反而對1day興趣不大 3000蚊買個出街袋 係香港求其買個ua粗用緊
11月歐遊會買多個25L
下年3月去紐西蘭wh可能會買個6xL

UA個名都已經表達左係咩地方用你要用UA上山行10幾個鐘都無你辦法

間淘寶店係咪你開

玩MR 就一定玩美製

support你

都係照果句講果句
背負真係好重要
背負真係好重要
背負真係好重要
.
.
.

講下上個月去歐州既裝備
mbp15"-2KG
一支1L水-1Kg
都好易過
咩住成日都幾辛苦
買MR 就係為左個背負

我反而對1day興趣不大 3000蚊買個出街袋 係香港求其買個ua粗用緊

UA個名都已經表達左係咩地方用你要用UA上山行10幾個鐘都無你辦法

屌講咁多都係話自己唔捨得比錢 (冇錢買)
菲製都成千蚊你又拎黎粗用 美製二千蚊絕對係值 加上實用性更多
唔好安慰自己啦

1day 成3千蚊,我都唔舍得買

不過千幾蚊買個無間格無背負既袋,純為潮,買MR個名,我又過唔到自己

最尾揀左coulee40 一出就買,先1800蚊

講下上個月去歐州既裝備
mbp15"-2KG
一支1L水-1Kg
都好易過
咩住成日都幾辛苦
買MR 就係為左個背負

菲製都成千蚊你又拎黎粗用 美製二千蚊絕對係值 加上實用性更多
唔好安慰自己啦

不過千幾蚊買個無間格無背負既袋,純為潮,買MR個名,我又過唔到自己

其實千幾蚊都有好多選擇 所以真係唔洗買UA 可能呢度好多logon忠粉 得罪勿見怪

2千蚊內其實有邊幾個牌子買得落?
無邊隻牌子比MR 耐用,始祖鳥又太公廁...

講下上個月去歐州既裝備
mbp15"-2KG
一支1L水-1Kg
都好易過
咩住成日都幾辛苦
買MR 就係為左個背負

唔好安慰自己啦

其實千幾蚊都有好多選擇 所以真係唔洗買UA 可能呢度好多logon忠粉 得罪勿見怪

接近$3000 一個1day係因為斷哂貨、個brand 炒熱咗
加埋佢暑假期間統一加咗價所以升到咁

我7月果時18樓買個mc 1day,全部顏色都$2400(包括MC),反而asap因為斷貨mc要$29xx一個(其他色好似$27xx)
(題外話:果時上觀塘睇過,mc $29xx、其他色$27xx)
而front 、coulee等都係菲律賓製(背包冇USA字眼),所以人工成本底咗就平啲啲

但講道理咁講,BOZEMAN MT USA貴係有佢嘅原因。美國原廠做咗個幾十年手工袋,個個師傅熟手熟練,我相信有老闆睇住哂啲QC一定做到好高要求。相反菲廠係呢幾年先開設,啲手工一定有相差,瑕疵品少不了。

所以如果有條件用幾千銀買一個袋,點都買原廠。

講下上個月去歐州既裝備
mbp15"-2KG
一支1L水-1Kg
都好易過
咩住成日都幾辛苦
買MR 就係為左個背負

唔好安慰自己啦

接近$3000 一個1day係因為斷哂貨、個brand 炒熱咗
加埋佢暑假期間統一加咗價所以升到咁

我7月果時18樓買個mc 1day,全部顏色都$2400(包括MC),反而asap因為斷貨mc要$29xx一個(其他色好似$27xx)
(題外話:果時上觀塘睇過,mc $29xx、其他色$27xx)
而front 、coulee等都係菲律賓製(背包冇USA字眼),所以人工成本底咗就平啲啲

但講道理咁講,BOZEMAN MT USA貴係有佢嘅原因。美國原廠做咗個幾十年手工袋,個個師傅熟手熟練,我相信有老闆睇住哂啲QC一定做到好高要求。相反菲廠係呢幾年先開設,啲手工一定有相差,瑕疵品少不了。

所以如果有條件用幾千銀買一個袋,點都買原廠。

暑假期間統一加咗價?
即係之後會回落少少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞