「非潮牌」MYSTERY RANCH 同好[2]

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
佢自己話無貨問焗買front好唔好
但又唔like front
叫佢唔好夾硬買反而搵位入我
明明叫佢一係等翻貨 一係買另一隻牌子
唔怪得知前幾頁為左'美國製'三隻字都開戰
老實講 真唔真軍備我真係唔care
佢自己話無貨問焗買front好唔好
但又唔like front
叫佢唔好夾硬買反而搵位入我
明明叫佢一係等翻貨 一係買另一隻牌子
唔怪得知前幾頁為左'美國製'三隻字都開戰
老實講 真唔真軍備我真係唔care

我先唔care你care唔care
但係你搵位入我為潮流先
唔好以為係埋層沙係地下再踩低人就等於有point

唔好意思
嘩屌咁都可以有罵戰
公發軍品VS軍品VS軍款呢個topic講咗好多年啦
公發軍品=美軍派畀班兵唔撚使佢地出錢
好似陸軍OCP制服、上面講MR出畀USMC嘅背囊

軍品=乎合國防部要求,有NSN
可以係私人市場出
例子就係MR 3Day、LBT 6094、CP嘅衫褲
呢啲唔係軍方派嘅物資
往往係啲人自己出錢買
有時候可能係成隊一齊買
有時可能係個別好有錢下嘅隊伍派

軍款唔使講啦

未瞓醒可能有啲1999
係我頭先唔理智啫
之前個兩位巴打都教左我唔少野
大家當粉筆字抹左佢啦好嘛
嘩屌咁都可以有罵戰
公發軍品VS軍品VS軍款呢個topic講咗好多年啦
公發軍品=美軍派畀班兵唔撚使佢地出錢
好似陸軍OCP制服、上面講MR出畀USMC嘅背囊

軍品=乎合國防部要求,有NSN
可以係私人市場出
例子就係MR 3Day、LBT 6094、CP嘅衫褲
呢啲唔係軍方派嘅物資
往往係啲人自己出錢買
有時候可能係成隊一齊買
有時可能係個別好有錢下嘅隊伍派

軍款唔使講啦

未瞓醒可能有啲1999

講得好,我都唔明有咩好罵戰
front, asap ,1dap
呢三隻我都有,做工真係差唔多
如果講容量front係比1dap大少少,水樽位用3dap果隻會更好,少左個魔術貼
質量方面呢三隻我都覺得冇話邊隻係最好
如果講容量front係比1dap大少少,水樽位用3dap果隻會更好,少左個魔術貼

front山系袋 水樽位袋唔到1L水會Dur 內籠間隔袋唔到notebook...

front山系袋 水樽位袋唔到1L水會Dur 內籠間隔袋唔到notebook...

講緊做工同質量...

講緊做工同質量...

質你老母量咩
而家個袋質量好大定好細?
好重定好輕?

哩度有一班人拎住個剷地黎打飛機

你居然夠膽話佢地兩個剷地既款差唔多

等睇你比人屌到飛起

哩度有一班人拎住個剷地黎打飛機

你居然夠膽話佢地兩個剷地既款差唔多

等睇你比人屌到飛起

個quality可能真係冇分別
問題係QC嗰部分
QC做得差的話都會有好
但係買中唔好嘅機會會高啲
重未計有啲人對美國製造有情意結

講緊做工同質量...

質你老母量咩
好重定好輕?

關我老母咩事?
質量除咗係mass仲可以係quality,
要講輕重就講重量啦!
我quote段說話人地講緊3隻款嘅手工同quality都冇分別呀!
你就覆人front嘅間隔裝唔倒notebook呢d同quality無關嘅嘢!
9唔撚答8咁,柒咗就認啦!
郁d就老母前老母後,你老母係咪生少咗忽腦俾你呀!?

講緊做工同質量...

質你老母量咩
好重定好輕?

關我老母咩事?
要講輕重就講重量啦!
我quote段說話人地講緊3隻款嘅手工同quality都冇分別呀!
你就覆人front嘅間隔裝唔倒notebook呢d同quality無關嘅嘢!

質量點撚樣解quality呀
除咗蝗語之外有冇見過用質量當quality解呀
屌你老母質量不嬲都係解mass
用嚟解quality係蝗語嚟架懵撚
廣東語話有質素你唔用?
落咗嚟香港幾多年呀?

講緊做工同質量...

質你老母量咩
好重定好輕?

關我老母咩事?
要講輕重就講重量啦!

質量點撚樣解quality呀
除咗蝗語之外有冇見過用質量當quality解呀
屌你老母質量不嬲都係解mass
用嚟解quality係蝗語嚟架懵撚
廣東話有質素你唔用?
落咗嚟香港幾多年呀?
有冇巴打知18樓仲有冇1day賣?

有 尋晚上過去

岩岩上去話冇貨
諗緊front 好唔好
但前便隻料好dur
隻色都唔好睇

唔好夾硬為潮買呢個牌子
一係等 一係買第二隻牌子

屌乜春都話人跟潮流
我本身用緊3dap覺得太大先買1day

唔好咁啦
呢個post好多真軍事撚都唔想同人撞袋嫁
可惜佢地都唔係用緊真軍品
真心人地唔鐘意隻色咪唔買囉 front 又唔係軍款
乜鳩都話人跟潮流同班支那人一樣咁玻璃心
咁清高就唔好入呢個post 圍爐打飛機乜鳩電子野都唔撚用懶理世俗眼光去Into the wild

之前睇過資料,USMC FILBE 成個系列MR有份做設計的
下圖係其中果個ASSAULT PACK
ebay 有一堆賣緊

成個511 rush12 咁
痴撚線咁都有交嗌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞