「非潮牌」MYSTERY RANCH 同好[2]

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
買住mc booty頂住引先

巴打唔好浪費金錢

巴打唔好浪費金錢

做咩
唔好用架?
Logon上過身都輕便

千八咁平

好似好抵屌,個背負係唔係同3D一樣?(不過剛先買完 asap,那有錢)

佢第一日返貨
拆箱買左第一個

以下俾大家參考
有錯請指正
Sweet pea vs 3DAP

越南製 vs 美製
黑/CB vs 黑/CB/灰/MC
內籠無簡格 vs 多好多內袋
無魔術貼 vs 頂部魔術貼
打直扣位(似舊版 3DAP) VS 新版橫molle
頂部一格 vs 頂部兩格

Same yoke
Same belt design

值唔值比extra自己衡量
我覺得買邊個都係好選擇

好吸引,asap 去旅行太細,但為左旅行花3000買個3day又太誇張

我之前去旅行差少少就買咗3day
但諗返喺香港好少用咁大個袋
最後不了

依家可以考慮下 sweet pea

sweet pea係唔錯
不過過唔到自己果關
買MR一定要買美製
就好似買波特 要買波特東京咁

仆街,年頭永高話sweetpea停產
叫我買3day
永高網店返咗sweet pea, 有黑同coyote, $1800 only, 不失為3day一個唔錯嘅代替品

千八咁平

好似好抵屌,個背負係唔係同3D一樣?(不過剛先買完 asap,那有錢)

佢第一日返貨
拆箱買左第一個

以下俾大家參考
有錯請指正
Sweet pea vs 3DAP

越南製 vs 美製
黑/CB vs 黑/CB/灰/MC
內籠無簡格 vs 多好多內袋
無魔術貼 vs 頂部魔術貼
打直扣位(似舊版 3DAP) VS 新版橫molle
頂部一格 vs 頂部兩格

Same yoke
Same belt design

值唔值比extra自己衡量
我覺得買邊個都係好選擇

好吸引,asap 去旅行太細,但為左旅行花3000買個3day又太誇張

我之前去旅行差少少就買咗3day
但諗返喺香港好少用咁大個袋
最後不了

依家可以考慮下 sweet pea

去旅行考慮下coulee 25
4個包皮外袋好好用,插遮插自拍棍插水樽相機架
又平少少

coulee25用家
如果3day向下 ASAP定1day好

我都諗緊呢2隻邊隻好
我鐘意asap條帶同側邊molle高度
但係1 day 個內籠同前面molle好d

我都諗緊呢2隻邊隻好

Asap細已經唔洗諗 唔通淨係袋水袋出街

其實望落2個size差唔多
個阿叔都話15L其實9up

我都諗緊呢2隻邊隻好

成日覺得d L數唔準
不死鳥夠話廿幾L
裝野我諗14L都無

我都諗緊呢2隻邊隻好

17年asap我都有個,係細過1dap同front

1dap可將個front放入去,重有位放其他嘢

我都諗緊呢2隻邊隻好

front 大過1day 嫁喎
知唔知邊度有3dap cb 色 既加強腰帶中碼

巴打唔好浪費金錢

做咩
唔好用架?
Logon上過身都輕便

係咪usa做都唔值得買
我見幾休閒

巴打唔好浪費金錢

做咩
唔好用架?
Logon上過身都輕便

係咪usa做都唔值得買
我見幾休閒

usa做既先值得買
我意思係booty呢隻款唔洗買mystery ranch啦
porter差唔多樣既仲靚仔
除非你貪呢隻平平地同有MC色

我都諗緊呢2隻邊隻好

佢意思應該係放得到
1daysize 係好用d
放notebook相機都冇問題
內籠間隔都比front ,asap,ua 好
可以爬返上便有個巴打post左某店對比圖

1 day 左右內龍有埋ua個網袋就真係好正
依家個中間拉鍊唔夠作用咁

佢意思應該係放得到
1daysize 係好用d
放notebook相機都冇問題
內籠間隔都比front ,asap,ua 好
可以爬返上便有個巴打post左某店對比圖

1 day 左右內龍有埋ua個網袋就真係好正
依家個中間拉鍊唔夠作用咁

其實1day個頂放到部iPad mini 加埋散紙包d雜物都好夠
如果係要好似ua咁放係內side 又唔放得到好多重野 周唔夠頂會拎野方便
加上灰袋間隔都有兩個拉鍊位可以裝尿袋眼鏡盒相機電
我覺得overall 同類L數係最好

維持本身間隔再加多內龍兩側內袋
點睇
Sweet pea

巴打唔好浪費金錢

做咩
唔好用架?
Logon上過身都輕便

係咪usa做都唔值得買
我見幾休閒

呢度普遍嘅答案係:
1. 唔係made in usa,唔值得買
2. 冇yoke,唔值得買
巴打們我上網睇front隻灰綠色偏綠
One dap隻灰綠色偏灰
實物係咪?
但隻色個名明明一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞