耶穌係世界上最大既大話

589 回覆
1763 Like 154 Dislike
如果大家係用現今已有既常識/常理去理解聖經入面嘅野梗係無意思喇,最簡單嘅例子:耶穌死而復活,依樣野對世人黎講根本係無稽之談。但大家又有無諗依個世界有好多真實嘅事又不能解釋到呢?比如:人體個結構點解會係生成咁?所以先唔理大家相信基督教與否,請各位唔好單單去盲反。
相信宗教係需要自己去思考,基督教有咁多信徒,唔通個個信徒都係唔識思考?如果各位真係對基督教有疑惑又唔係帶住敵意,鼓勵各位向你身邊既基督徒問下,我相信佢地會好願意解答大家。但如果你地係本身已經好抗拒,勸大家就唔晒時間,反正講完你都唔會聽。
最後都祝福向連登為基督教發過聲嘅人,你們是有福的!

你好似假設晒啲人唔知咩係耶教先唔信

我肯定好多耶撚唔知咩係耶教

我本身打咗句:大把耶撚先係唔識耶教
不過諗下佢係唔會明,所以delete咗

或者應該話就係唔識耶教先會信
如果大家係用現今已有既常識/常理去理解聖經入面嘅野梗係無意思喇,最簡單嘅例子:耶穌死而復活,依樣野對世人黎講根本係無稽之談。但大家又有無諗依個世界有好多真實嘅事又不能解釋到呢?比如:人體個結構點解會係生成咁?所以先唔理大家相信基督教與否,請各位唔好單單去盲反。
相信宗教係需要自己去思考,基督教有咁多信徒,唔通個個信徒都係唔識思考?如果各位真係對基督教有疑惑又唔係帶住敵意,鼓勵各位向你身邊既基督徒問下,我相信佢地會好願意解答大家。但如果你地係本身已經好抗拒,勸大家就唔晒時間,反正講完你都唔會聽。

點解咁多信徒?多人就係真理?
咁共產黨唔怪得咁惡啦
成14億人啵
話說成個北韓都當金仔係神
所以照你講金仔一定係神啦

耶教徒一日唔停止惡行
耶教一日都係邪教
點解你地果個就係神
飛天意大利麵神就唔係?觀音就唔係?
人地個宗教至少真係眾生平等
你地耶教除左識得逼害人仲識d咩?
同性戀你地逼害左幾多人?
異教徒又逼害左幾多人?
你地謝左罪未?
有無一個可以令人信服既解釋 我就當你地係導人向善 但係要人地信之前就已經一路吹緊水講緊大話 又話用隻手整下盲人隻眼就睇得返野 起死回生 乜乜柒柒神仙西遊記 用啲大話來呃人入教比錢捐錢 咁係咪已經矛盾緊
有無一個可以令人信服既解釋 我就當你地係導人向善 但係要人地信之前就已經一路吹緊水講緊大話 又話用隻手整下盲人隻眼就睇得返野 起死回生 乜乜柒柒神仙西遊記 用啲大話來呃人入教比錢捐錢 咁係咪已經矛盾緊

耶教主要係教你讚美主敬拜主,唔係導人向善
做人現實d.
信完耶穌都係要番工,要用錢食飯, 要比錢買樓
其實錢先係神

做教會個班咪又要逗人工 重可以住豪宅 係咁大愛嘅就上到下一樣人工

信左就要每個月俾一成人工班濕尻牧師

耶撚會話賺錢能力都係上帝賜比你

咁共產黨唔怪得咁惡啦
成14億人啵

耶教徒一日唔停止惡行
耶教一日都係邪教
點解你地果個就係神
異教徒又逼害左幾多人?
你地謝左罪未?

曾經聽人講過 大話點解係大話 因為無人信先係大話
但係如果一個大話多人信 果個就唔係大話
以前既耶穌神蹟
成撚日都話唔可以用人類智識去解聖經
連(人類)問題都解唔到咩超智慧呀聖經

咁共產黨唔怪得咁惡啦
成14億人啵

耶教徒一日唔停止惡行
耶教一日都係邪教
點解你地果個就係神
異教徒又逼害左幾多人?
你地謝左罪未?

以前既耶穌神蹟

EXAC7LY

所以耶教只係以前多蠢人先生存到嘅產物

其實早就應該被淘汰

點解可以存在到今日?因為神係真實而且有大能

初中上宗教堂有同學問點解聖經無提過恐龍
即刻俾個miss西
一有野唔夠講就耶穌
點解有世界 因為有耶穌
點解功課咁難 耶穌考驗緊你
點解我唔夠人地有錢 耶穌考驗你
點解耶穌咁鍾意考驗你 我點撚知

即刻俾個miss西

係咁E睇下創世紀都會發現好多BUG

真係知識水平低嘅年代先會咁作

細菌係數量最多嘅物種,點解聖經無記載?因為作者唔識囉

點解先有植物後有太陽?因為作者唔知植物生存要靠陽光黎光合作用囉
如果真係有地獄
可以分哂d耶撚上天堂
咁其實地獄都幾美好

咁共產黨唔怪得咁惡啦
成14億人啵

耶教徒一日唔停止惡行
耶教一日都係邪教
點解你地果個就係神
異教徒又逼害左幾多人?
你地謝左罪未?

以前既耶穌神蹟

EXAC7LY

所以耶教只係以前多蠢人先生存到嘅產物

其實早就應該被淘汰

點解可以存在到今日?因為神係真實而且有大能

係因為今時今日蠢人同以前一樣多呀

即刻俾個miss西

點解先有植物後有太陽?因為作者唔知植物生存要靠陽光黎光合作用囉

好多關鍵都係靠未來科技先發現到 點解果陣又唔寫落本野到 因為佢地果陣都未有咁高科技

我只可以話

呢個世界根本無神既存在

即刻俾個miss西

D bug 多到數唔哂都仲有人信
一味係到過到解讀本聖經
人天性就係咁啦
唔係邊有楊過打令狐沖邊個勁個d post

即刻俾個miss西

D bug 多到數唔哂都仲有人信
一味係到過解讀本聖經
人天性就係咁啦
唔係邊有楊過打令狐沖邊個勁個d post
究竟一個連細路仔都呃唔到嘅宗教仲有無存在意義

成個宗教都係得啲上左年紀嘅老人帶住啲唔夠秤嘅細路去
中學會返教會嘅都係啲毒撚
有啲勁到老師都頂唔順
因為係學校唱詩歌佢跪係度舉手唱
啲老師都叫佢唔好咁
利申:中小學都係讀耶撚學校

即刻俾個miss西

好多關鍵都係靠未來科技先發現到 點解果陣又唔寫落本野到 因為佢地果陣都未有咁高科技

我只可以話

呢個世界根本無神既存在

關鍵係創世時未有人,所以創世過程唔可能係由人觀察記錄

只可以係創世者直接感知人類寫出黎

所以創世過程係唯一唔可能會錯嘅內容

如果有錯代表咩嘢?有無聰明嘅耶撚答我?

即刻俾個miss西

我只可以話

呢個世界根本無神既存在

關鍵係創世時未有人,所以創世過程唔可能係由人觀察記錄

只可以係創世者直接感知人類寫出黎

所以創世過程係唯一唔可能會錯嘅內容

如果有錯代表咩嘢?有無聰明嘅耶撚答我?

斷尻估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞