耶穌係世界上最大既大話

589 回覆
1763 Like 154 Dislike
其實覺得d信左教既人都既悲哀
受左洗慢慢覺得根本就無神呢樣嘢
但洗濕左個頭無得走
之後就用d咩團體生活去延續自己所謂既信仰
仲要拉攏其他人去信
然後就惡性循環
聖經「故事」
成日話神愛世人 咁點解耶穌嘅足跡淨係喺以色列附近呀
其他地方國家嘅人唔係人呀?就賤過地底泥唔洗幫?

咩為咗幫摩西救人 又殺咗幾多無辜嘅埃及人?
得以色列人嘅係人命 其他人就一文不值可以隨便殺

死耶撚收皮啦
做人現實d.
信完耶穌都係要番工,要用錢食飯, 要比錢買樓
其實錢先係神

做教會個班咪又要逗人工 重可以住豪宅 係咁大愛嘅就上到下一樣人工
如果大家係用現今已有既常識/常理去理解聖經入面嘅野梗係無意思喇,最簡單嘅例子:耶穌死而復活,依樣野對世人黎講根本係無稽之談。但大家又有無諗依個世界有好多真實嘅事又不能解釋到呢?比如:人體個結構點解會係生成咁?所以先唔理大家相信基督教與否,請各位唔好單單去盲反。
相信宗教係需要自己去思考,基督教有咁多信徒,唔通個個信徒都係唔識思考?如果各位真係對基督教有疑惑又唔係帶住敵意,鼓勵各位向你身邊既基督徒問下,我相信佢地會好願意解答大家。但如果你地係本身已經好抗拒,勸大家就唔晒時間,反正講完你都唔會聽。
最後都祝福向連登為基督教發過聲嘅人,你們是有福的!

我有問過舊教會嘅人點解要相信一個見唔到嘅嘢,佢地話聽過神同佢地講過點點點
其實你自己講乜都得架啦,我又聽唔到,唔比你係自己同自己講嘢或者你幻想出嚟?

我自己都信過神,但點解我後未會離開,就係因為覺得好多嘢根本解釋唔到,好荒謬,就好似你所講人體構造,點解一定會係神創造我地出嚟?聖經講嘅嘢又有邊個證實到?
有無整合list?
上面引咗幾多個耶撚?
受騙的那個比騙徒更混帳

Blame the victim

你知唔知自己講乜?
如果大家係用現今已有既常識/常理去理解聖經入面嘅野梗係無意思喇,最簡單嘅例子:耶穌死而復活,依樣野對世人黎講根本係無稽之談。但大家又有無諗依個世界有好多真實嘅事又不能解釋到呢?比如:人體個結構點解會係生成咁?所以先唔理大家相信基督教與否,請各位唔好單單去盲反。
相信宗教係需要自己去思考,基督教有咁多信徒,唔通個個信徒都係唔識思考?如果各位真係對基督教有疑惑又唔係帶住敵意,鼓勵各位向你身邊既基督徒問下,我相信佢地會好願意解答大家。但如果你地係本身已經好抗拒,勸大家就唔晒時間,反正講完你都唔會聽。

又係呢D,耶教集團式洗腦洗出黎D耶撚個個講D嘢都差唔多

一句講哂,你有無發現過聖經有唔合理嘅地方?挪亞一家死淨種亂倫出後代係咪無問題?
神真係好撚小尻氣

一時又話世人有罪要懲罰你地, 一時又話我愛世人幫世人贖罪

如果當耶撚係興趣班或者學會咁睇會好d, 當有一大班人睇完本小說覺得幾有趣組成興趣班討論

我覺得信耶蘇不如信佛, 好似仲make sense d
btw 聖經有冇講點解耶穌唔再復活
神真係好撚小尻氣

一時又話世人有罪要懲罰你地, 一時又話我愛世人幫世人贖罪

如果當耶撚係興趣班或者學會咁睇會好d, 當有一大班人睇完本小說覺得幾有趣組成興趣班討論

我覺得信耶蘇不如信佛, 好似仲make sense d
btw 聖經有冇講點解耶穌唔再復活

我代聖經答你,以前D人易昆,宜家知識水平提高,要分真假唔難

你話耶穌仲敢唔敢復活?
http://m.webtoons.com/zh-hant/thriller/jinri/第47話-永遠-1/viewer?title_no=641&episode_no=47[/url]

耶撚嘅天堂
信仰從來都只係精神寄托既一種
仲記得我小學個宗教老師唔信五餅二魚
話d人點都會自備d食物,備多左就分埋比人食
所以最終先會仲有野食淨
仲記得我小學個宗教老師唔信五餅二魚
話d人點都會自備d食物,備多左就分埋比人食
所以最終先會仲有野食淨

神係唔會呃人Ga.
受騙的那個比騙徒更混帳

又岩姐
聖經「故事」
成日話神愛世人 咁點解耶穌嘅足跡淨係喺以色列附近呀
其他地方國家嘅人唔係人呀?就賤過地底泥唔洗幫?

咩為咗幫摩西救人 又殺咗幾多無辜嘅埃及人?
得以色列人嘅係人命 其他人就一文不值可以隨便殺

死耶撚收皮啦

仲要帶住成班友兜圈兜足成40年
但洗濕左個頭無得走
仲要拉攏其他人去信
然後就惡性循環

邊個話受咗洗唔走得
洗唔洗,都係班on9 做俾人睇嘅儀式
我話用幾支香開水,幫你解洗都得啦
我有留意耶教利用newage包裝,再銷售耶撚要信教先得救贖的精神

另外眼見部分耶撚利用天父無限捨免權,壞事做盡
科學>>>all

We trust
但洗濕左個頭無得走
仲要拉攏其他人去信
然後就惡性循環

邊個話受咗洗唔走得

但好多人為面子
死雞撐飯蓋
但洗濕左個頭無得走
仲要拉攏其他人去信
然後就惡性循環

邊個話受咗洗唔走得

但好多人為面子
死雞撐飯蓋

其實洗乜死雞撐飯蓋

脫耶唔會比人笑

信耶先比人笑

你好似假設晒啲人唔知咩係耶教先唔信

我肯定好多耶撚唔知咩係耶教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞