耶穌係世界上最大既大話

589 回覆
1763 Like 154 Dislike
你真係有能力證明佢係真定假咩

就喺無, 所以用logic黎講, 只能assume佢唔存在. 我同你講我見到UFO你都會問我攞圖黎證明啦

耶撚真係好on9

如果有個女仔話自己聖靈感孕有咗,10個耶撚肯定有11個都唔信

發生喺自己身邊嘅就唔信要證明,發生喺咁耐之前老吹老作嘅嘢就信到十足十

有無人知點解?
做人現實d.
信完耶穌都係要番工,要用錢食飯, 要比錢買樓
其實錢先係神
基本上耶教=一班罪大惡極既惡人
一齊扮晒野話自己好人
再呃9人錢
同黑社會無咩分別

分別係黑社會仲有少少良知
會認自己係惡人
耶撚會話自己係好人可以上天堂但做盡惡事
我剩係覺得佢死完可以復活,咁佢嘅死又有咩特別,點解死就救贖人?
死多幾次都得啦
打機都話死咗扣經驗值,佢死係冇代價

同埋流血同洗罪有咩關係?

用射精黎洗罪唔得咩?

我唔明耶穌死黎做乜
做人現實d.
其實錢先係神

賺錢再奉獻

耶教嘅價值就係昆錢者帶領被昆錢者
穌哥幾時打救香港
宇宙大爆炸論耶撚有咩解釋?
宇宙大爆炸論耶撚有咩解釋?

宇宙大爆炸其實係神安排出黎
我只可以話 以現今科技來理解佢做過既野 除左認為佢係神棍果類之外我諗唔到
我而家同你講全香港人今日加埋食過既食物得五片生命麵包同兩條魚 你都當我on9啦

比你班人類咁易用科學理解到佢仲叫做神?
啲耶撚一定會駁話佢地證明唔到係真 但我地都證明唔到係假
我剩係覺得佢死完可以復活,咁佢嘅死又有咩特別,點解死就救贖人?
死多幾次都得啦

用射精黎洗罪唔得咩?

我唔明耶穌死黎做乜

因為佢地話耶穌犧牲自己去感動世人
成個宗教中心就係圍繞住耶穌死係幾咁偉大

佢擺明會復活,件事有幾感動?

同D男仔自編自導自演套英雄救美追女仔有咩分別?
做人現實d.
其實錢先係神

賺錢再奉獻

耶教嘅價值就係昆錢者帶領被昆錢者

in money, we trust

好想知道耶撚個腦係咪裝屎

點解咁撚ON9都信
好多耶撚都好煩膠
比起高登
連登人數多
耶撚數目都多左
五餅二魚條魚係咪刺身咁食?
死多幾次都得啦

用射精黎洗罪唔得咩?

我唔明耶穌死黎做乜

因為佢地話耶穌犧牲自己去感動世人
成個宗教中心就係圍繞住耶穌死係幾咁偉大

佢擺明會復活,件事有幾感動?

同D男仔自編自導自演套英雄救美追女仔有咩分別?

如果你睇返耶教歷史就知,原本耶教係猶太人整嚟自己圍內玩嘅宗教
俾西方鬼佬拎嚟做政治手段,新約係後加
去到東邊就變咗做東正教同伊斯蘭教
伊斯蘭教覺得耶穌只係一個先知唔係咩神嘅仔
猶太教唔信新約

其實你地插人之前做下research先啦,
耶穌既死點解可以救贖人?

舊約要贖罪就要獻祭, 祭品要係聖潔冇病痛既牛羊
而耶穌冇犯過罪, 佢既死就係作為祭品一樣, 為世人贖罪

耶穌係擺明會復活, 但我問下你呀, 你明知你會復活, 但你死前要受肉體同心靈上(包括被世人拒絕)既痛楚, 你係咪會咁甘願去死呀? 同埋你為你愛既人死都可能會, 但要你為一班唾棄你既罪人死, 易唔易呀?

大佬丫 唔好咁痴線啦
要祭品去贖罪...咩年代丫...2017啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞