耶穌係世界上最大既大話

589 回覆
1763 Like 154 Dislike
有冇人解釋到點解信仰嘅威力咁大

因為耶撚沒有一個是無辜的
其實佢由鳩up故仔變成世界最大宗教之一都幾痴線
最痴線係就算錯漏百出都仲有一堆冇得到利益既人幫佢兜
其實佢由鳩up故仔變成世界最大宗教之一都幾痴線
最痴線係就算錯漏百出都仲有一堆冇得到利益既人幫佢兜

耶教係個好完整嘅傳銷架構

已經係自動咁RUN緊落去
宗教只係心靈寄託
信冇咩問題
唔好信到入邪教咁深就得

利申:無神論

正解
你真係有能力證明佢係真定假咩

問題係你證明唔到係真
就唔好攞出黎講啦
只係一本小說
如果大家係用現今已有既常識/常理去理解聖經入面嘅野梗係無意思喇,最簡單嘅例子:耶穌死而復活,依樣野對世人黎講根本係無稽之談。但大家又有無諗依個世界有好多真實嘅事又不能解釋到呢?比如:人體個結構點解會係生成咁?所以先唔理大家相信基督教與否,請各位唔好單單去盲反。
相信宗教係需要自己去思考,基督教有咁多信徒,唔通個個信徒都係唔識思考?如果各位真係對基督教有疑惑又唔係帶住敵意,鼓勵各位向你身邊既基督徒問下,我相信佢地會好願意解答大家。但如果你地係本身已經好抗拒,勸大家就唔晒時間,反正講完你都唔會聽。
最後都祝福向連登為基督教發過聲嘅人,你們是有福的!

係,信嗰d真係唔識思考嘅,仲有d唔信嘅掛名信徒
收皮啦自己解釋唔到就等於唔存在goodest logic 如果係唔存在就唔會有咁長歷史 長到你阿爺果代都未出世

利申:返左教會10年
收皮啦自己解釋唔到就等於唔存在goodest logic 如果係唔存在就唔會有咁長歷史 長到你阿爺果代都未出世

利申:返左教會10年

外國有好多驅鬼真人真事 個神父都係用耶穌之名驅趕到魔鬼 如果耶穌唔係真既咁點解呢一招會work?
最大問題係班耶撚踩低其他信仰,話自己個神先係真,但班耶撚嘅行為往往係最偽私同自私
諗起好出名個耶撚post

落地獄啦你
最大問題係班耶撚踩低其他信仰,話自己個神先係真,但班耶撚嘅行為往往係最偽私同自私

咁呢個世界真係得一個神
到底樓主點樣解釋耶穌係大話?純粹亂up兩句開個post博人認同正評?
中學雞年代耶撚學校成日吹聖經係世界上最好賣既書
宗教呢家野真實性就無架啦,任人吹
每個人話自己發夢見過都得
不過耶撚教除左用黎搵錢
俾信徒一個精神寄托算唔算唯一用途
俾d野佢地信下等人生無咁灰

每間教堂、教會學校、同教會相關嘅機構都會買返十幾廿本返去齋擺, 俾細路搣爛揭爛又買過返去更新, 逼啲學生、教徒一人買一本返去自己睇, 有閒錢就買多幾本返去擺返去傳教, 仲每種語言都出過, 要成為世界上最好賣嘅書有幾難?
耶蘇哥都係
希特拉是耶人
殺猶太人係為耶穌報仇
宗教堂永遠唔講
仲屈落尼釆度
話希特拉受尼釆影響先殺猶太人
講真其實佢只不過係釘十字架死左
神蹟都係門徒係新約吹出黎 好似係
到底樓主點樣解釋耶穌係大話?純粹亂up兩句開個post博人認同正評?

正中要害 唔係話詛咒 唔信都算 但唔信得黎仲要好似樓主咁樣無理批評就一定落地獄

正中要害 唔係話詛咒 唔信都算 但唔信得黎仲要好似樓主咁樣無理批評就一定落地獄

on 9,信保羅就真係落地獄

自己唔信都算,仲要周圍講埋啲毫無根據嘅野,令人更加反對個教。唔好講話咩呢到係反耶論壇,樓主咁做同啲佢自己口中所講基督徒周圍傳叫人信有咩分別?你只不過係叫人唔好信。人地有權利選擇相信與唔相信,你開個亂up兩句就算嘅post,講埋一堆無憑無據嘅笑話,抹黑人地宗教,根本無聊。

自己唔信都算,仲要周圍講埋啲毫無根據嘅野,令人更加反對個教。唔好講話咩呢到係反耶論壇,樓主咁做同啲佢自己口中所講基督徒周圍傳叫人信有咩分別?你只不過係叫人唔好信。人地有權利選擇相信與唔相信,你開個亂up兩句就算嘅post,講埋一堆無憑無據嘅笑話,抹黑人地宗教,根本無聊。

耶撚仆街死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞